Čo zníži tvorbu vyrážok na tvári?

8. dec 2021

Prosím vás odooručte mi niečo čo zníži tvorbu vyrážok na tvári, nie sú to zápalové veľké akné vyrážky, skôr iba obyčajné malé. Ďakujem

thereisabear
8. dec 2021

To je rôzne, niekomu pomôže lepšie čistenie, iná kozmetika (za mňa napr. Bioderma alebo prírodné značky), niekomu keď vysadí cukor, mlieko, lepok. Podľa toho, kde je problém.

elizabet173
8. dec 2021

strava robí zázraky, vylúčiť sladkosti, slané pochutiny, všetky kupované hlúposti plné éčiek a snažiť sa jedlo pripravovať doma, kde vieš, čo do toho dáš. Plus pohyb na čerstvom vzduchu, večer dôkladné odlíčenie a kvalitná kozmetika

ingush616
8. dec 2021

Musíš sa dat vyšetriť, dôvodov môže byť veľa, môže byt intolerancia na niečo, mozu byť hormóny, atď. Ale môže to byť aj z nejakej kozmetiky co používaš...
A v prvom rade každý deň dôkladne čistenie tváre, peeling viac krát do tyzdna.
Môžem ti odporučiť Garnier Pure active ma aj takú kefu na vrchu,
Ja stým cistim každý deň tvar večer v sprche a nemám žiadne vyrážky a ja môžem povedať ze mam poriadnu mastnú plet 😅 (výťažku mam sem tam keď mám menzes).

mamina0078
8. dec 2021

Nájsť príčinu ak to budú hormóny - upraviť ich ak strava - zmeniť a obmedziť v nej zložky, ktoré ničia tvár ak kozmetika - vymeniť. A potom pri liečení tváre dôkladne hydratovať, sérum na hĺbkové čistenie, krém proti jazvám, micelárku alebo gél na čistenie pleti a základ piť pravidelne a dostatok, zvlášť uterák na tvár, nechytať sa tváre špinavými rukami.

lula3108
8. dec 2021

Zo skusenosti su mensie vyrazky s bielou hlavickou vacsinou sposobene vacsinou hygienou - chytanie tvare, zla kozmetika, slabe cistenie tvare, telefon pritlaceny na tvar, nevymienanie uteracika na tvar alebo obliecky. Toto vsetko akne zhorsuje, skus si na to davat pozor a uvidis ci sa zlepsi. Toto je najjednoduchsia zmena. Potom dalsi krok je vysetrenie u lekara, ten vyluci hormony, zuby, intolerancie, alergie a vsetko mozne.

iwanka222
8. dec 2021

Ja som uplne prestala pit mlieko a obmedzila som sladkosti a pravidelna navsteva kozmeticky.

autor
8. dec 2021

Ak to vezmem spätne tak už príliš nepamätám či sa mi tvorili aj pred kojením, ale už takmer rok a pol kojím, môže to byť teda hormónmi kvôli kojeniu?

iwanka222
8. dec 2021

Ano kludne to moze byt dojcenim. Ja som tiez mala problemy s akne pocas dojcenia.