Covid-19 po očkovaní

27. jún 2021

Dobrý deň, možno už tu niekde je taká diskusia, ale neviem nikde nič nájsť. Chcem vedieť, že ak ste sa dali zaočkovať či ste potom dostali koronu a aký ste mali priebeh. Vopred ďakujem za každú odpoveď

marseillefan
27. jún 2021

Ja nemám osobnú skúsenosť, ale žiadna vakcína nechráni stopercentne. Dáta zo zahraničia hovoria, že ak máš povedzme 10 nezaočkovaných ľudí, ktorí sa nakazia COVIDom, tak ak by tí desiati boli zaočkovaní, nakazili by sa len 2-4 z nich (podľa vakcíny).
Druhá štúdia hovorí, že z 10 ľudí, ktorí kvôli COVIDu skončia v nemocnici, by v prípade, že tí 10-ti sú zaočkovaní, skončil v nemocnici len jeden z nich.
Takže áno, aj keď máš vakcínu, môžeš sa COVIDom nakaziť, môžeš skončiť v nemocnici a môžeš dokonca aj na COVID zomrieť, ale pravdepodobnosť sa výrazne znižuje.
Je to ako keď ideš cez mesto 50-kou a 200-kou. Aj 50kou môžeš havarovať a zomrieť... ale ak ideš 200-kou, tak je šanca oveľa oveľa väčšia a aj pravdepodobnosť ťažkých následkov je väčšia. 50ka = vakcína, 200ka = bez vakcíny
PS: Čísla, ktoré som sem písal platia pre nový variant Delta a pre zaočkovaných 2-ma dávkami

autor
27. jún 2021

@marseillefan ano to vsetko viem a chapem, ze aj zaockovany moze dostat koronu ale s lahsim priebehom a nebude potrebovať hospitalizáciu. Preto sa pytam, ze ako to zvládali po ockovani

simsalabim
27. jún 2021

Z okolia - jedna suseda po prvej davke Pfizer- priznaky nadchy. Pracuje v nemocnici na operackach, teda vkuse testovana. Jej manzel - lekar, uz po 2.davke - neochorel. Deti ano, ale v podstate ok. Samozrejme neockovane.
Druhi susedia - dcera bola pozitivna v skole po kloktacom teste. Oni boli prave tyzden po 1. davke AZ. Dcera ok. Otec ok bez priznakov. Mama - unava, kasel, mierna teplota. Po tyzdni ok.

autor
27. jún 2021

@simsalabim dakujem pekne za odpoveď

adkoalauri
27. jún 2021

V okolí po dvoch dávkach dostal ho a zomrel.Ale mal xy diagnóz

didi2102
27. jún 2021

Mama poprvej dávke pfizeru ľahší priebeh ale dlhsie kasel , ja stredne ťažky stav neockovana, otec na plucnej so zničenými pľúcami po, neockovany,mama ma viac diagnóz predpokladáme že ju to ochranilo

malapepka
27. jún 2021

Podla mna to je individualne. Poznam lekara, ktory mal 2 ockovania a dostal kovid. Tak ho to draplo, ze funguje uz len vdaka pristrojom. Mozog ma natrvalo poskodeny. Strasne mi ho je luto, bol to fajn lekar 🥺
Tak ako kovid ludia znasaju rozne, tak ho rozne znasaju aj po ockovani. Ziadne ,,bude lahsi priebeh,, neexistuje, je to len reklamny slogan.

daneso
27. jún 2021

Svokor na 28 den po 1 dávke ( na další den mali ísť na druhu dávku Pfizer ) dostal Covid skončil o týždeň v nemocnici na covid oddelení zo zápalom pľúc bol tam dva týždne už je mesiac doma stále nie je fit … nula protilátky pri prijme do nemocnice a nula aj pri odchode
… príznaky mal nadchu strata chuti a potom horúčky a zhoršené dýchanie svokra to zvaldla doma ale tiež jej nebolo najlepšie čiže dostali covid obidvaja

marseillefan
27. jún 2021

@malapepka ak máš vakcínu, tak máš jednak väčšiu pravdepodobnosť, že sa covidom nenakazíš, resp. ak sa nakazíš, tak máš väčšiu pravdepodobnosť, že budeš mať ľahší priebeh a keby si aj mala ťažší, tak máš väčšiu pravdepodobnosť, že to nebude na nemocnicu, resp. na smrť. Ale nižšia pravdepodobnosť neznamená, že to bude na 100 percent.

mamamasama
27. jún 2021

Mamina sestra je zaockovana a covid dostala, avsak bez priznakov.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marseillefan
27. jún 2021

@miriam11 čo presne prosím ťa? Ak myslíš účinnosť vakcín proti delta, tak teraz išlo médiami vo veľkom...

marseillefan
27. jún 2021

@miriam11
According to figures gathered by Public Health Scotland and published in the Lancet, at least two weeks after the second dose of Covid jabs, protection against infection fell from 92% for the Alpha variant to 79% against the Delta variant for the Pfizer/BioNTech vaccine, while for the Oxford/AstraZeneca vaccine the protection fell from 73% to 60% respectively.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/artic...

marion09
27. jún 2021

@malapepka tak toto je cista pravda

janage
27. jún 2021

V blízkom okolí zaockovana manželka nepochopila, nezaockovana kolegyňa, ktorá s ním sedela mesiac doma.