Ahojte, vedel by mi prosím niekto poradiť, už dlhšiu dobu, cca mesiac možno dva, pozorujem pri a na ukazovaku pravej ruky takéto vodnate malé no strašne svrbive pupaciky. Nikde inde to nemám. Objavuje sa to večer a ráno hneď po zobudeni, hneď ako sa zobudím si to musím skrabat. Prikladám aj fotku. Ďakujem
Je to ekzem dishydroza. Mam ho aj ja. Od puberty.
Najcastastejsie na dlaniach a prstoch a tak isto aj chodidlo nohy
@babatkoo a co to spôsobuje?
https://nietox.sk/dyshidroza-dyshidroticky-ekzem/
Ja to mam podedene od babky, otca... a odo mba to zdedil moj 5 r. syn. Ale vyvolavat to mozu aj cistiace prostriedky
Nesmiu sa skriabat tie pluzgiere, tam kde to praskne a vytecie ta tekutina spravia a dalsie a dalsie pluzgiere. Ja to uz neriesim, zvykla som si. Raz je horsie a raz lepzie. Teraz som tehotna tak sa mi to zlepsilo, ale predtym mi velmi pomahal krem SKIN CAP krem. Ktory zozenies v lekarni.
Ja som to mala tiez. Ako prislo tak odislo 🙂 Neviem preco prislo ani preco odislo 😂 Ale najlepsie je neskrabat. Kupila som krem proti svrbeniu a tym padom to zacalo ustupovat, kedze to podporuje skrabanie.
Ja to mávam tiež, ako príde tak aj odíde.. Tiež som pátrala, čo to vlastne je a zevraj to súvisí aj zo stresom a mam pocit, že to tak aj bude.. Inak si nato nič nedávam
Mne sa taketo podivnosti robili na ruke od klucov. Vzdy to odislo same. A teraz to uz nemam par rokov, ale aj sme menili kluce za take modernejsie, ze by to bolo tym? Sranda 🙂
Mne to skor pripomina bradavice.