Covid - aktuálne info

mariankahr
25. nov 2023

Ahojte mali ste niekto teraz covid? Manzel vcera zacal
Teplotovat a dnes pozit test. Len ma zaujima ake su teraz priebehy a ako dlho to cca trva. A ci ste sa nakazili vsetci doma. Dakujem

zitaje
25. nov 2023

Ja mám aktuálne piaty deň, dávam si denne jeden Ibuprofen, vďaka nemu mám pár hodín chuť žiť, inak som k.o. Najprv som mala horúčky 38,6 asi tri dni, išla mi prasknúť hlava, bolelo ma svalstvo, kĺby, v noci som sa budila každú polhodinu. Potom sa mi zabednil nos, dusila som sa od zatekajúcich hlienov, teraz už mám vydratý nos od vreckoviek, ráno som mala zlepené oči... proste každý deň nový zážitok 🙄 a postupne to chytil syn, potom dcéra, ale máme ešte pár členov rodiny bez príznakov, tak uvidíme.

anjelicek26
25. nov 2023

My piati sme mali v septembri, mlada ma od stredy... nenakazila nikoho, snad ani nenakazi... ona to v septembri nemala... nic jej nie je, mimo priesvitneho sopla...

zitaje
25. nov 2023

@anjelicek26 ale vy ste tuším už mali covid aj pred tým, však? Teda ja mám premiéru a je to dosť zlé. Mládež to u nás znáša oveľa lepšie.

322sima123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
25. nov 2023

@zitaje my to mame furt mam pocit 🙄 Tie protilatky vydrzia par tyzdnov a ideme odznova... proste maju sopel, testujem ich len kvoli tomu, ze som tehotna, nepotrebujem to mat v tehu x-krat, stacil mi ten september, to som bola len 9-10.tyzden.... polka ich skoly grcia a polka ma covid, uz ani nemaju ucitelov poriadne, podla mna bude buduci tyzden skola zavreta, aby sa s toho nejako dostali...

lilian183
25. nov 2023

Dnes mi kamarátka písala,že doma majú covid. Sú 4 v domácnosti, 2dospeli a 2deti. 1deň mali teplotu a kašľu sa nevedia zbaviť

simca06022011
25. nov 2023

my sme boli v septembri total KO, unaveni, kasle, sople, horucky.. dcera od vtedy imunita katastrofa, kasle takmer stale.. uz 2. ATB dobrala pred tyzdnom. Dcera ho v sept mala druhykrat a ja prvy, mna este aj bolel cely clovek.. hadam kazdy klb a sval.

13uzivatelka11
25. nov 2023

@322sima123 nikdy to nebola a ani nebude len chrípka...chrípka je tiež nebezpečná, ale po covide ma veľmi veľa ľudí dlhotrvajúce rôzne zdravotné problémy, takže podľa mňa je hlavne v tomto nebezpečnejší..

mariankahr
autor
25. nov 2023

@322sima123 ja netvrdim ze to neje chripka.. ale na tu sme sa dali vsetci tento rok ockovat.. preto som manzelovi kupila test na covid.. lebo som predpokladala ze aj ked chytime chripku tak miernejsiu 🙂 viem ze covid je variant chripky ale zaujimal ma aktualny priebeh kedze kazdy je iny .. dakujem

mariankahr
autor
25. nov 2023

@zitaje my sme mali v prvej vlne v 2020 a odvety ziaden pozit test az teraz. Tak som teda zvedava. Dufam ze to bude lahsi priebeh a ked nie pre nas aspon pre dceru 👧🏻

bluecapybara
25. nov 2023

@mariankahr chrípka a covid si dva rôzne vírusy, hoci niektoré symptomy mozu byt totožné. Covid nie je variant chrípky.

mariankahr
autor
25. nov 2023

@bluecapybara dakujem za upresnenie 🙂

lilyianka
25. nov 2023

@mariankahr ja som mala asi pred mesiacom. Vedela som to na základe toho, že ma začali bolieť hrozne kríže (tak ako keď som ho mala 1x) urobila som test a čiarka úplne slabá. O dva dni zimnica,teploty,a test negatívny. Tak nechápem

jaga18
25. nov 2023

Mali sme pred 2 týždňami. Dcéra 18r 4 dní teploty cez 39, bolesť hlavy, po odzneni teplôt silná hnisava nádcha, ktorá ešte pretrváva. Muž KO detto, nemožné zraziť teplotu. Ja s chlapcami sme to nechytili.

jazula
25. nov 2023

Mali sme v septembri - už tretí krát. Podarilo sa mi nakaziť aj mojich rodičov, oni to mali prvý krát, aj partnera a 2,5r dcerku. My sme to dali v pohode, do týždňa nám bolo fajn. Rodičov to riadne zomlelo, otcovi sme skoro sanitku volali, nevedel dýchať. Všetci okrem dcérky sme 3x očkovaní…
Odporúčam fungovať v rúškach a dodržiavať doma izoláciu, prvé 2 razy sme tak fungovali a nenakazili sme sa ani v rámci domácnosti… Môže hovoriť kto chce čo chce, ale je to svinstvo. Imunitu mame všetci poriadne rozhasenú, bez ohľadu na priebeh.

mariankahr
autor
25. nov 2023

@jazula dakujem.. manzel nosi rusko a snazi sa izolovat.. hoci v byte to nie je velmi idealny priestor.. trochu sa obavam o dceru kedze v piatok dostala druhu vakcinu chripky a do toho zacal manzel vecer teplotovat aby z toho nemala nejake combo ze aj oslabeny virus chripky aj covid ..

tradaaa
25. nov 2023

@mariankahr my so synom sme covid prekonali pred týždňom, začalo to bolesťou hrdla, do toho teploty (5dní) a silné bolesti svalov, potom nádcha a kašeľ. Slabá a na paralenoch ako - tak fungujem po 10 dňoch. Muž to od nás nechytil, starší syn to mal 2 týždne pred nami, vtedy sme to my ostatní nechytili, ale on sa viac izoloval.

scorpionflower1
25. nov 2023

@mariankahr covid nie je variant chripky, tieto dve choroby spôsobuju uplne ine virusy. Chripku spôsobuje virus influenza typy A, B, C a covid spôsobuje virus SARS - CoV 2 (CoV znamena coronavirus). To, ze maju podobne priznaky este neznamena, ze su to rovnake virusy. Respiracnych virusov (takych, ktore sa prenasaju vzduchom) su stovky druhov (rhinovirusy, adenovirusy, RS virus...) Pribuzny SARS - CoV 2 je SARS CoV 1, ktory sa pred dvadsiatimi rokmi zacal sirit z Ciny akurat, ze k nam sa nedostal, zabil 8000 tisic ludi, schytali to najmä zdravotnici a mortalita bola ovela vyssia ako pri covide, ale siril sa tazsie, preto sa ho podarilo rychlejsie zastavit.
Takze covid je choroba, ktoru spôsobuje virus SARS CoV 2 a patri do celade koronavirusy a sezonna chripka patri do celade influenza (napriklad tam patrila aj obavana spanielska chripka alebo prasacia chripka, vtacia chripka).

heln
25. nov 2023

@mariankahr myslim, ze aktualne je v obehu niekolko variantov, takze sa to lisi a aj v tomto.
ja som ho asi teraz prekonala, lebo to nebola bezna nadcha, najskor nadcha dva dni, potom horucky okolo 38, jednu noc mi bolo hrozne zle. plus strata cuchu, ale ten sa uz pomaly vracia.

mariankahr
autor
25. nov 2023

@scorpionflower1 dakujem.. ano zle neodboren som sa vyjadrila.. ale kazdopadne zaujimaju ma tohtorocne skusenosti s covidom.. lebo napr min. rocnu chripku sme mali o dost horsiu ako covid v 2020 .. “variant”
Som laicky nazvala priznakovo podobnu chorobu chripke.. a ano zdravy clovek si moze familiarne nazvat covid chripkou..

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sono2
25. nov 2023

@taynee čo znamená nemala si dobre výsledky??

zitaje
26. nov 2023

@mariankahr my sme aktuálne doma s pozitívnym testom traja, ja (bola som prvá), 10r syn a dospelá dcéra. Dcéra už covid mala asi 2x, teraz má sople a kašle ale má to na úrovni prechladnutia. My so synom sme covid ešte nemali, ja mám 2 očkovania a skapíňam už piaty deň. Aj teraz by som spala, ale furt kašlem a mám upchatý nos...

zitaje
26. nov 2023

@taynee a prečo ti vlastne dali hneď atb? Ja som si myslela, že to dávali len dôchodcom v časoch najväčšej zdr. krízy. Mne moja dr. vravela, že vyležať, vydržať, atb na vírus nie, čo mi dáva zmysel. Ty si bola schopná ísť na vyšetrenie k dr.? Ja som bola prvé dni 3 dni tak mimo, že som na wc ledva došla.

romi9
26. nov 2023

@322sima123 😂😂😂 ty si dobre mimo

zmrzlinka2021
26. nov 2023

@322sima123 prosím ťa aspoň netrep, už máme po krk týchto dezolatdkych reči. Ty máš pre zotročenie hodnotu nula, si bezvýznamná pre svetovú politiku, rovnako ako ja. Fakt sme z vás unavení. Dosť že máme Fica, kuffu, tabak ...nenicte ešte viac túto spoločnosť.

adrianap83
26. nov 2023

@322sima123 áno, pre takých ako Ty, to je chrípka, alebo lepšie chrípka, že. My ostatní nazývame veci pravým menom a máme koronavirus, covid. Na ten leží momentálne plno ludi na infekčnom, vlastná skúsenosť. Polka ma samozrejme chripočku a sú na dýchacom prístroji. A nie sú to len dôchodcovia a vážne dg.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sante81
26. nov 2023

@mariankahr môžem sa spýtať, testy sa dajú kúpiť v lekárni? Covid sme mali marec 2022, tiež nesledujem aktuálne info, ale už ho opäť máme v rodine

duunlo
26. nov 2023

Mozete poprosim uvadzat aj ci ste ockavane a kolkokrat? Niektore to uz zmienili, tak aby bol vacsi prehlad aj v tomto.