Ahojte, chcem sa spýtať, ako to je teraz vlastne s covidom.. viem, možno blbá otázka, ale vôbec to nesledujem. O covide som vedela snáď všetko, ale odkedy som 3x očkovaná a prekonaná (omikron, vo februári), vôbec sa tým nezaoberám. Teraz ale syn išiel do zahraničia lietadlom, tak trochu zase o tom premýšľam 😀
Aký je vlastne teraz variant? Inkubačná doba, príznaky, priebeh... Klasický omikron?
@detskytovar inkubačná doba je asi 2-5 dní, priebeh väčšinou mierny, človek môže byť infekčný dlhšie, podľa najnovšej štúdie je až 1/4 ľudí infekčná ešte na 8.deň po vypuknutí príznakov. Všeobecne platí, že pokiaľ pretrváva pozit. AG test, človek je stále infektcný. Karanténa je myslím 5 dní + 5 dní respirátor, ak už nie sú príznaky 🙂
@detskytovar v stredu ma zacalo boliet hrdlo (myslela som ze klima), test negat, stvrtok vecer slaba ciarka domaci AG, piatok rano kolajnice na AG, obj. na PCR, v sobotu pozit vysledok… teplota len piatok do 38, bolest hlavy, kasel, nadcha, unava… dnes domaci AG negativny… karantena 5 dni - aky variant, netusim… kasel a nadcha pretrvava (ale som alergik takze nadcha u mna celorocne), som neockovana, suvenir z prace
Zevraj sme sa pekne premorili /posledné týždne /a 4 dávku nie je treba, minule písali 🤭😁
@detskytovar priebeh vôbec nemusí byť mierny. My sme mali začiatkom leta. Ja som sa s post covidom trápila mesiac. Syn mal vysoké horúčky, kašeľ, skončil na antibitikách a liečil sa dva týždne. Dcéra mala tiež cez 39. Karanténa je 5 dní od nasledujúceho dňa po teste. Ďalších 5 dni treba nosiť respirátor a teda odporúčam ho nosiť, lebo ešte na ôsmy deň sme mali test pozitívny. Nám to pokazilo leto. Musela som stornovať plánovanú dovolenku.
Ja som trikrát očkovaná, prekonala som 03/22, rodičia dostali kovid jeden po druhom 07/22. Bola som s nimi bez respirátoru niekoľko dní a nič, neochorela som, Ag negat. Ale s možnou reinfekciou počítam, varianty sa menia.
@detskytovar Dcéra neockovaná,ale v marci prekonaná si doniesla covid teraz z dovolenky a za 11 dní sme postupne ochoreli celá rodina.Manžel 2 dní bolesť hlavy a slabosť,syn upchatý nos a hnačka a ja strašná bolesť hlavy a za očami,závraty,pocit na vracanie,celková slabosť,že nemôžem prejsť na WC a to mám už 5 deň.
Ten covid tu už zrejme fakt bude stále 😕 Tak je to buď - alebo, uvidíme..
My sme dostali covid az teraz po 1x a aj v okolí dosť chorých. Mali sme ale vcelku ok priebeh.
Takže syn prišiel v nedeľu, včera mu bolo blbo a teplota a dnes pozitívny AG test 🙄
@detskytovar teraz sa to prilis neriesi, covid je oficialne na dovolenke