Covid-19 na vzostupe

18. sep 2023

Ahojte majú vaše deti v skolke škole covid? Ako to že teraz sa už nerobia žiadne opatrenia a kasle sa nato? Lebo sú voľby a neje čas?

seahorse27
18. sep 2023

Ved uz davno sa opatrenia zrusili, nepostrehla si? Ani karantena nie je povinna. Covid je klasifikovany ako bezne respiracne ochorenie.

viestta
18. sep 2023

Lebo kovid sa prirodzenym vyvojom zaradil medzi bezne respiracne ochorenia ako chripka a ine virozy. Ci tuzis po zatvorenych skolach a obchodoch?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
patka06
18. sep 2023

Nie je to kvôli voľbám, opatrenia boli zrušené už dávno.
Covid je už bežná viroza rovnako ako chrípka. Ak by ho bolo veľa, boli by opatrenia ako v minulosti pri chrípke, žiadne extrémy s hromadným terstovaním, so zatváraním, rúškami, karanténou atď
Objavuje sa teraz častejšie, je to spôsobené tým, že začala škola/škôlka deti sú viac v kolektíve.
Mimochodom testy si stále môžeš urobiť doma alebo v zdravotníckom zariadení.

autor
18. sep 2023

Veď presne toto hovorim že nás sikanovali do nepricetna a teraz zrazu rovnaký počet chorých a nikto nič…

zitaje
18. sep 2023

A máš pocit že je aj rovnaký počet ťažkých prípadov a úmrtí?

mondolina
18. sep 2023

stále si to nepochopila? 🙈

iwesska
18. sep 2023

Esteze si tu "sikanu" prezila,vela ludi take stastie nemalo. Aj teraz sa na to da umriet,ale uz existuje aj ucinna liecba.

seahorse27
18. sep 2023

Vdaka opatreniam v tej dobe, ked bol covid nove ochorenie a nas imunitny system s nim nevedel bojovat a vdaka ockovaniu sme tam, kde sme - bez opatreni 🙈 Ci prilis zlozite na pochopenie? 🤯

kvetinka75
18. sep 2023

chýba ti všetko pozatvárané a ten cirkus okolo? Čo sa robilo kedysi, keď bola sezona resp. ochorení? Zatvorili sa niektoré školy, na 1-2 týždne. Ak je niekto chorý, má to vyležať a nie zase aby bolo všetko zatvorené.

ibrunova
18. sep 2023

Sú opatrenia- ľudia nadávajú
Nie sú opatrenia- ľudia nadávajú

jaond19
18. sep 2023

Mame momentalne doma... opatrenia? Tie isté co pri chripke, nachladnutí, zapale priedusiek, viroze atd. Je mi na h@vno, aj detom aj chlapovi, sme doma, liecime sa. Ozaj k tomuto treba aby bolo vsetko zatvorene a ludia nemali z coho zit?? Ked by to nebol covid, drapli by sme nieco iné, ako kazdy zaciatok skol. roka.... zasoby liekov mame, donasky online fungujú, vieme prezit.

maryetta
18. sep 2023

Pri kazdej vyssej chorobnosti su opatrenia. Ci to bol kovid. Pamatam si ked som bola dieta a mali sme chripkove prazdniny.
Viem ze ked mala spoluziacka podozrenie na cosi hned sme isli cela trieda do karanteny a podobne. Takze ono iste opatrenia tu boli stale.
Kovid je uz poznatelny. Preto nie su potrebne az take obmedzenia ako boli predtym. Kym sa nevedelo preco sa na to vlastne aj umiera.

martinka13
18. sep 2023

Lebo vírus covidu oslabil. Nie sú potrebné žiadne špeciálne opatrenia. Keď bude veľa detí v danom zariadení chorých, vyhlásia lokálne chrípkové prázdniny. Nemá to nič spoločné s voľbami ani ničím iným.....

slavomira236
18. sep 2023

Ved sa zavri doma aj svrodinou a sedte doma ked sa bojis...ja uz necjc ziadne opayrenia jedem prvak mi v case i vidu sedel doma vsetko som ho naucila ja. Mam zas prvacku len nech ju uci pani ucitelka

lienocka2808
18. sep 2023

tak ako iné choroby, v čase strácajú na sile a mortalite (aj vďaka očkovaniu), tak aj covid. preto už nie sú opatrenia aké boli v jeho začiatkoch, nie sú potrebné. snáď to už pochopíš.