Brali ste niektorá z Vás concor cor 2,5 mg na spomalenie pulzu? Dá sa tento liek vysadiť, keď odzneli problémy?
A neodozneli preto, ze uzivas ten liek? 🤷🏻♀️
tento liek a mnohe ine nefunguju tak, ze leici. on iba meni aktualny stav.
ak ho uczivas a mas pulz ok, potom vysadenim uz ok nemusi byt. zaviasi samozrejme od priciny, lebo problem s vyssim pulzom ma mnoho ludi a nie vzdy je vyssi trvale. skor su to len prechodne stavy, cize to nemusis spoznat hned po vysadeni.
ja som amvala vyssi pulz, nemam ho vyssi stale, mam rozne odbobia a sice mi bol podobny liek ponuknuty, no bolo to v tom zmysel, ze ak chcem, nie ze musim. a tak som sa rozhodla, ze nechcem a neuzivam nic.
samozrejme ty mozes byt iny pripad. neber to ako navod. porad sa s lekarom.
Pridám k tomu ešte poznatok, že betablokatory (čo Concord je) majú tzv. rebound fenomén, teda že po nahlom vysadení sa stav môže este viac zhoršiť
Ten pulz mas lepsi kvoli tomu lieku. Ale 2,5 mg je taka "nijaka" davka. Ja som brala 5 mg, ked som otehotnela, vysadzala som, takze istu dobu som brala len 2,5, asi 2 tyzdne a potom vysadit uplne. Pulz mi ale lietal aj tak, asi 2 tyzdne po vysadeni. Potom som nepotrebovala nic, az na konci tehotenstva lieky na tlak.
Ale vysadzala som po konzultacii s lekarom.
Nie, betablokátory sa nesmú svojvolne vysadiť. Tep sa ti upravil vďaka užívaniu tohto liečiva. Po vysadení sa ti môžu problémy vrátiť, poprípade zhoršit. Aj ja užívam Concor, ale 5. Na tomto lieku nevzniká závislosť, takže nemaj obavu a užívaj ho ďalej.
O tom by mal rozhodnúť lekár, ktorý ho predpísal (laik)