Covid a uzlina

mec321
22. mar 2022

Ahojte, píšem opäť. Písala som ohladne covidu, pri ktorom si si našla tzv. uzlinu na krku. Dnes po týždni choroby som sa odhodlala ísť znovu k lekárovi s tým, nech mi poriadne pozre čo to je.

Vravela som mu že to cítim keď dám hlavu do strany (pohyblivé to je najviac keď ležím)
skontroloval mi uzliny naozaj kvalitne a povedal že žiadne tam nemám…
povedal že ak sa mi niečo nezdá že mám ísť na krčné..
ja len viem že to “niečo” je väčšie ako na druhej strane, skôr podlhovastné.. max do 2cm.. možno to tam už mám dlho.. neviem..

ťažkosti nemám a výsledky mám z krvi tiež fajn.. neviete či to môže mať súvis niečo so štítnou žľazou alebo cysta alebo ja neviem..

kazdopadne som rozhodnuta ist na to krcne ak by sa to zvacsilo.. dakujem za rady

mec321
autor
22. mar 2022

@mec321 podotykam ze ma aj odbor v onkologii, tak snad vie co robi… neviem, mozno sa mi samotnym covidom len nieco zväcsilo? vseobecne infekciou? alebo to nakoniec moze mat suvis so zubami? snad to bude ok.

iwesska
22. mar 2022

@mec321 Myslim,ze lekar tych uzlin uz za svoju prax videl dost a vie posudit,co je podozrive uz aj pohmatom. Urcite viac ako my tu,co ani nevieme kde ta uzlina je. Ak to vzniklo pocas Covidu urcite to ma suvis s tym. Zrejme nejaka reaktivna uzlina. Ja som mala Covid zaciatkom februara a stale mam velke uzliny na krku,aj obvodna povedala,ze to mam stale este opuchnute.

mec321
autor
22. mar 2022

@iwesska mam to asi niekde tu, ked otocim hlavou… najviac ako vravim to je citit ked lezim, a ked s tym pohnem tak to ide trochu hore a dole, do stran taktiez a akoby to tak preskoci… ako keby to je na nejakom svale alebo zile alebo co… dakujem za radu aj tak ❤️

mec321
autor
22. mar 2022

rozmyslam, ze si na to dam heparoid mast, len aby mi to este viac neuskodilo 😂

tina_tar
22. mar 2022

@mec321 ahoj, ja mám presne na tom mieste uzlinu. Bola som s ňou už pár krát na ultrazvuk, má okolo 3cm a mám ju hádam 3 roky. Je nebolestivá a pohyblivá. Vraj je to ok, vraj po nejakej infekcii môže ostať uzlina takto zdurena, ale každopádne by som si výmenný lístok na ultrazvuk určite vypýtala 😊 pre istotu

mec321
autor
22. mar 2022

@tina_tar len ono to nie je na povrchu, viac vovnutri, a nie gulate sle skor take podlhovaste, akoby to rastlo z toho svalu 😩

danyelia
22. mar 2022

Ahoj, asi to naozaj bude v poriadku, ja som mala problém s uzlinou, ale výsledky krvi boli zlé, tak nasledovali ďalšie vyšetrenia, ultrazvuk, rontgen, CT...Ak by sa lekárovi zdalo niečo podozrivé, určite by Ta poposielal na ostatné vyšetrenia.

mec321
autor
22. mar 2022

@danyelia dakujem za radu 🥺❤️

mec321
autor
22. mar 2022

stale si to totiz chytam, nejde mi do hlavy co to moze byt.. mozno to tam mam uz dlho len som to zaregistrovala teraz.. je to divne akoby prichytene na nejakom svale… ked som to doktorovi povedala tak mi to nechytil v tej polohe v ktorej to je citit cize ked vytocim hlavu.. povedal mi aby som mala rovno hlavu… som z toho dost deprimovana styri dni som poriadne nejedla.. ale tak verim mu a vam dakujem kazdopadne za pomoc .. keby to je nieco vazne snad by sa to prejavilo uz davno..