Ahojte, myslíte,že nadmerné pitie coca cola bez cukru môže spôsobovať nespavosť a nervozitu?
samozrejme, že môže, coca cola je humus
Aj keď je s umelými sladidlami a nie s cukrom?
Nespavosť určite. Cola má dosť veľa kofeínu, myslím, že som niekde čítala, že tá bez cukru ešte viac, než obyčajná. (Možno nie, nespomínam si už presne.)
Ja pijem Colu bez cukru, ako liek na migrénu, lebo keď si dám tabletku a zapijem ju vodou, je mi z nej zle. Cola mi na toto pomáha.
Áno, je to kvôli kofeínu, nie kvôli cukru.
Pozri si zlozenie a najdes tam kofein.
Ja som tam čítala,že tá Zero obsahuje len kofeínovu arómu
Tak ci tak pit coca colu pravidelne neni zrovna zdrave naozaj...ale rovnako ako aj ostatne sladene napoje..ja som kedysi bola naucema tiez pit len taketo.veci z domu teraz si dam poharil toho na sviatky navsteve a mam dost 🤢
Ja som ju tiež pila len zriedka,ale teraz cez Vianoce jej pijem viac ako je zdravé. A nemôžem spať,preto hľadám,či to nemám z tej coly
Cocoa-cola - obsahuje kofein aj cukoe, Coca-cola Light - obsahuje kofein a neobsahuje cukor (len sladidla), Coca-cola Zero - neobsahuje ani kofein, ani cukor (len sladidla)...no ja by som to nepila i tak..blee
Na mňa tak funguje Kofola 😀😀😀 neviem zaspať potom
Coca colu som pila v nočných smenach, aby som vydržala celú noc byť hore a nezaspať.. Aj dnes ju používam, keď po celom dni, pri troch deťoch, chcem byť čiperna večer keď príde muž domov😄
Ja som už z toho jeleň. Čítala som,že je Coca-Cola Zero a potom ešte Coca-Cola Zero bez kofeínu. To sú dva druhy,či čo?
Ano, mas pravdu...je verzia zero bez kofeinu..light uz ani nie je na trhu pozeram ..tak potom to vyzera, zero kofein ma...mala som stare informacie 🙂
No a potom sa čudujem,že nemôžem spať a už mám z toho stres
Jasné, že môže. Ja takéto nápoje pred spánkom nemôžem, lebo potom sa mi fakt ťažko zaspáva a neviem si predstaviť, že by som mala takto vypiť napríklad celú fľašku
Jeleň z toho byť nemusíš, proste si prečítaj zloženie priamo na tej fľaši, ktorú máš, že čo obsahuje a nie "niekde niečo"... môže to byť ňou, ale aj nemusí, mne sa teraz tiež narušil dosť spánkový režim - práve kvôli stresu zo školy + som proste vypadla z režimu... Takže to môže byť aj naopak, že máš problém so spánkom, lebo si z niečoho nervózna... Niekedy si ani nemusíš uvedomovať z čoho... No ale či to je spôsobené colou zistíš úplne jednoducho, stačí ju prestať piť 😅
Ani kofola ani coca cola neobsahuje kofeín, iba arómu. To je ako rumova aróma, tiež v tom nie je rum. Takže určite to neni kofeín. Nechápem prečo si celé tie roky ľudia stále myslia ze obsahuje kofein
@lucka_lucia priamo z oficiálnych stránok firmy Coca-Cola, nie je ho tam veľa, ale je...viem, že v zložení je napísané niečo ako "prírodné arómy vrátane kofeínu".. To neznamená, že je tam kofeínova aróma, ale kofeín tam je ako prírodná aróma..
@lucka_lucia Ľudia si celé roky myslia, že Cola obsahuje kofeín, lebo ho obsahuje.
@lindous je tam napísané caffeine free, čiže bez kofeinu
@h2 neobsahuje, akurat sa musim opraviť ze som to ešte raz overila a kofola obsahuje kofeín
@lucka_lucia
@lindous aha ospravedlňujem sa až teraz som prečítala cely text. Ja som sa doteraz riadila etiketou na flasi
@lucka_lucia Aj Coca-Cola ho obsahuje. A aj iné colové nápoje. Napríklad Freeway Cola.
Nespavost ano a nervozita bude z nespavosti.