Čo znamenajú bolesti medzi cyklami?

zuzkalujza
18. okt 2019

Ahojte, už 3 mesiac po sebe sa mi opakuje "zvláštny" stav medzi cyklami. Od ovulácie až do menzesu mám bolesť v podbrušku ako pri menzese. Potom dostanem normálne menzes a do ovulácie je dobre. Potom príde ovulácia a je to zase o tom istom. Bolesť až do menzesu. Na preventívke som bola v júni a všetko bolo ok, aj cytológia. Pre istotu som však bola aj tento týždeň, keď sa situácia zase zopakovala. Vyšetril ma, spravil sono. Povedal, že okrem malej cysty na vaječníku je všetko OK a nevidí dôvod mojich bolestí. Tak neviem ako ďalej a čo s tým. Mám trošku z toho obavy, lebo mám 40 rokov a naviac sa pokúšame o bábetko.

Ďakujem za každú "radu" a vašu skúsenosť.

sono2
18. okt 2019

@zuzkalujza napadla ma endometrioza.

maminuska
18. okt 2019

@zuzkalujza ja si myslím že trpíš predmeštruačným syndrómom . Vtedy sa objavuju dopredu bolesti ako pri menzese.

mladenca
18. okt 2019

@zuzkalujza mna tiez hned napadol pms, prepac no poznam zeny co uz v 40 menzes ani nemaju a pokial tvrdi, ze je vsetko ok tak nic ine ma nenapada, skus navstivit aj ineho lekara a uvidis co ti povie 🙂

zuzkalujza
autor
18. okt 2019

@sono2 to by videl na sone a pri preventívke, nie?

sono2
18. okt 2019

@zuzkalujza žiaľ nie. Ona býva mimo maternice.
Rastie ako sliznica v maternici, lebo ňou aj je, lenže je mimo, kde nepatrí. To môžu byť tie pocity. Nakoľko po ms je malá a na rozmery narastá až do ovu. Keďže máš toľko rokov, by som ti radila skontrolovať priechodnosť vajcovodov. A tá cysta nebude čokoládová čiže krvavá? Aký má pôvod? To by doktor mohol vedieť/'vidieť.
Žiaľ ju odhalí len laparoskopia a ct myslím

sono2
18. okt 2019

Ms nemáš nejako silnú? Cyklus pravidelne?

zuzkalujza
autor
18. okt 2019

@sono2 cyklus mám pravidelný, MS taká klasika a ani nie moc bolestivá, nemusím si dávať ani lieky od bolesti.

zuzkalujza
autor
18. okt 2019

@sono2 cystu tam mám už dlho, je stále rovnaká, on povedal, že to nie je nič čoho by som sa mala obávať.

sono2
18. okt 2019

@zuzkalujza tak ok. Neviem. Uvidíš.

zuzkalujza
autor
18. okt 2019

@sono2 aj tak ďakujem 🙂

titla
18. okt 2019

Mam podobny problem. Mavam velmi bolestivu menstruaciu a postupne som zacala mavat bolesti pocas celeho cyklu. Ale u mna to boli silne bolesti, musela som brat analgetika, aby som vedela ako-tak fungovat. Podla rutinneho gynekologickeho vysetrenia bolo vsetko v poriadku, vysetrenia vylucili aj problemi s mocvym mechurom a kedze som uz vyse roka nevedela otehotniet, tak sa moj lekar rozhodol spravit laparoskopicku diagnostiku. Mal podozrenie na zrasty alebo endomenriozu. V ramci operacie mi robili hysteroskopiu, prefuk vajcovodov a kontrolovali brusnu dutinu. Nemala som ziadny nalez, vsetko bolo v poriadku, doktor sa vyjadril, ze moje bolesti nie su gynekologickeho charakteru....😕 Avsak hned dalsi mesiac som otehotnela a bolesti prestali (cca v 6tt). Momentalne som skoro 4 mesiace po porode a bolesti sa vratili. Chvalabohu v ovela miernejsej forme, ale aj ked som po porode mala zatial len jednu MS, mierne akoby menstruacne bolesti pocitujem denne.

miriam439
18. okt 2019

@zuzkalujza Snažíte sa o bábätko... neužívaš náhodou Clostilbegyt?
Bola som v tej istej situácii 40 r. a snažili sme sa s podporou Clostilbegytu. Ak som nemala bolesti 5 dní v celom cykle, bola som šťastná ako blcha. Najprv silný bolestivý menzes, potom asi dva dni kľud, potom bolesti pred ovulkou, v čase ovulky hrôza, to som niekedy mala pocit, že mi praskne celý vaječník... po ovulke 2-3 dni pokoj a zase postupne sa zhoršujuce bolesti až do ms... Teraz už asi rok Clostilbegyt neužívam, tak ovulačné bolesti sú slabšie, ale pre istotu ma zase pred ms bolia prsia... takže si myslím, že tiež mám pms.