Viete mi poradiť čo znamenajú tieto krvné výsledky?
@1xenia1
A viete aj čo má zvýšené ?
Áno ideme k alergologovi, testy budú robiť až v októbri
@1xenia1 teda aspoň dúfam že netrepem blbosti. Lebo bola som na alergiologii a najprv mi museli spraviť tieto krvné testy. Všetko som mala v referencnych hodnotocham obvodak ma ani nechcel na základe toho (hlavne S IG E) poslať na tú akergiologiu lebo podľa krvi som ok. Ale nakoniec vyšlo že predsa len alergik som. No a na základe toho ako zvýšené to máte vy tak vy vás tam asi hnal metlou. Lekárka vám nevysvetlila čo jednotlivé hodnoty znamenajú?
Nie nič som nemala vysvetlené 🙁
Zvýšené sú: z bielych krviniek monocyty a eozinofily
Ďalej je zvýšený špecifický imunoglobulín E - to bude pravdepodobne dôsledok nejakej alergie
Zvýšené S-ASLO je ukazovateľom streptokokovej infekcii - má vytvorené protilatky, predpokladám že infekciu nedávno prekonala
Fuuu..ďakujem veľmi pekne
@1xenia1
A tie krvinky sú zvýšené tiež vďaka alergie ? Alebo to má nejaký iný význam.,..
A chory sme už dlho neboli, tak nerozumiem tomu streptokoku 🙁
Doktorka dala výsledky a že sú v poriadku, tak som sa ani nepýtala ďalej
Myslím si že to bude kvôli alergii. No a streptoko je často bezpriznakovy. Ani neviete že ste ho mali len zrazu na krvných testoch sa ukážu zvýšené protilátky
Náhodou mononukleozu neprekonal dotyčný? A inak alergik jak Brno
Jedine čo viem je to ASLO (streptokoky) ale nie je to až tak hrozné. Ja som mala až 2000 🙂
Nezvyknú Vás bolieť kĺby, svaly a podobne? Tiež som nebola chorá a ASLO stále až prevysoké.
Eozinofily riešim u detí min. 5 rokov.... nič doteraz nezistili...nemali ste náhodou počas tehu toxoplazmozu? Z toho majú potom deti zvýšené eozonofily - resp. môžu mať....
To sú výsledky mojho 8 ročného syna.
Nie nemal ani mononukleózou.
Nesťažoval sa na bolesť ani kĺbov ani svalov...
Asi rok dozadu som na ňom zbala veľmi časté kýchanie.
A keď ho komár stipne, tak mu to opuchne viac ako normalne. Tak som sa objednala k alergologovi a on potreboval krvné testy od pediatra.
Alergologicka nám akurát povedala že je alergický a že kožné testy až o mesiac.
Moja hlúposť že som sa viac nespytala alergologicky 🙁
Ale ďakujem vám za odpovede, som aspoň trošku mudrejsia
Trosku sa čudujem, veď pri návšteve lekára vždy podpisujem papier že som bol oboznámený s výsledkami/diagnózou, aký je další postup, ja osobne vlnu som nedovolil lekárke aby mi dala výsledky bez dodatočného vysvetlenia...
@miskooo1987
U pediatra som nepodpisovala žiadne papiere. Dala výsledky s vymennym listkom a dovidenia. U alergologa som podpísala papier iba na osobné udaje.
Moja chýba, mala som sa spýtať dr a nemusela som zaťažovať mk
No, nenechaj sa takto odbiť... akoze si neviem predstaviť že by som dostal výsledky a výmeny lístok bez akéhokoľvek vysvetlenia...
Toho streptokoka má väčšina detí ostatné až po testovaní u alergologa aj tak Ti nemala čo viac teraz povedať.Moze byť iba prenášac a on žiadne ťažkosti nemá.vacsine škôlkarov školákov nájdu vo výtere, alebo krvi nejaké chlamýdie, moraxellu, streptokoka a iné...
Ja keď niečomu nerozumiem v podobnom prípade ako vo vašom, pýtam sa lekára, ešte sa mi nestalo ,že by mi to nevysvetlil, vychádzam z tohto ,že lekár má 6 rokov štúdia lekárskej fakulty a prax .
@iva812
Ako som písala vyssie, sestrička mi dala výsledky do ruky. Moja otázka bola či sú výsledky v poriadku. Povedala ano, viac som neriešila... Áno mohla som si to hneď prečítať ale aj tak by mi to bolo prd platne, nakoľko som zdravotníctvo neštudovala. Povedala v poriadku tak som to tak brala...
Imunoglobulin E sa zvysuje pri alergickej reakcii alebo ak su v tele parazity. Takisto eozinofily- tie su zamerane na “boj” s alergenmi. Cize jedno s druhym suvisi. A tie monocyty tiez- su to mlade bunky, ktore ked dozreju “pozieraju” bakterie a vsetko cudzorode pre organizmus- cize ich zvysene mnozstvo moze hovorit o tom, ze sa minulo vela dospelych buniek na “boj” (napr s tymi streptokokmi) a potrebuju doplnit zasoby alebo ze sa potrebuju vo vacsom mnozstve ako aktualne su.
Ahoj ako ste dopadli prosím s tým zvýšením ASLO? Ja mám tiež zvýšené. Hodnota 250. Max má byť 200 u dospelého a idú má poslať na reumatologiu 😱
Všetko čo je tmavé máte nad referenčnými hodnotami t.j. zvýšené. Hlavne ten špecifický imuniglobulín E je parádne zvýšený. Neodporučila vám lekárka návštevu alergiológa?