Dobrý večer prajem,
Včera som si robila test, som pozitívna na pohotovosti mi nechceli predpísať lieky.
( známemu predpísal lieky lekar keď nemal ani teplotu ani poriadne priznaky)
Chcela som sa objednať aj na PCR test, len potrebujem vraj výmenný lístok, moja lekárka ma dovolenku myslíte že po telefonáte mi dá výmenný lístok aj zastupujúci lekar ?
Ešte by ma zaujímalo aj keď viem že je to individuálne po koľkých dňoch vám začali ustupovať priznaky.
Ďakujem.
Je to vírus, lieky nepotrebuješ, keď nemáš zlý priebeh, rovnako nepotrebuješ PCR test
@elviku11 ja som sa na to uz vykaslala, potvrdenie mam z aprila este, ze som prekonala, teraz druhy raz a naozaj nemienim platit za PCR test. Vsade sa rusia obmedzenia, nikde nikto nechce potvrdenie o ockovani, prekonani. My sme napriklad prekonali v aprili, teraz po 3 mesiacoch znova, naco mi je potvrdenie o prekonani, ked to mozes dostat tak ci tak hocikedy. Nechrani to cloveka samotneho ani okolie...Uz v tom zmysel fakt nevidim...🤔
@elviku11 presne tak ako píšeš... 🙂
potvrdenie sa mi môže zísť, nevieme nikto ci náhodou zachviľu zas nebudú nejaké opatrenia, som 2x očkovaná a co ak za mesiac budú nejaké opatrenia ? Ako im dokážem ze som prekonaná?..
A ja mam okrem toho iné zdravotné aj problémy zato sa pýtam na tie lieky, napríklad teraz par minút dozadu mi prišlo tak ťažko ako keby mi niekdo sedí na pľúcach
Môžeš si to zaplatiť 😉
@luliu a prečo by som si to platila keď mam covid a môže mi dat výmenný lístok lekar ? Moja otázka znela ci aj lekár ktorý zastupuje mi môže dať výmenný lístok.
Jasne, ze ti ho moze dat aj zastupujuci lekar. Ludom nad 60 rokov a s pridruzenymi diagnozami ho davaju automaticky. Ostatnym podla stavu.
Lebo lekári nedávajú výmenný lístok len preto, že chce niekto potvrdenie, treba dôvod, vážny stav a pod.
Sestre zastupujuci odmietol dať
Mne odmietla dr dať výmenný lístok na pcr... Naťahovala som sa s ňou nedala... Dúfam že ak budem potrebovať potvrdenie o prekonaní tak aspoň to mi dá lebo ak nie budem fakt zlá...
@luliu tak ja viem ze ho mam podľa antigenoveho, ale mam ja aj iné závažné ochorenia som z rizikovej skupiny tak uvidíme, ale samozrejme že pcr chcem aj preto aby som pokiaľ by zasa išli z opatreniami mala aspoň to prekonaná, lebo po prekonaní sa nemôže človek očkovať tuším 3 mesiace. 🙂
Lekari teraz davaju vymenne listky na PCR len vynimocne, maju to “zakazane”…
@luliu no to si nemyslím, už sa blíži jeseň už to opäť budu nejako obmedzovať podľa môjho názoru.
Nie nezacnu to obmedzovat a ak, tak urcite nie v takej miere ako minule… ved vidime vsetci ze ten virus je uz o dost slabsi.. si porovnaj minule leto ked sa museli este nosit respiratory vsade v obchodoch a vnutri ,este ked sme isli na dovolenku autom kontrolovali na kazdej hranici… toto lebo uz nenosime ani respi aj do vacsiny zahranicia sa lieta neobmedzene… takze si nemyslim ze sa vratime k tomu co sme tu zazivali kedysi
@nina255 tak akože to áno ale makas už naznačoval ze sa musíme pripraviť na jesen, že budú obmedzenia lebo ze najviac sa to šíri cez jesen. Tak uvidíme necháme sa prekvapiť, ja skúsim ten pcr ci ma aj zastupujúci lekar môže poslať, nechcem nechať nič na náhodu 🙂
@nina255 Mikas
Mikas sa vyjadril, že obmedzenia už nebudu
Som tehotna, s rizikovou diagnozou, neockovana, druhy raz prekonavam covid. Ziadne lieky som si ako tehotna nemohla davat, dala som si v najhorsom 2 ks Paralen a sirup od kasla s islandskym lisajnikom, C vitamin, D vitamin, kozie kolostrum a tehotenake vitaminy ako obvykle. Ake lieky potrebujes na predpis? Ak antibiotika, tak tie sa davaju pri tazsich pripadoch, aj to nie kazdemu treba. Mozno este Isoprinosine, ak mas problem s imunitou. Ten som brala pri prvom covide, teraz som ani to nemohla a preslo to za rovnaku dobu. A PCR test naco potrebujes?
A k otazke, 2 dni mi bolo na umretie, dalsie 2 som uz musela zachranovat 19 mesacne dieta v horuckach, po tyzdni uz mam len trochu kasel a huhnavy nos, unavu a vyssi pulz.