Covid-19 u fajčiara

29. nov 2021

Ahojte.. prosim vas, mali ste niekto/niekto z vasich znamych covid ako fajciari? Aky bol priebeh? Viem, ze je to individualne, ale ocino dostal covid, je dlhorocny fajciar, 15r dozadu mal infarkt, ma 48r.. neskutocne sa bojim onho tetaz, nemozem ani spat, je mi do placu..🥺🥺😞😞Covid ma uz cca tyzden, je dost unaveny, ale inak zatial nic take, aj chut do jedla ma, chut/cuch nestratil, trocha pokasliava.. ale aj tak.. je mi strasne z tejto situacie.

zalka
29. nov 2021

Je očkovaný?
Moja mama, je očkovaná fajčiarka covid v pohode za pár dní na vysokých dávkach vitamínov, zinku , isoprinosin a do istoty aj antibiotiká. A má o 18r viac ako tvoj otec.

Kamoška, vek cca ako tvoj otec, fajčiarka, očkovaná bez príznakov covid, samozrejme kopec vitamínov.

autor
29. nov 2021

@zalka ockovany nie je praveze.. aj to ma na tom hneva a znepokojuje😞

zalka
29. nov 2021

Kamoš fajčiar 40+ , v druhej vlne dostal covid, pár dní vysoké teploty kašeľ, tuším do dvoch týždňov sa dal do kopy - vtedy ešte neočkovaný.

savmebej
29. nov 2021

poznam, zomrela

autor
29. nov 2021

@zalka dakujem pekne za reakcie.. snad to bude v poriadku.. 😞

autor
29. nov 2021

@savmebej kolko rocna?

savmebej
29. nov 2021

neboj sa bude kazdy ma iny organizmus, ta zena. mala 45 kg bola podvyzivena, podla mna preto

savmebej
29. nov 2021

@savmebej okolo 50 ale fakt tuha fajciarka

jjanulienka
29. nov 2021

Moj kamarát fajčiar nemal absolútne žiadne príznaky, jeho frajerka nefajciarka sa dusila kašľom 🤷🏽‍♀️
Je to veľmi individuálne. Keď už je to týždeň už by sa mu nemal zhoršiť stav, hovorí sa, že piati deň je najhorší...
skore uzdravenie prajem a hlavne mysli pozitívne ❤️

miskamicha
29. nov 2021

V rodine name skusenoat ze tuhym fajciarom nebooo dokopy nic. Takze klud..najhorsi je strach. Otec bude v pohode, uvidis 🙂 drzim.palce a skore uzdravenie.

zalka
29. nov 2021

Autorka, základ je merať saturáciu. A od toho sa odvíja všetko.

savmebej
29. nov 2021

ale ked ma covid uz tyzden to najhorsie by mal mat za sebou

autor
29. nov 2021

@savmebej
@jjanulienka dakujem, ste mile..

autor
29. nov 2021

@miskamicha dufam, ze aj u nas to tak bude.. dakujem..

ninusa221
29. nov 2021

Moji rodicia boli pozitívny presne pred rokom neočkovaný doteraz, uplne v pohode kovid prekonali nič im dokopy nebolo, praveže mamina mi vravi že jej viac chuti fajčiť. To je cele ale každy ma iny pribeh. Doteraz niesu očko ani neplánujú. Držim palce 🙂

miskamicha
29. nov 2021

Stretla som sa uz aj u lekarov s rym ,ze vacsina tuhych fajciarov kovid prekona a ani o tom nevedia. Uvidis ze bude.

majamat
29. nov 2021

poznam mnohych fajciarov a niektori aj bezpriznakovy priebeh, ci velmi mierny priebeh.

majamat
30. nov 2021

skusam vspominat. pracujem v DSS a zomrelo nam niekolko ludi, ale vacsinou veru nefajciari, teda aspon v tom obdobi, ked u nas boli, predtym neviem. niekolko ludi malo tazky stav a boli v nemocke, tam bolo asi viac fajciarov. dokonca mame fajciarku, ktora ma chronicke prolemy s dycanim, je vlemi chuda, bleda, tabak si balila aj do novinoveho papiera, cize fajcila aj ten humus z novin, ma dlhodoby kasel, dusivy, nepekny, tazksoti s dychnaim, inhalacnu liecbu, bola opakovan v nemocnici so zyhanim srdca ( posleddne roky sa drzi ), saturaciu O2 jej je problem odmerat aj mimo kovidu, pristroj ju niekedy nevie zamerat ( a to mame aj drahy oxymeter ), este aj vyssi vek v porovnani s tvojim otcom a ona nemala vobec priznaky kovidu. absolutne nic jej nebolo.
hovori sa o virovej nalozi. no u nas ak ma niekto kovid, je na kovid odd. je tam vela ludi, niektori teda maju tazky stav a teda kazdy kto tam je, je v intenzivnom kontakte s mnohymi, co maju velku virovu naloz. cize je predpoklad, ze takyto clovek moze mat tiez velku virovu naloz. ci ju ma velku, ci malu a z akeho dovodu to ten ktory clovek znasa urcitym sposobom, netusim. este aj ludia, ktori su podla odbornikov rizikovi, aj takyto ludia castokrat maju lahky priebeh ato maju niektori subeh viacerych rizikovych faktorov. neda sa odmerat, kto rizikovy bude. neda. je to vlemi pestre. mame vela ludi v DSS, boli sme takmer uplne premoreni a teda v kontakte s pozitivnym musel byt u nas kazdy, vacsina kovid u nas aj prekonala. mame ludi s velmi vysokym vekom, amme ludi s tazkou nadvahou, cukrovkarov, lusi s vysokym tlakom a pod. a z nich to vacsina zvladla a mnohi s miernym priebehom, pripadne bezpriznakovo. ti co zomreli. nikto z nich nebol zdravy, niektori mali problemy s tlakom a srdcom, niektori nadvahu, svaja cukrovkari ( no dalsich mnoho cukrovkarov bolo ok ).

janinah
30. nov 2021

Paradoxné vraj fajčiarom trochu pomáha.ze majú pľúcne mechuriky akoby obalené povlakom..úplne laicky to píšem.ale tak mi to bolo vysvetlené.kolega lekár to kdesi vyčítal...
Ty nestresuj .toto ti teraz nepomôže.tvoj otec je dospelý a svojpravny.rozhodol sa sám neockovany..tak bude ako bude.neovplyvnis to nijako...už som počula viackrát.ze ...som neockujem sa.som starý.uz aj umrieť mozem..som nie starý.ale risknem to.vsak covid mnohí prekonali len ľahko...len si títo ľudia neuvedomujú.ze aj ich príbuzní sa budú trápiť.ked sa oni budú dusiť....

nevenka
30. nov 2021

Ano poznam, 3 tyzdne horucky, 3 druhy antibiotik, ale paradoxne bez kasla. Na plucach ma covidove zmeny, teda nic moc, zjazvenie pluc. Dlho to trvalo, tie teploty, lebo ma aj problem s imunitou a az neskoro sa dozvedel, ze mal narok na monoklonalne protilatky. Lebo medved...😪. Ale toto ma aj dalsi znamy nefajciar, ten mal aj kasel a dusil sa, bol na kortikoidoch. Chory tiez 3 tyzdne, obaja neockovani. Ale teda 40-nici. Je to individualne.

dadis
30. nov 2021

@nevenka Mali "narok" aj na vakcinu. Nechapem, ze sa 40tnik fajciar neda zaockovat a potom vyplavakava, ze mal narok na monoklonalne protilatky...ano mal, ale asi lekari usudili, ze ich nepotrebuje nevyhnutne

silvia_pekna
30. nov 2021

@dadis asi tak nejak. ono sme v takej situacii, ze lekari si vyberaju komu take lieky poskytnu. no myslim si, ze nebol v takom stave, aby ich nevyhnutne potreboval

viera1107
30. nov 2021

Ahoj, neboj sa.. Môj brat mal covid v minulej vlne a fajčí 30 rokov 20cigariet denne a uzdravil sa. My máme s mužom covid od utorka minulého týždňa, ja svoje pľúca považujem ešte za fajčiarske keďže som prestala fajčiť nie tak dávno a môj muž nefajčil nikdy a kašeľ má horší ako ja.. Ono sa hovorí, že fajčiarske pľúca ten vírus lepšie znášajú.. Samozrejme to asi záleží aj od celkového zdravotného stavu.. Neboj, dobre bude.. Držím palce..

slavkadud
30. nov 2021

Preco by mali fajciarske pluca lepsie znasat chorobu?

dadis
30. nov 2021

@slavkadud Skumaju to. AJ moj 64r stryko, velmi silny fajciar (2-3krabicky denne) dostal pred rokom covid a nemal dokonca ani jeden priznak a nikoho v rodine nenakazil. Nakazu mal potvrdeniu Ag a nasledne aj PCR testom.

lucia851
30. nov 2021

Si myslíte že keď sa dá zaočkovať tak to niečo vyrieši. Vôbec pretože aj očkovaný dostane kovid a niekedy má aj ťažký priebeh

dadis
30. nov 2021

@lucia851 Dobre

slavkadud
13. dec 2021

@dadis tak tak isto bol na tom aj moj svagor, ktory v zivote nefajcil, takze tazko povedat, co je na tom pravdy. Ale tak hlavne, ked to dostane hocikto, tak prajem, aby mal priebeh co najlahsi a rychlo sa z toho dostal. Ci je fajciar alebo nie.