Ahojte chcem sa poradiť čo znamenajú tieto výsledky rozdiel je tam rok ...Ten cholestelor chápem len to ďalšie nie .Doktora ma poslala na sono brucha ale objednaná som až o týždeň a neviem čo znamenajú dakujem
@dadka1997 alkohol nepijem ...nakoľko od januára chudnem a lepšie sa stravujem ...a cholesterol to viem že mám ale menej ako minuli rok no ešte musím na tom pracovať ....A ťa pečeň môže to byť niečo vážne či len niečo neskoré ....Poslednú dobu má bolieva brucho z ničoho nič mi býva zle
@barbado A predtym si pila?
To GMT 2 je tvoj vysledok?
ak nepojes a neuzivas lieky tak to smeruje k problemom so zlcnikom
uzivas nieco na chudnutie?
nie som odbornik,ale pokial mas nadvahu a tuk na bruchu, mozes mat stukovatelu pecen a to sposobuje zvysene tieto parametre 🙂
@natalienka12 určite viac ako teraz tak 2 krát do mesiaca
@natalienka12 áno
@mamina7070 áno jablčný ocot a zelený čaj
@barbado GMT v sere je u zien norma tak 0,7 ty mas 2, to je znakom alkoholoveho poskodenia pecene, moze to byt aj skreslena hodnota, treba zopakovat odbery.
@barbado aktívne sa hybes? Máš väčšiu fyzickú záťaž pri tom chudnutí? A máš aj nejakú diétu? Aj toto sú faktory, ktoré Ti mohli sposobit vyššie hodnoty.
Ak užívaš nejaké výživové doplnky, príp. niečo na podporu chudnutia, môže to byť z toho. Zvyčajne sa aj malé schudnutie odrazí na zlepšených pečeňových testoch. Pokiaľ ovšem človek neschudol v dôsledku choroby.
stukovatená pečeň
Mala som tiež prednedávnom zvýšené pečeňové testy, prekonala som bezpriznakove vírusové ochorenie- urobili ti rozbor aj na niečo také? veľmi na to pomáha pestrec- či už vo forme oleja, čaju ale ja som dostala tabletky lebo tam je vyššia koncentrácia. Výsledky boli také vysoké že má posielali na gastro(tiež ma pobolievalo brucho) ale za dva mesiace to bolo v poriadku
Ahojte čo ste mi písali tak mám ztukovatenu pečeň ...No a zistili mi že mám žlčníkové kamene a musia mi zobrať celý žlčník už
Mas zvýšené pečeňovky a cholesterol ..
Zvysenie pečenoviek moze ovplyvnit pitie alkoholu, alebo užívanie liekov