Čo znamená pulzujúca tepna na krku?

28. apr 2020

Co moze znamenať pulzujuca tepna na krku a ťažkosti s prehĺtaním? 2 dni mam tieto problemy ale dnes uz extrem, neviem ani ako budem spať je to extremne neprijemne. Aj ked pozriem do zrkadla je to vidiet ako mi pulzuje. Aj ked priložím ruku tak cely krk sa mi hybe.

pink_lady
28. apr 2020

ak je to az tak ako pises, asi by bolo vhodne sono a vysetrenie krku, ale je to naozaj tepna? nie je to nejaky nerv?

eliska13
28. apr 2020

Stres a z toho aj problém s prehĺtaním "guca v krku"

autor
28. apr 2020

@pink_lady na jednej aj na druhej strane krku a ked si pritlačím trosku na tych miestach tak mi hned scervenie tvar

autor
28. apr 2020

@eliska13 ako sa toho zbavim? Nepride mi ze som v strese
Skor z tohoto mam stres lebo neviem ako zaspim

pink_lady
28. apr 2020

nesmies si stlacat naraz obe tepny! ano moze byt pricina aj stres - uvar si medovkovy caj ak nemas doma nejaky lexaurin...ak by to nepreslo tak chod k lekarovi

autor
28. apr 2020

@pink_lady nemám ani jedno 😩 zajtra zavolam. Som zvedava co teraz poriesim v case corony

pink_lady
28. apr 2020

ak to nie je stres a neprejde to do rana, tak by som to nazvala akutnym stavom a poriesia aj teraz ...zas zdravotnictvo neprestalo fungovat, aj ked nejake obmedzenia su ale vysetruje sa normalne

pink_lady
28. apr 2020

a daj vediet potom co to bolo je ...ak by sa ti zhorsoval stav v noci tak hoc 112, nepaci sa mi to

autor
28. apr 2020

@pink_lady ja som dufala ze do večera sa to zlepší, pri dennych povinnostiach som sa to snazila nevnimat ale ako som si lahla tak sa mi neda vobec spat ako to je neprijemne.

luccija
28. apr 2020

Nepozoruj sa zhlboka dychaj a viac si to nechytaj nevsimaj

autor
28. apr 2020

@luccija to som robila cely den 😏

miskaska
28. apr 2020

Podla mna to je psychicke...uz sa len sledujes a viac stresujes. Guca v krku, moze byt z uzkostneho stavu a pulzujuca tepna je normalna.

pink_lady
29. apr 2020

@miskaska áno pulzujuca tepna je normálna ale nie ako to popisuje

Autorka dúfam že je to už ok

autor
29. apr 2020

@pink_lady nemohla som zaspat, dala som si phrometazin sirup ten ma take utlmujuce ucinky. Nakoniec som zaspala. Stale pulzuje ale teraz to neni take intenzívne no obavam sa ze zas sa to behom dna zhorsi a bude to zas taky extrem.

pink_lady
29. apr 2020

Ten promethazin ti pomohol?

autor
29. apr 2020

@pink_lady na to pulzovanie nie ale na to zaspatie ano

miminka327
29. apr 2020

Ja by som skor povedala, ze štítna žľaza...

gaaaa
29. apr 2020

Moja mama má to isté.2r.sa lieči na štítnu žľazu a dr.ju s tým poslala na cievne.Boli sme s tým na cievnom tam jej povedali,že oni s tým nič nemajú len jej to dr.pochytal,že on nič necíti.Tak v máji ide znovu na endokrinologiu tak som zvedavá čo jej povie.

sylvia_123
29. apr 2020

moja kolegyna to mala nejaky cas, ale neriesila to. Po cca roku hrozne pribrala a zistili jej stitnu zlazu, tak berie lieky a je OK.

pink_lady
29. apr 2020

@miminka327 tiez ma aj stitna napadla

no, mas tri rozne diagnozy, mna este jedna napada, ale to nebudem ...🙂 najlepsie naozaj urobis ak pojdes k lekarovi

autor
29. apr 2020

@pink_lady takže stitna, stres/psychika a aka tretia? Budem teda najprv riesit stitnu aby som to ked tak mohla vylucit a potom tie dalsie. Ďakujem 😊

pink_lady
29. apr 2020

upchata cieva alebo, aneuryzma - preto som ako prve pisala o sone.

autor
29. apr 2020

@pink_lady aha, boze to znie dost nebezpecne 🙄

pink_lady
29. apr 2020

ja len preto ze mne sa to raz tiez nieco podobme dialo ze len niekolko krat za den mi tak trhalo na jednej strane krku ak opulzovanie a tiez som mala taku gucu v hrdle. A som pisala do jednej poradne ze ci to nemoze byt aneuryzma a vtedy mi dr odpisal ze vylucit to nemoze ze treba vysetrenie. takze radsej by som isla k dr. mne to potom preslo

autor
29. apr 2020

@pink_lady a u teba to teda bolo cim? Neprisla si na to? Ja som to nikdy nemala take intenzivne ako vcera vecer. Fakt ma to vyľakalo. No zajtra budem aj tak volat dr tak sa na to opýtam

pink_lady
29. apr 2020

netusim, preslo to. Ale ja som to mala fakt len tak par krat za den asi pocas 1 tyzdna, vzdy poobede. Asi 6 rokov dozadu.

miminka327
30. apr 2020

@pink_lady ano, najlepsie je vysetrenie. To urcite. Ja sama ma znizenu činnosť štítnej, tak preto viem, ze ta guca v krku moze byt aj to. Ale to skor uzliky na tej stitnej. Ale to uvidoa iba na sone. Cim skor, tym lepsie.

lily246
1. mar 2024

Autorka, ak tu este si, ako ti to dopadlo?