Ahojky mám strach že sa nakazím alebo moja rodina ako je to vlastne stačí keď sa ku mne nakazený priblíži alebo ja sa dotknem toho čo on a už to mám alebo ak si kýchne na mna ??, aka je pravdepodobnosť že sa nakazia mladý alebo deti mám 26 zomierajú len starši ??? ako je to vlastne myslíte že to do júna ustúpi začiatkom by som chcela na dovolenku do španielska ale ked sa to bude šíriť tak asi nikam nepôjdem myslíte že samôžem aj tam nakaziť alebo ked niekto spal na posteli v hoteli a ja to môžem dostať potom ďakujem
Myslím si že šanca je minimálna pokiaľ ostaneš na Slovensku. Keď vycestujes tak sa asi trošku zvýši ale žeby sa niekto reálne mal až takto báť tak to nemyslím že treba 🙂
Nakup si zasoby a nevychadzaj z domu. Uspech zaruceny.
@nadaa1
Zomierajú väčšinou dôchodcovia. Takže nestresovat.
Ludia nepanikarte. Na chripku rocne umrie viac ludi ako na tento virus. Nebojis sa,ze sa nakazis chripkou a umriea? Ti,co umreli boli slabi jedinci,ktori mali srdcovo cievne choroby,rakovinu a podobne.
🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Sila medii je neskutocna. Coraz viac su silnejsimi ako zdravy rozum. Autorka, nechcem ta nijako zosmiesnovat, aby to nevyznelo zle. Chapem, ze sa uprimne bojis, su toho plne media a spravy bombarduju z kazdej strany. Kazdopadne neboj sa, vo svete je tolko virov a nastrah, ktore ta mozu potencionalne zabit s rovnakou alebo vyssou pravdepodobnostou ako coronavirus, ze keby si sa mala vsetkeho bat, mozes sa rovno zavret v tmavej komore a cakat tam na koniec sveta.
Suhlasim s dievcatami. Media z toho urobili strasny humbuk. Na chripku zomrie rocne cela kopa ludi (vacsinou starsich a vazne chorych) a nik sa netrasie. Moj syn dotrepal zo skolky pneumokoka. Chory je on a aj ja. Skus si precitat co dokaze pneumokok. Ale ani jeho doktorka a ani moja ani brvou nepohli, ze aka hroza. Tie virusy a bakterie vedia zabit ale nie je to tak, ze zabiju kazdeho. Ono by celkom pomohlo keby uviedli kolko ludi sa uz davno vyliecilo. Lebo ekd uvadzaju len mrtvych tak vyvolavaju paniku. A presne to chcu. Vobec sa ti nevysmievam. Chapem ze si vyplasena. O to im ide
@eperia 🤦♀️
Pozri túto stránku: https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdash... preklikaj si to, sú tam aj dáta, ktoré médiá nespomínajú ako počet vyliečenych, médiá žijú senzaciami ... Ale tiež mi to ako tehotnej nie je jedno, že práve teraz nejaká pliaga prišla
urcite to nie je ako chripka pri ktorej je umrtnost okolo 0.1%, pri tomto viruse je to worldwide cez 2% a kosi to hlavne ludi s inymi chorobami a starsich. Pri vacsine to ma mierne priznaky alebo aj takmer ziadne. Media to samozrejme nafukuju lebo ved co ine by robili, je to ich praca. Zdravy clovek s normalnou imutou sa nema co stresovat. Je to virus takze si s tym musi telo poradit samo, antibiotika nie su a ani nebudu. Lieky sa beru len na priznaky. Ako tehotnej mi to ale jedno uplne nie je kedze som sa 2 tyzdne liecila s obycajneho prechladnutia. Imunita je trochu oslabena takze by toto svinstvo mohlo narobit problemy.
Hlavne netreba citat mainstreamove media ktory uloha je len robit paniku. Treba si precitat zahranicne odborne clanky na tuto temu ked vies anglicky.
@eperia to vazne?
@eperia telo ma taku uzasnu schopnost bojovat proti roznym negativnym vplyvom, vola sa to IMUNITA. No a tak sa proste ti ludia vyliecili. Ved ani na chripku neexistuje liek a napriek tomu sa z nej ludia vyliecia. Nakazenych uz bolo len v cine vyse 70 000, tak ked cca 2000 zomrelo, co myslis, ze sa stalo s tym zvyskom? 😳 Stale dufam, ze si to napisala len ako zart...
ach, keby sa ľudia báli cukrovky, hypertenzie, obezity a iných preventable diseases tak, ako sa boja koronavírusu...na Slovensku každoročne zomierajú desiatky, ak nie stovky ľudí na následky obyčajnej chrípky, na ktorú sa dá každoročne očkovať a Slováci na to zvysoka kašlú 🙂)))
Mne zajtra sestra príde pre deti. Robí zdravotnú sestru v Rakúsku a dnes balila a posielala do Viedne odbery od 13 ľudí ktorých testovali na korona virus, ktorí prišli z Talianska. Tak už som asi jednou nohou v hrobe 😁
Rozčuľuje ma keď niekto napíše, že nebojte sa, zomierajú len starší a chorí. Vy nemáte rodičov, starých rodičov, tazko chorých v rodine? Nechapem.
Snád nezatvoria hranice uplne, ja si chodievam do Viedne pre onkologické lieky.
@ledgerka Ta percentuálna úmrtnosť môže byť skreslena, za predpokladu, že chorých v Číne je viac, predsa je ich 1 miliarda a všetky ochorenia nie sú statisticky podchytene a ich politický systém má tendenciu nie hovoriť všetko, tak počet úmrtí ku možnému vyššiemu počtu chorých =nižšie percento ako sa uvádza.
@nadaa1 virus moze prezit na povrchu max 9 dni. https://www.info.sk/sprava/166165/predmety-z-ci...
dovolenku je lepsie vyberat podla moznosti bezplatneho storna. mozno nebudes jedina. pri prevencii je dolezita hygiena, dezinfekcne mydla a gely na baze alkoholu. a hlavne nedotykat sa svojej tvare rukami, ked sme von z domu. zatial, kym sa na Slovensku este nepotvrdila nakaza, tak je to samozrejme este bezpredmetne. prevencia je posilnit imunitu. posielam ti zoznam prirodnych prostriedkov, ktore su ucinne pri silnej chripke a chorobach dychacich ciest. z klasickych liekov sa pouziva v zahranici zatial len symptomaticka liecba. cize mozes si kupit nieco na chripku, teplotu, hlienovity kasel.
vitamin C - lipozomalny ma najrychlejsi ucinok, zlozenim je to askorban sodny, velmi ucinny je aj askorban vapenaty
sirup z plodov bazy ciernej
echinacea extrakt
vitamin D3,K2
oreganovy olej kapsule
etericky olej zmes citron, klincek, eukalyptus, skorica, rozmarin
etericky olej kadidlo
kombucha caj
fermentovane potraviny
caj zo suseneho korena cernice ( vysusuje hlieny )
list a kvet divozelu velkokveteho
list lobelie
manuka med
rimbaba obycajna
kurkuma
reishi
medovka susena, tinktura
kumkvat olej
lubovnik suseny, tikntura
sisiak stranokvety
Štiplavé rastliny a byliny – ako prevencia a liečba velmi účinne slúžia aj všetky pálivé a štiplavé druhy, ako je cesnak, cibula, chren alebo zázvor.
Da sa z toho vyrobit aj hotovy dopnok vyzivy
<>
Homeopatia:
Gelsemium (kasel k prekvapeniu nie je az taky casty, v tomto je pripade je hlavny symptom unava a tazoba viecok),
c. 2 - Bryonia (ked pacienti viac kaslu, kasel s bolestou na hrudi, alebo hlavy), c. 3 - Eupatorium perf. (ked pacienta bolia skor kosti a nema az taku celkovu tazobu).
Prevencia: Gelsemium 30C - 2 gulicky 1x za tyzden, ak by bol virus blizko, tak 1x denne po dobu 7 dni.
@hopeja Nikto nemôže žiť 200 rokov.
Štvat Vás to môže, ale smrť je prirodzená súčasť života. A starší sú jednoducho už tomu náchylní zomierať. Každý na niečo musí zomrieť...
Mne sa včera páčil ten starý pán Talian, ktorý sa rozčuľoval v supermarkete, že regále s cestovinami sú prázdne.To je preňho väčšia katastrofa ako vírus😅a to prežil vojnu.Vcera som čítala príspevok vlakveduceho v ČR, ktorý zvažoval dať výpoveď, lebo sa bojí od ľudí vziať lístok, že o ochorie.Aj sám priznal, že je hypochonder pre takých ľudí to musí byť utrpenie počúvať denne správy.
@marca12 prepac ale uz nemozem toto pocuvat porovnavanie s chirpkou tak za prve ozaj som enni taka ze co povedia odborníci atd..ale odborníci povedali ze je ovela vyssia pravdepodobnost ze sa da tymto ako chripkou nakazit za dalsie ked dostanes chirpku pravdepodobne to vylezis doma okej moze sa stat ze sa ti to zhorsi a budes lezat s par dalsimi rozumej mozno do pat ludi na oddeleni s chripkou , no ked donstanes toto a zistia ze ot mas toto tak na domacu liecbu zabudni ojdes do nemocnice , tvoju rodinu daju do karanteny pravdepodobne teda a mozes sa zacat modlit aby si to prezila a ked mas male dieta tak tiez sa modlit za rodinu aby bola s nim a nemuseli ist aj oni niekam do nemocnice takze asi takto a uz prestante s tou chripkou!!!!!!!!!
a za dalsie ked budes lezat s tou chripkou na oddeleni teda nejakym spôsobom zeby povedali ze okej tka podte to vylezat do nemocnice tak mozno maximalne pridu k tebe v obycajnom rusku, ti odolnejsi lekari a sestry nebudu mat ani to a mozno si od teba este v pohode pozicaju casopis..no ked tam budes s koronou tak pridu zatebou v obleku , este stale nevidis rozdiel??@marca12
@nadaa1 je to biologická zbraň.Nikto nerozmýšľal nad tým, že USA a Čína majú nevyriešené problémy?momentálne sa pozornosť upriamila na iné veci a nie tie, ktoré treba riešiť po celom svete konflikty, vojny.To ako u nás spomenie si niekto na utyranu Violu o ktorej sa písalo celý november?
Je to forma manipulácie s ľuďmi so strachom.Farma firmy nestíhajú zásobovať lekárne.Vela krajín, firiem, hotelov príde o peniaze kvôli panike.
@nadaa1 je to presne ako s chrípkou, tak ako dostaneš od niekoho chrípku, takým istým spôsobom sa prenáša koronavírus. Väčšina ľudí, ktorí sa nakazili, majú mierny priebeh. Samozrejme, nejakí majú priebeh horší a niektorí a zomrú. Ale ľudia zomierajú aj na chrípku, dokonca aj na Slovensku zomrú ročne stovky ľudí na chrípku.