Čo znamenajú tieto krvné hodnoty?

27. aug 2020

Viete mi poradiť čo znamenajú tieto krvné výsledky?

1xenia1
27. aug 2020

Všetko čo je tmavé máte nad referenčnými hodnotami t.j. zvýšené. Hlavne ten špecifický imuniglobulín E je parádne zvýšený. Neodporučila vám lekárka návštevu alergiológa?

autor
27. aug 2020

@1xenia1
A viete aj čo má zvýšené ?
Áno ideme k alergologovi, testy budú robiť až v októbri

1xenia1
27. aug 2020

@1xenia1 teda aspoň dúfam že netrepem blbosti. Lebo bola som na alergiologii a najprv mi museli spraviť tieto krvné testy. Všetko som mala v referencnych hodnotocham obvodak ma ani nechcel na základe toho (hlavne S IG E) poslať na tú akergiologiu lebo podľa krvi som ok. Ale nakoniec vyšlo že predsa len alergik som. No a na základe toho ako zvýšené to máte vy tak vy vás tam asi hnal metlou. Lekárka vám nevysvetlila čo jednotlivé hodnoty znamenajú?

autor
27. aug 2020

Nie nič som nemala vysvetlené 🙁

1xenia1
27. aug 2020

Zvýšené sú: z bielych krviniek monocyty a eozinofily
Ďalej je zvýšený špecifický imunoglobulín E - to bude pravdepodobne dôsledok nejakej alergie
Zvýšené S-ASLO je ukazovateľom streptokokovej infekcii - má vytvorené protilatky, predpokladám že infekciu nedávno prekonala

autor
27. aug 2020

Fuuu..ďakujem veľmi pekne

autor
27. aug 2020

@1xenia1
A tie krvinky sú zvýšené tiež vďaka alergie ? Alebo to má nejaký iný význam.,..
A chory sme už dlho neboli, tak nerozumiem tomu streptokoku 🙁
Doktorka dala výsledky a že sú v poriadku, tak som sa ani nepýtala ďalej

1xenia1
27. aug 2020

Myslím si že to bude kvôli alergii. No a streptoko je často bezpriznakovy. Ani neviete že ste ho mali len zrazu na krvných testoch sa ukážu zvýšené protilátky

danielahamar
27. aug 2020

Náhodou mononukleozu neprekonal dotyčný? A inak alergik jak Brno

emuska72
27. aug 2020

Jedine čo viem je to ASLO (streptokoky) ale nie je to až tak hrozné. Ja som mala až 2000 🙂
Nezvyknú Vás bolieť kĺby, svaly a podobne? Tiež som nebola chorá a ASLO stále až prevysoké.

deti95060810
27. aug 2020

Eozinofily riešim u detí min. 5 rokov.... nič doteraz nezistili...nemali ste náhodou počas tehu toxoplazmozu? Z toho majú potom deti zvýšené eozonofily - resp. môžu mať....

autor
27. aug 2020

To sú výsledky mojho 8 ročného syna.
Nie nemal ani mononukleózou.
Nesťažoval sa na bolesť ani kĺbov ani svalov...
Asi rok dozadu som na ňom zbala veľmi časté kýchanie.
A keď ho komár stipne, tak mu to opuchne viac ako normalne. Tak som sa objednala k alergologovi a on potreboval krvné testy od pediatra.
Alergologicka nám akurát povedala že je alergický a že kožné testy až o mesiac.
Moja hlúposť že som sa viac nespytala alergologicky 🙁
Ale ďakujem vám za odpovede, som aspoň trošku mudrejsia

miskooo1987
27. aug 2020

Trosku sa čudujem, veď pri návšteve lekára vždy podpisujem papier že som bol oboznámený s výsledkami/diagnózou, aký je další postup, ja osobne vlnu som nedovolil lekárke aby mi dala výsledky bez dodatočného vysvetlenia...

autor
27. aug 2020

@miskooo1987
U pediatra som nepodpisovala žiadne papiere. Dala výsledky s vymennym listkom a dovidenia. U alergologa som podpísala papier iba na osobné udaje.
Moja chýba, mala som sa spýtať dr a nemusela som zaťažovať mk

miskooo1987
27. aug 2020

No, nenechaj sa takto odbiť... akoze si neviem predstaviť že by som dostal výsledky a výmeny lístok bez akéhokoľvek vysvetlenia...

eliska13
27. aug 2020

Toho streptokoka má väčšina detí ostatné až po testovaní u alergologa aj tak Ti nemala čo viac teraz povedať.Moze byť iba prenášac a on žiadne ťažkosti nemá.vacsine škôlkarov školákov nájdu vo výtere, alebo krvi nejaké chlamýdie, moraxellu, streptokoka a iné...

iva812
27. aug 2020

Ja keď niečomu nerozumiem v podobnom prípade ako vo vašom, pýtam sa lekára, ešte sa mi nestalo ,že by mi to nevysvetlil, vychádzam z tohto ,že lekár má 6 rokov štúdia lekárskej fakulty a prax .

autor
27. aug 2020

@iva812
Ako som písala vyssie, sestrička mi dala výsledky do ruky. Moja otázka bola či sú výsledky v poriadku. Povedala ano, viac som neriešila... Áno mohla som si to hneď prečítať ale aj tak by mi to bolo prd platne, nakoľko som zdravotníctvo neštudovala. Povedala v poriadku tak som to tak brala...

carduelis
27. aug 2020

Imunoglobulin E sa zvysuje pri alergickej reakcii alebo ak su v tele parazity. Takisto eozinofily- tie su zamerane na “boj” s alergenmi. Cize jedno s druhym suvisi. A tie monocyty tiez- su to mlade bunky, ktore ked dozreju “pozieraju” bakterie a vsetko cudzorode pre organizmus- cize ich zvysene mnozstvo moze hovorit o tom, ze sa minulo vela dospelych buniek na “boj” (napr s tymi streptokokmi) a potrebuju doplnit zasoby alebo ze sa potrebuju vo vacsom mnozstve ako aktualne su.

nellynkaa
24. feb 2023

Ahoj ako ste dopadli prosím s tým zvýšením ASLO? Ja mám tiež zvýšené. Hodnota 250. Max má byť 200 u dospelého a idú má poslať na reumatologiu 😱