Pri ochorení covid 19 je aká denná dávka vitamínu D a C? Otec ma covid a je stále slabý berie 1 kapsulu denne a napadlo ma či mu netreba zvýšiť dávky aby sa mu posilnil imunity systém
Ďakujem
Niekde píšu, ze príliš vysoká dávka môže byť toxicka, ale ze pri covide je treba zvýšiť dávku. Asi by som sa pýtala v lekarni. A treba pridať aj C a Zinok, ale tieto dávat s dostatočným odstupom od vit. D.
@anchela2929 treba sa poradit s lekarom. Vysokymi davkami vitaminov sa da v tele narobit riadny neporiadok. Napr odpalit si pecen, alebo oblickove kamene nikto urcite nechce.
@anchela2929 cecko kludne aj 3 gramy denne, oblickove kamene hrozia az pri veeelmi dlhodobom uzivani a ak nema problemy s oblickami kludne taketo davky. A decko aj 10 000iu/den. V nasich posmienkach sa deckom neda predavkovat. Moji rodicia dochodcovia uzivaju takuto davku decka uz asi 2 roky denne.
@anchela2929 podla mojej dr., vravela mi to po mojom pozit teste, min 8000 iu vitaminu D na zaciatku ochorenia, noekolko dni, potom znizit na 5000, plus 25mg zinok..
ak je slabý, kúp mu nutridrinky, nech počas dňa popíja, postavia ho na nohy.....ale pozor, tiež obsahujú aj vitamíny....
@anchela2929 skús pozrieť na webe niekde som to našla boli tam presne dávky vitamínov.Aj to mám uložené len neviem kde...
Ahoj, aj vit.sa navzájom ovplyvňujú. Napr.zinok a C spolu je v pohode, ale s D nie, lebo sa tým znižuje jeho účinok, ten treba dávať určite aspoň 3 hod od nich a spolu s jedlom, je to vit.rozpustny v tukoch na rozdiel od napr.C. Horčík môže zase ísť spolu s vápnikom...Je to rôzne, treba pozrieť na nete, ktoré sa dajú a ktoré nedajú kombi.
@anchela2929 co je jedna kapsula? D vit by som brala podľa návodu. C vit je najlepší taky s postupným uvoľňovanim, a ak nemáš tak toho môžeš dať viac... Ráno aj večer 1 tabletu. Prajem skoré uzdravenie🙏