Covid-19 a zhoršenie stavu po karanténe

ziarifka
19. dec 2020

Mamka (51r) bola pozitívna, len nádcha a strata čuchu. Po odznení príznakov jej lekárka ukončila PN a šup do práce. U mamky došlo ku zhoršeniu, nemôže dýchať, cíti bolesť a tlak na prieduškách. Lekárka ostala vydesená, že mamka má zúžené priedušky a keď bude zahienená, má hneď prísť. Dostala ventolin. Ale stav sa jej zhoršuje a musí chodiť do práce, PN jej lekárka už nevypisala. Mamke škodí dýchať ten zimný vzduch a práca ju tiež vyčerpáva.

Máte skúsenosť, aké voľnopredajné lieky alebo domáce recepty, bylinky by jej mohli pomôcť? A má nárok na nejakú PN, keď 3ste nie je v poriadku?

zuzubb007
19. dec 2020

Mamka by mala doktorke povedať nech ju dá na PN že sa cíti zle a normálna doktorka ju vypise

avril299
19. dec 2020

samozrejme, ze ma narok na PN, nech zajde ku lekarke, aby jej vypisala PN

loginexistuje
19. dec 2020

jasne ze ihned na PN a nechodit medzi ludi a ze do prace to co ma za lekarku ?

lucia147852
19. dec 2020

Hneď na PN a rtg. Presne takto to mal kamosov otec. Bol z toho obojstranný zápal pľúc a 10 dňová hospitalizácia na kyslíku

ziarifka
autor
19. dec 2020

Žienky, ďakujem, že mi tu píšete. Mamka je tvrdohlavá, mňa nepočúva. Ale ženy na internete sú už pre ňu autorita. Dám jej to prečítať.

Pretože mne píli uši s tým, aby som jej vygooglila zázračnú bylinku a pomôže si sama.

tenerifka
19. dec 2020

@ziarifka pozri, kaslat na pracu, zdravie je len jedno. PN, doma caj s citronmi, surovy cesnak, domaci vyvar....zazraky sa ale nedeju, musi byt zodpovedna

evulienkaslx
19. dec 2020

Na Pn ma ostať človek min 10 dní a viac,avšak by mal byť aspoň 3 dni bezpriznakovy,aby mohol ísť do práce.

sandri
19. dec 2020

Kamoska bola po prekonani covidu PN este takmer mesiac. Podobne problemy mala ako tvoja mama a lekarka jej povedala, ze ju nepusti do prace, kym nebude 100% ok.

ziarifka
autor
19. dec 2020

@evulienkaslx to všetko bolo splnené. Pn mala asi až 21 dní a zhoršenie nastalo až keď začala chodiť vonku a do práce

tenerifka
19. dec 2020

@ziarifka ono to nemusi byt covid, ale iny virus, prip.zapal.pluc

predajlm
19. dec 2020

Moja dcéra kašľala ešte 3 týždne po ukončení karantény, doktorka ju ani nechcela vidieť, "vyšetrila" ju len po telefóne, čiže nijak len jej predpísala codein. Až na môj telefonát (dcéra má 18 rokov a chcela si to vybaviť sama) ju poslala na rtg a po výsledku nastavila inú liečbu. Určite sa nedať odbiť a doliečiť sa.

lyci
19. dec 2020

@ziarifka ja by som sa urcite pytala na rtg

adula12
19. dec 2020

zrejme dr sa boji jej vypisat opat pn. lenze pokial mala predtym pandemicku pn, tak teraz kludne nech jej da normalnu pn s diagnozou zapal priedusiek. kolko dni uz je mimo pn?

panelacikova
19. dec 2020

@ziarifka organizmus je vyčerpaný a keby aj bola ostala ďalej na PN, tak tieto stavy jej mohli pokojne nastať, akurát oddýchnutý organizumus by ich zvládal omnoho lepšie. ja sa dávam dokopy už 2 mesiace a zďaleka to nie je ono :( ja mám neskutočne postihnuté akoby svalstvo v hrudníku. bála som sa, že pôjde o nález na pľucach, ale chvalabohu, sú OK. čiže zrejme svalstvo úplne zoslablo a ochablo... bolesti nenormálne. a to som už dva mesiace po pozitivite... a lekár ma ešte necháva, nech sa dávam dokopy, povedal mi narovinu, že do práce nie, lebo že by som po 2-3 týždňoch bola hotová. a ako čítam o tvojej mame, asi sa nemýli :( držím palce, mame odkáž, nech nehazarduje so zdravím, lebo je oslabená, môže chytiť chrípku alebo hocičo iné a položí ju to... nestojí to za to. a lekárka nech sa spamätá, čo berie odmeny za vypísaných pacientov? kriste, to je doba.....

ziarifka
autor
19. dec 2020

@adula12 asi 10 dní.

@panelacikova mamka sa hraje na hrdinku a je to pre mňa dosť ťažké vidieť, ako hazarduje so zdravím. Zatiaľ ešte špekuluje a na PNku som ju nepresvedčila

kika831
20. dec 2020

@ziarifka ak nechce ist mamka na PNku nech si necha urobit aspon RTG pluc a kontrolny odber. Drzim palce.