Ahojte, rozhodli sme sa pre dieťatko a bola som na vstupných vyšetreniach. Zistili mi, že mám zlé výsledky na štítnu žľazu a mám ísť na endokrinológiu. Viete mi prosím poradiť tie, čo majú s niečím takým skúsenosť - mám hodnotu TSH 7,110 mIU/1 že čo to vlastne znamená? Zároveň mi zistili aj miernu anémiu - chudokrvnosť, že nemám dostatok červených krviniek...Ďakujem za odpoveď.
@kovacova12345 nic sa nedeje, euthyrox poriesi do par mesiacov. Anemia moze byt sposobena aj tou znizenou funkciou ako sekundarny jav. Tak to mam napriklad aj ja. Uzivala som 3 mesiace sorbifer a vitamin E a k tomu euthyrox a je vsetko ohladne zeleza uz OK. Drzim palce.
@kovacova12345 ahoj, mala som presne take hodnoty ako ty... diagnostikovali zníženú funkciu štítnej žľazy. Na prvom vyšetrení som bola v júli 2019 s hodnotou tsh nad 7... nasadili mi lieky L-thyroxin 50... bohužiaľ moc nepomohli takze nasadili lieky euthyrox 75, tie mi to nádherne upravili a teraz v novembri 2019 som mala krásne výsledky 1,14, takze ideál ja otehotnenie 😊
Ahojte, chcem sa pripojit s otazkou - pozerala som si vysledky z preventivneho censtra ale z leta 2017 - TSH som mala 1,71 co je ok. Tento rok neviem preco, TSH mi nerobili; do toho centra chodim kazde dva roky. Otazka znie - ktory lekar moze indikovat odbery na TSH? Pytala som sa obvodnej, ze ona nemoze. K endokrinologicke nechodim od detstva (mala som ako dieta strumu a brala som 3 roky euthyrox), vie mi tieto odbery riesit gynekolog? Tak som teraz az az casto. Dakujem za info.
@deean gynekológ netuším, ale obvodný v pohode,,ja som si vyžiadala sama odber na všetko čo len existuje, dokonca ešte aj zrazanlivost mi urobili,cca 2 tyzdne som nabehla opat na odber a žiadala som si vyšetrenie aj na alergie kedze už dlhodobo riešim problém zdr. Tak sa niečoho chytiť musim...
Aj mne to prvotne zistil obvodak.....ale podrobnejsie ptm uz na endo
ok dakujem
@barus26 Dakujem velmi pekne za odpoved Barus, potesila si ma a dodala nadej 🙂 Este mam otazku, mala si kvoli tym hodnotam aj vsetky tie stavy okolo? Ja som vecne unavena, vycerpana, mam busenie srdca, trasiem sa, nedari sa mi pribrat, mam totalne rozkolisane emocie - placlivost, podrazdenost, som nervna a nervozna zo vsetkeho rychle, strasne nechutenstvo ma trapi, aboslutne nemam hlad a chut na jedlo...mam stale ladove ruky aj nohy, aj ked je vonku 40 stupnov... a bez ohladu na pocasie ci teplotu sa stale priserne potim pod pazuchami ale ze desne, normalne sedim v izbe, kde je 18 stupnov, mam koselu a nohavice a je mi az skoro zima, ale totalne spotena som... A ak hej, pomohli ti aj v tomto tie lieky?
@kovacova12345 znizena cinnost stitnej zlazy,nasadia vam euthyrox alebo l thyroxin. Pre otehotnenie je idealne mat tsh pod 2