Ahoj,tie čo ste mali covid, mali ste problém s videním, hnačky, bolesti hlavy a brucha?
no, asi by som na vašom mieste, dievčatá, navštívila lekára a poprosila o odber d-dimeru... či nemáte zahustenú krv. ja som mávala rozmazané videnie dlho v minulosti. zistili mi napokon poruchu zrážanlivosti krvi. odkedy sa liečim, mávam tieto poruchy naozaj ojedinele, možno 1-2x do roka. predtým to bolo už na dennom poriadku... istota je istota, riešte s lekárom
@panelacikova a ako sa liecis prosim ta?
@1ivanka1 mne pred 4 rokmi diagnostikovali na hematológii poruchu zrážanlivosti. beriem aspirin protect každý deň tableta. ale bez vyšetrenia lekárom by som to určite nenasadzovala! riedi to krv. v prvom rade musí lekár zistiť príčinu rozmazaného videnia, môže byť aj neurologická (niečo v mozgu). ale stavy po covide súvisia väčšinou s tou zrážanlivosťou, OL môže zobrať základný parameter, ten d-dimer, od neho sa potom odvíja ďalší postup 😉
Áno ja som mala také divne videnie nevedela som zaostriť na jedno miesto a tak dookola také ako keby chvenie, zatvorila som oči na dlhšie a potom to prešlo, ale stále pri covide som to mala už 3x, tak 15 min a potom to prešlo samé od seba
mala som a dokonca som bola aj na ocnom a mi povedala, ze sa mi zrak aj zhorsil a ze co ma skusenost, ze sa to stava mnohym ludom, ze vlastne kazdy to inak schyta alebo akoby som to povedala
ja som týždeň po covide a mám bolesti hlavy a tiež rozmazane videnie : (