Covid 2x tesne po sebe

12. apr 2022

Ahoj, je mozne mat kovid 2x po sebe s rozdielom par dni? Prosto, ze sa clovek vylieci, je ok, test uz negativny, nema sa vlastne ani kde nakazit a znova ochorie?

Totizto my sme to mali, uz sme boli ok, len este pn a u muzovej mamy to akoby dlho startovalo, mala slabe priznaky a hned na druhy den po nasich negativnych testoch bola u nas aj ona a spustila sa jej nadcha. Spravila som jej test a mala ho pozitivny, predtym testy vsetky negativne. V kontakte bola len s nami a co sla.von, v interieri mala vzdy zasadne rusko. Ja este v ten xen vecer som pocitila skriabanie v hrdle. A teraz len citim jemne zatekanie hlienov a skriabanie, drhne ma na kasel. Tak, ,e ci som to mohla od nej chytit alebo je to len z toho, ze ma ofuklo pri zatvarani okna - som na to cirliv a a uz sa mi to viackrat stalo, ze ma potom takto drhli niekkolko dni. Necitim sa zle, uz robim .len ma zaujima .ci mate taku skusenost, ze ked sa to u niekoho orejavilo neskor, ci pribuzni, co boli v styku s takouto osobou, s mohli nakazit tym, co uz vlastne prekonali. Ona sa mohla naozaj nakazit len od nas..

danielahamar
12. apr 2022

áno, je to možné

autor
12. apr 2022

@danielahamar a myslis, ze sa to len opat prejavilo alebo behom par hodin sa u mna prejavila nakaza od svokry, s ktorou som bola len v ten den? A kedze v nej to nejak asi kolovalo, tak nachytala nieco vonku, ked nemala rusko..?

iwesska
12. apr 2022

Nie je mozne sa nakazit rovnakym virusom,akym ste vy niekoho infikovali. Najskor mate postcovid,ktory sa rad vracia v roznych podobach.

autor
12. apr 2022

@iwesska fuha.. teraz co? Mam opat kontaktovat dr.? Vcera rano som ukoncila pn.. do vecera sa mi tak viac prejavilo zahlienenie a kasel z toho. Zle sa nejak necitim, ani unava uz nie je..

autor
12. apr 2022

@iwesska a beriem este isoprinosine, co mi kazala dr...az do piatku.

luccija
12. apr 2022

Podľa mňa ešte nie si doliecena mne už nič nebolo pár dní a znova má bolelo hrdlo a kasel

autor
12. apr 2022

@luccija fuha..a pritom som bola cely cas zavreta doma, kedze pn.. unava hrozna, aj ke dnic ine mi uz nebolo, ta uz presla a teraz znova toto
Ako si to riesila?

iwesska
12. apr 2022

Tak to ja neviem. Ja som mala Covid zaciatkom februara a teraz som 2x PN,co stale nie som fit. Medzitym som aj robila,ale kaslala som a unavena som bola stale.

tosomja
12. apr 2022

A robila si si test? My sme mali 2x za sebou. Priateľ , o týždeň dcéra, potom dve malé deti a na to ja, ja som ešte nebola doliecena a dcéra zo školy prišla zase pozitívna, potom deti nakazila zase a keď už im nič nebolo, schytala som to zase ja. Čiže 2x za sebou. Neviem či rovnakým vírusom, ale pozitívny antigen, potom negatívny a po 3tyzdnoch zase pozitívny. 🙄

autor
12. apr 2022

@tosomja fuha.. len my sme boli zavreti doma.. deti az dnes sli do skoly 1x, ja robim z domu.. a muz, ako sa zistilo, ze sme pozitivny, siel k mame ( ale to mna uz len hrdlo bolelo a unava len)... Nasledne mali aj oni ( on a mama priznaky) a pozitivny bol len muz. Ona vobec, az tuto sobotu. A ja od soboty vecera len take jemne skrabanie, no vcera vecer sa to zhorsilo.. tak neviem.. len ja mam aj histaminovu a mna ofuklo pri zatvarani okna.. aj vtedy mavam.taketo stavy.. no nic, asi sa spojim s dr.
Lebo inak sa citim dobre, v zmysle, ze nemam unavu.. len to skrabanie v krku a pocit, ze mi zatekaju hlieny.

tosomja
12. apr 2022

Veď si urob test a uvidíš. Máš školský predpokladám

autor
12. apr 2022

@tosomja hej, skolsky.. len ten nam napr ukazal pozitivitu az vtedy, ked nam uz skoro nic nebolo, len trochu hrdli bolelo a unava bola.. ale asi teda skusim..

autor
12. apr 2022

@tosomja test je negativny.. nic neukazal.

uhnakova
12. apr 2022

po covide je oslabena imunita, kludne si mohla chytit hocico dalsie. Ked pises, ze lahko prechladnes z ofuknutia, tak to kludne moze byt ono. Alebo aj hocico ine, co preslo okolo teba, napr. niekto s virozou v potravinach. Dalsi covid to podla mna hned nebude. Ti, co to chytia znova, maju vacsinou rozostup medzi covidmi aspon 3-4 tyzdne.

autor
12. apr 2022

@uhnakova jaaaj, dik.. ja som ale nikd nebola, ked mi to zacalo, lebo som bola este vypisana na pn, preto mi to bolo divne.. dakujem kazdopadne..

parisiane
14. apr 2022

Ja som mala to isté, covid som prekonala a po pár dňoch som dostala sopeľ, sadlo mi to na hlasivky a vykasliavala som zelené hlieny a skončila som na ATB. Neviem ci to bolo niečo nové alebo post covid.... Ale čo počúvam každeho v mojom okolí po covide par dni nato začne skriabat v krku a bud prestane alebo začne nová choroba... Nechapem

anonymous87
14. apr 2022

Moja mamina mala covid na prelome december/januar. Uz jej bolo dobre, testy negativne. A do 3-4dni od negativneho testu (cca asi 3t od prvych kovid priznakov), dostala strasne silnu nadchu a bolest hrdla 🤷‍♀️ Proste imunita v prdely. A to bola po karantene len raz v obchode a bum. Nadcha ako svet