Covid-19 - priebeh

fifozbs
20. dec 2023

Zdravím vás...prepáčte, že píšem...
Ja som od včera Covid pozitívny... všetko má bolí, svaly, kĺby, teplota bola (zvýšená) len v pondelok do 37,7... vďaka Bohu ustúpila, ale stále sa necítim ok.
Do dnes rána som nespal poriadne, ak 2 hodiny, tak veľa. Ale to môže byť z toho, že som spal včera poobede asi 3h... ale idem sa opýtať, bolí ma všetko, ale dnes má bolí aj na dotyk okolo lopatky na ľavej strane, na pravej zas ruka v záhybe... :( strašne sa bojím zápalu pľúc, ale snáď to nemám. Teplotu, keď si teraz odmeriam, tak mam 35 - 36,1 - TO JE V PORIADKU?
Vy ste mali niekto teraz v poslednej dobe covid? Ako dlho ste boli ubolení, čo vám pomohlo? Ja som si od včera začal dávať Ascorvitu (C, D a Zinok)., PIJEM ČAJE, VODU, čuch a chuť mám... len mám dnes mega strach z toho celého (covidu), že sa niečo stane...ale to môže robiť aj PP, nie? Test bude kedy najlepšie robiť - vo štvrtok?
Ďakujem za odpovede.

egonsk
20. dec 2023

Ja som tiez prave covid pozitivny a u mna to malo zatial priebeh iba s vysokou teplotou takmer 3 dni (38-40'C) a nevedel som ani jest a teraz teplotu nemam, ale mam zapchaty nos a zacali mi tiect hlieny, takze coskoro zacnem kaslat. Kvapky do nosa mi ulavia najviac na 3 hodiny. :( ... Ale verim, ze do konca tyzdna uz bude zasa vsetko ok.

fifozbs
autor
20. dec 2023

@egonsk želám rýchle zotavenie... ja som mal len 1 deň - zvýšenú teplotu. Len ma všetko boli a stresujem. :( snáď sa to už nijako neskomplikuje

maryetta
20. dec 2023

Ja som tiez mala teplotu ze-velmi nizka sa mi zdala.
Ale ked som vzala paralen-od bolesti…. Tak chrbat do pol hodky mokry. Takze telo bojovalo tak ci tak.
Mna bolelo všetko. Hlava-mam pocit ze kazdy jeden zub som si citila. Oci som tlacila co mi isli vyskocit. Mam pocit ze aj vlasy ma boleli-to neprehanam. Krize. Chrbat. Klby. Nohy…. No fakt všetko.
Kasel. Hlieny. Dutiny.
A mala som teraz tretikrat. Ale prvykrat som stratila chut/čuch.
Uz presli od vtedy skoro 3tyzdne a stale len slabo citim. Resp zacinam citit chute a cuch.

iwet25
20. dec 2023

Ja už mesiac mám stále hlieny.

egonsk
20. dec 2023

@maryetta no to ja som v nedelu zacal tou horuckou a oddnes uz ju nemam, ale dutiny uplne plne furt. Ked som mal horucku, strasne silno som vsetko citil a mi otacalo zaludok ako silno vonala aj polievka, takze som nevedel jest. A od vcera mam znasobene chute, takze aj minimum cukru sa mi zdalo ako presladene 🙂 Dnes uz cuch je ok a verim, ze do zajtra aj chute budu ok 🙂 Len poriesit ten nos musim, lebo ja neviem dychat ustami pri spani.

angelinja
20. dec 2023

ahoj v robote sme mali 5 ludi pozitivnych ja od piatka lezim boli ma cele telo a hlava , strasne sa bojim tiez lebo nebudem ani pisat ake mam nasledky po prvom kovide, ja nmam vobec ine nic ziadny sope ani hrdlo to ma stve este viac...ze je to cune, mna tiez bolieli ruky nohy, telo stale len som v posteli ale kazd dden si roim test a ten je negativny, tebe po akom dni ukazalo pozi?

maryetta
20. dec 2023

@egonsk no ja mam praveze cuch a chut extremne citlive. A teraz v tehotenstve este znasobnene. Ale tento kovid faaaakt neprijemne toto. Ani dochutit ani nic. Umyvam wc a vobec domestos. Nic.
Alw tie hlieny a dutiny. Od 28.11. A stale fukam nos a vykaslievam. Ale tak v tehotenstve ani nic nemozem okrem morskej vody ktora je na toto slaba. Tak mozno aj preto to tak trva.

katulienkax
20. dec 2023

tieto moderne teplomery su nafigu , mne napriklad ziaden ale ziaden neodmeria pod pazuchou, preto si vzdy meriam - nebudem vypisovat kde 😉 A tie celove teplomery su este horsie ako tie klasicke, ten uz vobec nepouzivam

fairyy
20. dec 2023

@fifozbs ja som mala tyzden vysoke teploty, a bolest hlavy taku, ze mi vyplo zrak niekolkokrat, nic proste tma a farby kadejake v nej... pomohli az lieky predpisane na bolest ...aby som dokazala ist aspon na zachod inak ako stvornozky..choroba vsak komplet odznela mozno az po mesiaci... snaz sa nestresovat, viem ze sa lahsie povie nez vykona, ale stres nepomoze naozaj

nikaeli
20. dec 2023

V pondelok ráno som šla v pohode do práce, poobede ma začali bolieť ruky, neskôr nohy, chrbát, cítila som sa divne, bila ma zima, ale teplota bola okolo 36°. Mám starý klasický teplomer pod pazuchu. V noci ma triaslo od zimy pod 2 vrstvami, ráno okolo 5ej som bola mokrá ako myš a 38,2°. Celý deň som prespala s teplotou okolo 38°, striedala sa zimnica s návalmi tepla, neskutočná bolesť tela a hlavy. Myslela som, že mi mozog vypadne, ešte som takú bolesť hlavy nezažila, všetky zuby, oči. Včera ráno test negat. Volala som s dr, nech dnes prídem. Pre istotu som urobila dnes ráno test a už bol pozit, pritom dnešná noc už bez vyššej teploty, aj bolesť sa zmiernila. Začínam kašľať, mám upchatý nos, tak aspoň konvičkujem. K dr. som nešla, čakám na tel.konzultáciu. Je to môj druhý kovid, očko nie som. Priebeh sa veľmi rýchlo mení. Držte sa!

ankare
20. dec 2023

@fifozbs teplotu si merias ortutovym teplomerom?
Skoré uzdravenie!

radacak
20. dec 2023

@fifozbs teraz je toho všade strašne veľa,mám pocit že si tým musí prejsť asi každý.Mali sme tiež pred vyše týždňom

emchuana
20. dec 2023

@fifozbs bolesť chrbta je normál nad bolelo medzi lopatkami a kríze 2 týždne a teraz 3ti tyzden nám začína byt ok aj čo sa týka dutín. Len vydržať.

tinka_1807
20. dec 2023

@fifozbs Mala som Covid pred 2 mesiacmi a aj pred 3 týždňami. Ten pred 2 mesiacmi bol dosť náročný. Síce bez zvýšenej teploty, ale slabosť celého tela asi týždeň, hlasivky stiahnuté 3 týždne (to som ešte nikdy takto nemala) a silný kašeľ, ktorý trval takmer 4 týždne. Z toho týždeň bol taký, že som sa ozaj že dusila. K tomu plne dutiny asi 2 tyzdne. A ešte ma boleli zuby aj nohy.
Ale najhorší bol ten kašeľ. Keď som dostala Covid znova po mesiaci a pol, tak to bolo už len také relatívne rýchle - asi dva dni trochu slabosť, pár dní slabý kašeľ a bolo hotovo. Zrejme imunita už je 🙂
Inak teraz je toho všade veľa. Každý druhý človek okolo mňa v posledných týždňoch prekonal Covid, takže je to proste vo vzduchu. Pozitívne je, že budeš mať imunitu a snáď do jari pokoj 🙂

fifozbs
autor
20. dec 2023

@angelinja v pondelok som sa začal cítiť slabo(ako pri chrípke), písala mi kolegyňa, že si mám urobiť test, jej vyšiel pozitívny
..v pondelok cez deň zvýšená teplota...v utorok ráno hneď nabehla pozitivita u mňa... od utorka večera už teploty nič, vďaka Bohu, ale stále som slabý, nechcem len ležať...ale bojím sa.

fifozbs
autor
20. dec 2023

@ankare ortuťovým, áno. Boli ma chrbát

pietra
20. dec 2023

@fifozbs ja som aktuálne s covidom doma. Teplotu som mala len jeden deň, v nedeľu. To som sa fakt cítila zle, bolel ma celý človek. Potom sa pridal kašeľ, bolel ma aj chrbát, aj hrudník, ... prestalo to, keď som si začala dávať Erdomed, poradili v lekárni. Doktorka mi predpísala aj antibiotiká, keď som jej povedala o silnom kašli.
S lekárom si volal?

angelinja
20. dec 2023

@pietra prosim a ake mas atb?

pietra
20. dec 2023

@angelinja Sumamed

hbabb
20. dec 2023

@fifozbs ja som mala covid už 4x prvý a druhý teploty hrdlo nádcha prešlo za týždeň.Treti bezpriznakovy.Pred dvomi týždňami štvrtý bolesť kĺbov, nadcha bez teploty v podstate mi za tri dni nič nebolo ale pozitívna som bola zo všetkých štyroch najdlhšie až 10dni. Vždy som pila veľa veľa tekutín, a dávala voľnopredajné lieky na nádchu a hrdlo.Neboj sa bude dobre 😊

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pukanec123
21. dec 2023

@fifozbs ja som dnešným dnom konečne negatívna. Poviem ti, ze mna len tak ľahko niečo nepoloží, za to tento posledný kovid má položil totálne😅 a to som prekonala uz viac variant, teraz sa vraví, ze tento uz je oslabený. Ale doposiaľ za mna najhoršia choroba v živote 🤦🏻‍♀️ extremne bolesti krížov, nôh, všetky kosti v tele má boleli vrátane článkov prstov, síce bez teploty, ale hrdlo v ohni, zelené sople, dutiny úplne odfajcene, veľké bolesti hlavy aj oči, nemohla som ani spat, strašná zimnica celých 5 dni, nechutenstvo, čuch aj chuť mi odišla, nevládala som prejsť ani pár metrov a to som mladý človek🤦🏻‍♀️ ozaj tento krát extrém. Na 6ty deň sa mi výrazne uľavilo a vrátila sa mi chuť do života🙏🏻

luccija
21. dec 2023

@pukanec123 aj ja tento najhorší aj, keď bez teploty, soplu, kašľu, ale také bolesti svalov, kĺbov, krížov,oči, že som iba ležala 7 dní dnes mi je prvý x lepšie.Zaujimave, že všetci 3 sme ho mali a každý úplne iné príznaky a cely priebeh choroby.
@fifozbs aj mňa veľmi bolel chrbát, ramená lež čo sa dá ja som vypila litre čaju a každý deň poobede spala 3 hodiny céčko si dávaj 1000, zinok 15 mg
Ja som si Ibalgin Paralen dávala od bolesti