Covid-19 a sťažené dýchanie

dubek
16. okt 2023

Ahojte minulý týždeň nedeľu som mala asi dva krát teplotu a bolest tela ako pri chrípke v pondelok som šla do práce aj v utorok bola som bez teploty ale proste cítila som sa nachladená v utorok večer som si urobila test na kovid (mala som doma nejaké staršie testy)a vyšla slabučká čiarka v stredu ráno som zopakovala boli dve silné (nový test z lekárne) som od vtedy bez teploty len mam hlienovitt kašeľ ale veľmi ma boli hrud akoby ťažoba aj medzi lopatkami a ta,sie sa mi dýcha keď sa pohybujem alebo niečo robím príde mi zle nevládzem...mám vitaminy +Acc Long+summamed som dobrala včera moja otázka znie mám ísť k lekárovi vyšetrí ma ao sa mi ťažko dýcha boli ma hruď a som poz.alebo len vydržať a počkať kým to prejde???keď mi začali priznaky min týždeň nedeľu ako dlho to môže trvať prosím??ak mal niekto podobne priznaky co vám pomohlo na bolest hrude a sťažené dychanie

janinah
16. okt 2023

Volať svojmu obv.dr.

dubek
autor
16. okt 2023

@janinah volala som lekar ma vraj dovolenku a sestrička vravela ze sa to berie ako chripka ze vyležat tak neviem😒

janinah
16. okt 2023

Vypátrať kde v okolí máte infekčnu amb.a volať tam...tie amb.by mali vyšetrovať pozitívnych nonstop.dg covid patrí na infekčné odd.

stanulienkat
16. okt 2023

@dubek covid sa lieči podľa príznakov. Nemyslím si, že by ti lekár nejako výraznejšie pomohol so sťaženým dýchaním. Aj po kovide sú príznaky sťaženého dýchania aj niekoľko týždňov, až mesiacov. Inhaluj Vincentku, setri sa. Kto ti naordinoval antibiotiká na vírusové ochorenie?
@janinah kovid sa berie už ako chrípkové ochorenie, je zmutovaný a už nie je taky nebezpečny ako v prvých vlnách. Dokonca ak nie sú nejaké zvlášť závažné príznaky, nemusí ísť ani k lekárovi.

janinah
16. okt 2023

@stanulienkat 8 deň od začiatku choroby.kde berieš istotu.ze sa nerozvinul zápal pľúc?
Stále máme coviďakov aj na JISkach

stanulienkat
16. okt 2023

@janinah je to mozne.

maciatkolulu
16. okt 2023

@dubek a summamed ti nasadil kto? Nerozumiem.

maciatkolulu
16. okt 2023

@dubek na chrípku sa dávajú ATB? Nuž ľudia a potom sa čudujete,že ste vkuse chorí a máte kadečo a neviete sa z toho dostať.....

dubek
autor
16. okt 2023

@maciatkolulu sestricka

minenkak
16. okt 2023

@dubek ja som mala už pred mesiacom a pol koronu a ešte stále mám čo robiť pri vašej námahe to udychat,bola som aj u doktorky ,všetko mám v poriadku a k tým bolestiam na hrudi,som sa rozprávala tento týždeň s jedným zákazníkom tiež lekár,on má ešte po roku veľké bolesti na hrudi a problém dýchať pri námahe

dubek
autor
16. okt 2023

@minenkak fúúhaa tak sa mám na čo tešiť....mam chronickú bronchitídu každý mesiac som chorá a tento kovid to toho to len ešte viac zhorší

maciatkolulu
16. okt 2023

@dubek sestrička fakt ordinuje ATB? Na základe čoho? Tak sa vážne nečuduj,že si vkuse chorá....ideál si dať zakaždým sestričkou predpísať ATB...nemám slov

kacena4
16. okt 2023

ja som tiez kovid, normalne ma vysetril obvodak s ruskom popocuval. chod zastupujucemu mozno bude treba atb ci kortikoudy na dychanie. drzim palceky

dubek
autor
16. okt 2023

@maciatkolulu ja som jej do telefónu povedala ci to je nutné po toľkých atb ona ze lepšie by bolo keby som užila atb

sisaka
16. okt 2023

@dubek chcela som poradiť naparovať sa s pridaním kvapiek oreganoveho oleja, ale keď si chorá každý mesiac a ešte máš chronickú bronchitidu, tak to asi nepomože. Nemáš doma Pulmicort (budesonide) inhaler? Ten sa predpisuje pri covide

maciatkolulu
16. okt 2023

@dubek aha..... nemám slov. Treba pridať ďalšie a ďalšie,zaručene záberu.... to je asi zlý sen. Sestrička ordinuje ATB

maciatkolulu
16. okt 2023

@dubek prosím ťa,to ta vazne nikto nevyšetril a na základe rozhovoru ti predpisal ATB?

dubek
autor
16. okt 2023

@maciatkolulu tak idem z pohotovosti nakoniec k tomu summamedu mam aj suprax zapalene mam priedušky čím viac sa chcem vyhnút atb je to horsie

janinah
16. okt 2023

@maciatkolulu ja nemám slov na tvoju reakciu..sestrička tam zjavne nerobí prvý deň a vie čo treba....

janinah
16. okt 2023

@dubek tak skóre uzdravenie a nezabudni na probiotiká

maciatkolulu
16. okt 2023

@janinah prosím? Sestrička na základe telefonátu vie posúdiť stav a dať ATB....ach jaj. Naozaj ak reálne robíš v zdravotníctve ,tak nás Boh ochraňuj. Potom netreba lekárov,stačí telefonické konzultácie so sestrami....🙃

janickazaryb258
16. okt 2023

Asi môžeš skúsiť podporiť imunitu ako takú. Najlepšie je na to liek Wobenzym, ktorý je konečne už zase dostupný v lekárňach. Síce to nie je úplne lacná záležitosť, ale funguje skvele na imunitu aj proti zápalom. Nech je ti čoskoro lepšie

janickazaryb258
16. okt 2023

Asi môžeš skúsiť podporiť imunitu ako takú. Najlepšie je na to liek Wobenzym, ktorý je konečne už zase dostupný v lekárňach. Síce to nie je úplne lacná záležitosť, ale funguje skvele na imunitu aj proti zápalom. Nech je ti čoskoro lepšie

dubek
autor
17. okt 2023

@janinah presne

dubek
autor
17. okt 2023

@janinah ďakujem 😍

dubek
autor
17. okt 2023

@janickazaryb258 určite vyskúšam...potrebujem posilniť imunitu