Covid-19 a očkovanie

22. sep 2023

Caute, vidim, ze sa tu rozmohol zas virus menom covid19. 🤦🏻‍♀️
Som 3x ockovana. Som chranena, ci treba zas ist na preockovanie?

Aky ma priebeh? Myslite si, ze zas budeme zit omedzeny zivot s ruskami?
Vdaka

pkgirl30
22. sep 2023

nemyslím si, že by to išlo až do takého štádia že opäť budú opatrenia

luliu
22. sep 2023

Nemyslím, že budú obmedzenia a chránená isto nie si, pravdepodobne budeš mať ľahší priebeh, ak ochories.

bloger
22. sep 2023

myslím, že to také už nebude

szdan
22. sep 2023

Ja ho mam teraz od nedele. Ešte okí nie som, priebeh stredný, o niečo asi horší ako pred 2a pol rokom a značne horší ako pred rokom a pol.
Dúfam, že aj tu platí 3x a dosť 🙈.

hladamematku
22. sep 2023

Ockovanie z minulého roka ti už nepomoze..čiže treba nové, vakcina je už na sk. Opatrenia verme také už nebudú vírus oslabol a my sme odolnejší. Ti najslabší umreli...😕

tenerifka
22. sep 2023

brat je ockovany 4-mi davkami a dostal taky covid, ze to skoro nerozchodil, inak mlady, zdravy muz. Ze preco ma 4 davky? Lebo medved....lebo veri vede, lebo sa chce chranit.....no asi tak

anjelicek26
22. sep 2023

Tie protilatky pro covide vydrzia Strasne kratko . Ci tie z ockovania ci tie Po prekonani. Ked to stretnes,Tak to vacsinou schytas.. Len priebeh byva miernejsi... ja som Mala teraz dva tyzdne dozadu a vsetci doma tiez...

autor
22. sep 2023

@tenerifka tak potom keby nemal 4 davky v sebe, mozno by na kovid aj zomrel.

autor
22. sep 2023

@anjelicek26 ja som ho tiez mala minuly rok, ale velmi slaby priebeh...

autor
22. sep 2023
autor
22. sep 2023

@pkgirl30 dufam

hladamematku
22. sep 2023

@tenerifka a bratovi nepovedali že vakcina nie je stonperc účinná?? Lebo ja som si to nacitala

ciernysokol
22. sep 2023

@tenerifka 4 ockovaniami si uplne odpalil imunitu.vsak ani who,co kto,uz neodporucali stvrte

hladamematku
22. sep 2023

@ciernysokol wow to som nečítala kde to je na stránke who? Dakujem

ciernysokol
22. sep 2023

@hladamematku idem hladat,bolo to davno

hladamematku
22. sep 2023

@ciernysokol hodila som to do Googlu nič nevyšlo who doesnt recommend fourth jab

vler
22. sep 2023

@hladamematku asi preto lebo je prave odporucana hlavne tym ktori by boli v ohrozeni ak by mali tazky priebeh

tehotna40
22. sep 2023

Je to už rovnaká choroba, ako každá iná chrípka. Naučíme sa s tým žiť. Dokonca už nekazali ani lekári spraviť testy, len si ľudia kúpia a spravia.. aby vedeli. A očkovanie nepomôže ako píše anjelicek.

ddaassuullaa
22. sep 2023

To mas ako s ockovanim proti chripke - kazdu chripkovu sezonu ocko znova. Covid tu uz bude stale, bude mutovat rovnako ako chripka. Ak si rizikovy pacient s pridruzenymi ochoreniami, prip s oslabenou imunitou, vseob lekar ti mozno ocko odporuci. Proti chripke si sa davala ockovat? Podla toho sa zariad.
Uvidime tuto "chripkovu" sezonu, co bude. Ja som v 2019 v decembri a januari 2020 bola ochotna dat ruku do ohna za to, ze to sem nedorazi🤷‍♀️ nevyslo. Presne v tom case sme boli v Azii, vratili sme sa v januari. Neboli sme v Cine, ale bol tam klud. 3 roky zivota nakoniec za velmi divnych podmienok...tak uz radsej budem vo vyjadreniach opatrna ale dufam, ze dalsie zamykanie pod zamok uz nezazijeme

autor
22. sep 2023

@tehotna40 ja som tiez v tom, ze sa uz testovat ani nema, len ma prekvapilo, ze zas je nejake halo okolo toho. 🫣

jana_eyre_2
22. sep 2023

Aj ja som očkovana a od posledného očkovania som mala už 3x kovid.. premna sa očkovaním a prekonaním dosiahlo presne to, čo malo - kovid sa stal BEZNYM vírusom.. to znamená, že tu bude tak ako chrípka a tak to aj treba brať. Našťastie je už menej pravdepodobné že sa zopakuje kríza z minulosti. Samozrejme že na neho budú ešte zomierať ľudia, budú mať následky, ale tak isto ako z akejkoľvek inej nevaznej choroby.. bude ich menej ako bolo.. Chorobam sa proste nedokážeme vyhnúť, sú prirodzene tak ako čokoľvek čo je okolo nás stvorené prírodou.

autor
22. sep 2023

@jana_eyre_2 tak tak

hladamematku
22. sep 2023

Ja idem.na oper a tam chcú testy a rúško normalna vec v civiliz spolocnosti

autor
22. sep 2023

@ddaassuullaa inak mne staci, ze deticky v skolke po tyzdni skoncia s hnisavou anginou... To tiez nie je zabava....

autor
22. sep 2023

@hladamematku vazne? Opat sa testovat? Hmmm

ddaassuullaa
22. sep 2023

Autorka: kazda choroba je otras, chory sa citi pod psa a zvysok rodiny caka, ci ochorie tiez. Od deti som vzdy chytila absolutne vsetky choroby. Moj dr vzdy zalamoval rukami, ze ako to je mozne, ze dovtedy som chora nebyvala🤷‍♀️ neprespate noci, unava a tym oslabeny organizmus. Odkedy deti prestali chorlaviet, nebola som chora. U nas v kancli sme sa nastastie stretli taki, ze nechodime do prace ak na nas cosi lezie. Ale zvysok...fakt som zvedava ako bude tato jesen s chorobnostou

loliki
22. sep 2023

Ja som tiež 3x očkovaná a práve mám covid. Ako chrípka. Ale nie chrípôčka. To som mala 1.krát.

ciernysokol
22. sep 2023

@hladamematku nestiham,ale tu su nejake:
https://domov.sme.sk/c/22820894/koronavirus-ock...

https://spravy.rtvs.sk/2021/12/izraelski-expert...
Zo slovenskych.citala som aj viac clankov,ze kazda dalsia vakcina vyrazne narusa imunitu a s koronou sa lepsie vyrovna neockovany ako 4x zaockovany clovek.ale kazdy ako chce,samozrejme,pokial sa nic nenuti.

vesimelonimarsista
22. sep 2023

Rozmyslat o preockovani by mali ludia z rizikovych skupin, alebo ak mas takych vo svojom blizkom okoli. Ak medzi ne nepatris, tak ockovanie nepotrebujes.