Ahojte, prosím viete sa mi vyjadriť k týmto vysledkom z krvi? Ďakujem
Zjavne ide o hormonalny profil, kde mas zvyraznene nejake zvysene hodnoty, to najvyraznejsie je nieco suvisiace so stitnou zlazou, este tam mas testosteron a to tretie netusim, doktorka ti urcite vysvetli. Zbytocne riesit takto, ona ta pozna najlepsie aj tvoje problemy.
Liecis sa na stitnu zlazu? Mas vyraznejsie zvysene aTg, teda protilatky proti tyreoglobulinu, co moze svedcit pre autoimunitnu tyreoitidu, teda chronicke zapalove ochorenie stitnej zlazy. DHEAS je dihydroepiandrosteron - hormon produkovany nadoblickami
@mimi3008 zatiaľ sa neliečim, ešte som ken objednaná na endokrinologiu. Len ma znepokojuje to DHEAS to je enormne zvýšené 😕
Tá hodnota je 11,100 nie 11100, taká hodnota absolútne nemusí nič znamenať.
@karush jaaj to som si nevšimla 🫣 ďakujem pekne
A máš aj príznaky hirzutizmu-zvýšeného ochlpenia tvár, krk, brucho... ? Cca v strede cyklu sú androgény najvyššie, takže vtedy kľudne môžu byť takto málinko nad normou. Plus je ešte možné, že endokrinológ ťa pošle pre istotu na vyššie pracovisko, kde cestou hospitalizácie spravia podrobnejšie testy, ktoré sa ambulantne nedajú spraviť, ale pri vážnejších problémoch tie hodnoty sú väčšinou oveľa vyššie.
@karush pravdupovediac som sa nad tým nikdy nezamyslala ale ano, mám viac chĺpkov na bruchu aj nad hornou perou, sú však svetle. Jednoducho som si nemyslela že to znamená nejaký problém. Až teraz riešime prečo sa nám nedari počať. Ale ďakujem za tvoju odpoved 🙂
Ahoj zaujímalo by ma čo ti dr povedal na to dheas? Mám podobne hodnoty
Foto nejde zväčšiť, tie hrubo vytlačené máš zvýšené. Na ľavej strane sú tvoje výsledky a na pravej máš aké by mali byť porovnaj či si v norme, pod alebo nad