Covid-19 a nespavosť

15. jan 2024

Ahojte, mal niekto po covide nespavosť? Ako dlho to trvalo tá nespavosť po covide ?

erikamatusova
15. jan 2024

Je to úplne bežné. Telo je vyčerpané ale mozog pracuje.

h2
15. jan 2024

Ja som mala. Kovid som mala dokopy 3x. Po prvom som mala nespavosť asi mesiac, po druhom si nejako nespomínam, že by sa mi nedalo spávať. A teraz po treťom som možno tak týždeň - dva nevedela zaspať, potom to prešlo. Po tom prvom kovide, ktorý mal u mňa aj najhorší priebeh, bola aj tá nespavosť najhoršia.

matus7030
15. jan 2024

Môj muž mal covid 3x, naposledy jar 23 a nespavosť sa mu ťahá v podstate už 2 roky od kedy mal covid č.2. Riešil to už rôzne, ale zatiaľ bez výraznejšieho posunu. Kto má nejaký dobrý TIP, tak si necháme radi poradiť.

autor
15. jan 2024

@matus7030 ako funguje? Uziva nieco na spanie?

matus7030
15. jan 2024

Stilnox, ale tak striedavo. Mesiac berie, mesiac nie. Funguje zle, budi sa unaveny. Kazdy druhy den spava aspon hodinu aj poobede ked pride z prace. Pred covidom toto vobec nemaval.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pukanec123
16. jan 2024

Ja som mala pred vianocami, myslela som že odbila moja posledná hodina ako mi bolo hrozné🤦🏻‍♀️ a mala som presne tuto nespavosť, prešlo to po odznení ostatnych priznakov, ako sa mi po 6 dňoch polepšilo odišla aj nespavosť.

matus7030
16. jan 2024

@miriam11 fakt? 🙉 ja si davam vitamin D už niekolko rokov vždy počas zimnych mesiacov a vždy spolu s večerou. Keďže ráno si davam vit.C a nesmu sa uzivat spolu. Ale nemám z toho nespavosť.

martinusska
16. jan 2024

Ja som mala covid na Vianoce,aj všetci kolegovia z práce a máme nespavosť, čo sme predtým nemali.Kolíše nám krvný tlak a závraty...Že vraj tento zmutovaný najnovší covid má tieto príznaky-najma nespavosť,úzkosť.Som zvedavá,kedy to prejde,je to des.Najma fungovať s tým v práci.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
domuska111
17. jan 2024

Ahoj ja mam taký istý problém už asi od Vianoc večer zaspím možno na dve hodiny potom sa zobudím a nespím aj do rána... Jedine co si sem tam dám je polka neurolu ale nechcem byť závislá na takých silných liekoch.... Skúšala som aj prírodné lieky ako je melatonin bylinkové čaje a tiež nič.

matus7030
17. jan 2024

@miriam11 rano dávam lipozomálne C a večer lipozomálne D a verím, že kvalita týchto Avita vitamínov je dobrá😊 Ale možno ho skúsim užívať s obedom, len to by som nesmela v praci zabúdať.

mooonika1975
17. jan 2024

@miriam11 čo sú, alebo ktoré sú dobré vitaminy?

0silvia0
25. nov 2024

@matus7030 c a d sa nesmu uzivat spolu? To som nevedela, a preco?

autor
25. nov 2024

@domuska111 ako si vyriešila nespavosť? Pomohlo nieco?

kacikaci1
29. nov 2024

Co vám pomohlo na nespavost? Ako dlho trvala?

0silvia0
29. nov 2024

@kacikaci1 ja som si nasadila v pondelok depress a po troch dňoch zabral tak, že spím konečne celú noc.

kacikaci1
29. nov 2024

@0silvia0 a pred tym depress ste aky mala spánok? Ja som dnes zaspala az nad ranom na par hodin. Sila.Skusim objednat aj ja teda

0silvia0
29. nov 2024

@kacikaci1 zaspala som na 2 hodiny a potom som sa zobudila a nemohla zaspať. V nedeľu dom nespala celú noc, ráno som išla do roboty a vyzerala som ako múmia. Tie spánky predtým boli také, že dlho som nemohla zaspať, kým som už zaspala, tak len na 2-3 hodiny a potom zas tá nespavosť. Najlepšie som od únavy zaspala o piatej ráno a o 5:30 som mala budík.

kacikaci1
29. nov 2024

@0silvia0 no tak spavam aj ja teraz par hodin ako píšete. A po nasadení depressu za 3 dni sa spánok upravil?🤷‍♀️ tiez ste mali teraz niekedy covid?

0silvia0
29. nov 2024

@kacikaci1 kovid som mala začiatkom októbra, takmer bezpríznakový. Tá nespavosť prišla pár týždňov po prekonaní spolu s dýchavičnosťou, nechutenstvom a kašlom. Nasadila som depress tento pondelok a už v stredu som sa normálne vyspala. Dávam si jednu tobolku ráno a jednu večer. No veď skús, je to bylinkové. Mne zabral, poradila mi ho lekárnička v lekárni

kacikaci1
29. nov 2024

@0silvia0 uz som si ho dala kúpiť, hned dam ked pride. Dufam, ze zaberie tak ako Tebe 🙂 ďakujem za radu 🙂
Mne praveze uz priznaky odzneli a zacalo toto. Dost ze mam este únavu z toho predtym (ta sa nastastie zatial nezhorsila klop klop) tak teraz zas problemy so spánkom. A dávaš len to? Neskúšala si aj melatonin?

0silvia0
29. nov 2024

@kacikaci1 melatonín som dávala, aj magnézium, ale to bolo bez účinku. Hej, aj únavu som zabudla napísať. Lekárnička mi povedala, že covid napáda nervové bunky. Akože sama sa čudujem, že to tak zabralo, ale teším sa.

kacikaci1
29. nov 2024

@0silvia0 no som zvedava, kiež by aj mne, nechcela by som do seba pchať chemiu. Ale presne taku nespavost mám ako vy. Mozno to fakt ludom pomáha, keď vám ho odporúčili

0silvia0
29. nov 2024

@kacikaci1 ozvi sa potom, či zabralo, držím palce.

kacikaci1
29. nov 2024

@0silvia0 ďakujem🥰

kacikaci1
4. dec 2024

@0silvia0 ahoj, užívam ten depress a uz spin dobre. Dala som aj tensiu perinu, lebo asi vela kúrime a som sa v noci budila stále spotena, asi aj preto sa mi zlé spalo (myslela som ze sa stale potim z covidu), ako som nasadila depress a dala tensiu perinu, uz sa nepotím a spím dobre (klop,klop). No sláte mam akoby slabé nohy, pridala sa nevolnost (davala som 2 probio denne a 2x pohar vody so sodou bikarbonou) trvala 3 dni asi zatial žaludok ok. Ale teda necitim sa este ok...

0silvia0
4. dec 2024

@kacikaci1 to som mala aj ja s tym potenim, presne aj taku nevolnost, nechutenstvo. Ja som si nasadila este hlivu ustricovu na imunitu. Trvalo to cele 3 tyzdne, aj s tou dychavicnostou a dusivym kaslom. Ale od pondelka ma to vsetko preslo a konecne sa citim dobre.
Drzim palce, nech to aj teba prejde co najskor. Som rada, ze aspon v niecom je to uz lepsie.

kacikaci1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kacikaci1
4. dec 2024

@0silvia0 slabost v nohach alebo tak celkovo si náhodou nemala? A taký pocit akoby teploty?? Pisala si aj o únave to tiež prešlo? 🙂