Covid a návrat do normálneho života - skúsenosti

mart_8
7. nov 2020

Ahojte, práve mi prišla správa že bohužiaľ mám covid, nastastie mám príznaky len mierne (strata čuchu, slabá dýchavičnosť). Chcem sa vás teda opýtať, aký bol priebeh u vás? Kedy sa vám podarilo sa vrátiť sa späť do normálneho života mimo karantény? Je to u mna cerstve, tak som vskutku vystrašená a vynervovana..

zuzib1
7. nov 2020

@mart_8 ahoj po 10 dnoch karanteny som isla do prace, ako 1 priznak som mala stratu cuchu- trvala 7 dni, bolest krizov a pliec, bola som spava, mam 35 rokov, prajem ti rychle uzdravebnie, nestresuj....

77sima77
7. nov 2020

@mart_8 ahoj prajem skore uzdravenie. Kolko si cakala na vysledky?

mart_8
autor
7. nov 2020

@77sima77 ďakujem.. piatok ráno som bola na testy a sobotu poobede mi prišla sms, išlo o PCR testy

itia1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bebemonika
7. nov 2020

Ahoj, ja som bola v karanténe od 1.10 až do 18.10. Najprv bol pozitívny jeden člen a ja som šla na testy až 8.10 to som bola pozitívna, ja som 2 dni nemala čuch a jeden deň ma bola hlava...bolo to v deň testovania, tak možno aj z toho. Inak som príznaky nemala, ja som to všetko prežívala horšie psychicky...chránila som sa, nikam som nechodila a aj tak som ochorela. Odvtedy som sa psychicky nedala do pohody. Ale ty to určite zvládneš lepšie než ja. Držím palce a prajem hlavne veľa zdravia.

mogaa
7. nov 2020

@mart_8 nasaď betaglukány, D-čko a zinok.....betaglukány a D-čko na odporu imunity a zinok spomaluje množenie vírusu....môžeš aj komplexné vitamíny - kde je okrem zinku aj selén , C,B vitamíny....veľa piť a oddychuj

evina34
7. nov 2020

Už som tu niekde prispievala. Treba zvýšiť príjem vitaminov /d3, C, Zinok, ak máš dať Quercetin...zlepšuje strebávanie zinku, selén... oreganovy olej.../. Mna dva dni bolela hlava, potom odišiel čuch a chuť...momentálne sa chuť a cuch vracaju...tak na 50% je to spať. Dokopy to trvalo 10 dní. Inak nič iné /len taka slabšia unava/ . Mám 45. Chrípka u mna bola omnoho omoho horšia /mala som pred 2 rokmi/

ivinka7
7. nov 2020

@mart_8 U mńa na 4-5 den začala bolesť kĺbov a svalov- tie trvali len tak tri dni, pridali sa k tomu strata chutia čuchu, po 10 dňoch sa chut pomaly obnovuje ale stále som taká slabá, mám 44 rokov ale hlavu hore všetko bude ok život ide ďalej , teba myslieť pozitívne. Ja som zdravotník a ľudia nás potrebujú 🙂❤

tanika
7. nov 2020

@mart_8 môžeš sa spýtať na tu dýchavičnosť ? Si zadýchana ako ? Alebo sa ti zle dycha . Ja mám take problémy s dýchaním sme je to divne PCR test mi vyšiel negatívny . Ale ja sa vôbec necitim dobre 😏bolesť jednej strany hlavy zo ešte mám ...

sovica
7. nov 2020

@tanika Aj výsledok PCR testu môže byť falošne negatívny z dôvodu nedostatočnej kvality vzorky, nesprávneho transportu alebo nepriaznivého času, v ktorom bola vzorka odobratá.
Prečo ste mali indikáciu na PCR test? Boli ste v kontakte s pozitívnym pacientom, máte dlhšiu dobu symptómy Covid-19, prišli ste zo zahraničia? Ak budú u Vás príznaky pretrvávať, mali by Vás pretestovať. Aj jednej kočke, ktorá žije v AT to tak vyšlo, prvý test negatívny (aj keď mala 8 dní viac symptómov), druhý už bol pozitívny (spravený po ďalších 6 dňoch).

tanika
7. nov 2020

@sovica kolegyňa maka muža pozitívneho , ona bola však negatívna . Ale mám obavu ... preto som išla včera by PCR testy asi môj manžel sme oba nehativny .

itia1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka1712
2. feb 2021

Prosím vás, aké ste mali príznaky? Ja mam covid 5 deň do dnes to bolo OK no dnes tlak na chrbte, tlak na hrudi, kašeľ, bojim sa. Mali ste to niektorá?

marianna235
Autor odpoveď zmazal
Zobraz