Čoho sa bojíte u lekára?

27. feb 2022

V poslednej dobe na sebe pociťujem, že návšteva lekára alebo absolvovanie vyšetrenia mi začína robiť problémy. Niekoľko dní dopredu už pociťujem úzkosť, strach, som nesvoja. Je to aj pri návšteve lekára, ktorý je príjemný aj pri vyšetrení, ktoré nie je nepríjemné. Neviem či sa bojím, že mi lekár povie, že mám zlé výsledky alebo bude mať nepríjemné vystupovanie, či jeho sestrička bude ofučaná a skazí mi celý deň. Ako to mám prekonať ? Bojíte sa aj vy pri návšteve lekára, keď tak čoho ?

bloger
27. feb 2022

Nazýva sa to syndróm bieleho plášťa. Ja sa tiež bojím. Väčšinou bolestivého vyšetrenia. Alebo, že ma pošle na gastroskopiu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tosomja
27. feb 2022

Bojím sa jedine zubára, ale už keď sa odhodlam ísť, tak sa nebojím zákroku, ani bolesti. Len neviem...taky blok.
A od minulého týždňa sa bojím ísť na preventívnu k obvodnej, pre neschopnosť sestričky brat krv. Obe ruky opuchnuté, bez citu, na jednej modrina na celom predlakti. A druhej ma boli koža, asi mi pichla nerv, alebo co...taka paliva bolesť na dotyk.
A to som opichana poriadne od mojich 17.r.

sissy27
27. feb 2022

Že tam strávim pol dňa čakaním 😂
Inak zo zákrokov alebo vyšetrení strach nemám. Ale je pravda, že pred gastroskopiou alebo kolonoskopiou by mi asi nebolo všetko jedno.

lesana25
27. feb 2022

@tosomja ta posledná veta vyšla 👌😂

lesana25
27. feb 2022

Ja sa nebojím, lebo po doktoroch nechodím 😄 iba k jednej chodím pravidelne a tam sa teším lebo vždy dostanem lieky čo mi pomáhajú takže nemám problém.
Po operáciách som sa vždy bála len strhnutia náplaste.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
27. feb 2022

Neznych preventiviek sa nebojim. Skor trpnem,ci mi bude vediet zobrat krv,to maloktora sestricka vie z mojich zil vziat krv. Skor mam obavy uz z vysetreni,kam ta posle,ak sa mu nieco nezda. A teraz ma napadlo,ze pri sone prsnikov som vzdy ako na ihlach,busi mi srdce vzdy,ked doktor spomali a meria nieco.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lesana25
27. feb 2022

@viestta ja som raz bola u zastupujúceho tej mojej a sedela som zarovno neho a ako písal správu, tak mu zamrzla obrazovka a vyskočil prehliadač, ktorý mal otvorený na pozadí. Potom rýchlo klikal aby to zmizlo, asi nechcel aby som videla tie polonahé kozaté slečny 😂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
27. feb 2022

@bambulienka25 🤣🤣🤣🤣🤭

petronellla87
27. feb 2022

Bojim sa u zubara...uctu😆

saja1
27. feb 2022

Ja som mala obrovsky strach z kazdeho lekara, uz aj len ist si pre papier alebo preventivku. Nebol to ziadny racionalny dovod, ze by som sa bala bolesti alebo vysledkov. Spatne si myslim ze to mohlo byt chybou lekarky, jej chovanim a sucasne mojou citlivostou, vryl sa mi ten strach do podvedomia. Zmenilo sa to mozno az tehotenstvom, mam velmi citliveho gynekologa ku ktoremu som chodila velmi casto az som si zvykla + vyberam si uz iba dobrych lekarov. Ale stale sa trochu bojim, uprimne 😀