Ahojte, dlhé roky bojujem s plesňou na nechtoch na nohách. Viete mi dať zaručenú radu čo by konečne mohlo zabrať? Naposledy som mala super výsledky s kvapkami exoderil avšak ten sa môže používať len 2 týždne a tak je to hneď nazad 🙄 ďakujem
Skus Fungex nail brush. Je to vsak beh na dlhu trat, lebo sa ma pouzivat az dovtedy, kym ti neodrastie cela napadnuta plocha.
@patka06 a môžem sa opýtať ako dlho? Každý deň kým nezmizne? Alebo kým odrastie?
Ja by som ti odporucila esencialne oleje, tie mozes pouzivat dlhodobo, zvnutra aloe vera, popripade zelene potraviny
Ideálne kým odrastie a môžeš aj dlhšie preventívne, uškodiť to neuškodí
Kazdy deñ rano aj vecer nanasat na postihnute miesto vatovy tampon namoceny v jablcnom octe. Nechat posobit 15-20-30 minut. Treba mat trpezlivost, necht musi postupne vyrast. Davat aj zvrchu, aj zboku, aj pod necht
Ja som si davala oreganovy olej
Úprimne povedané choď ku kožnému.
Ja som sa roky trápila všelijakými lakmi, mastičkami z lekárne za xy eur, jablčnými octami, tea tree olejčekmi a nič mi to nespravilo. Hanbila som sa ísť ku kožnému. Raz som sa odhodlala, pozrel mi na to 4 mesiace som brala Terbinafin na predpis. Nechty mi odrástli a viac sa mi to nevrátilo.
Chod ku koznemu, nech ti spravia mikrobiologiu a citlivost a podla toho nasadit liecbu, lebo po tolkych liekoch uz mozes mat vypestovane rezistentne kmene.
Chod ku kožnému. Dostaneš lieky, nejaké roztoky ktoré budeš aplikovať priamo na lôžko a hotovo.
Pomôže jedine zmena stravy, pliesne sa šíria do tela z čriev.
Jablčný ocot môže spôsobiť stratu minerálov - rednutie kostí.
Lepší je kúpeľ so sódou bikarbónou, natierať nechty Tea tree alebo oreganovým olejom.
Oreganovy olej,...ale je to nadlho, skôr by som šla kožnej
Ja som to mala tiež, viac krat. Kožná doktorka mi predpisala Loceryl. Liečivý lak na nechty. Je aj bez predpisu. Lakovat raz do týždňa, kym to neodrastie. Povedala tiež, že vraj to môžem aj prelakovať mojim lakom klasickým, ze to bude aspon chránené. Zafungovalo mi to na sto percent, len teda musis byt trpezliva.
Jediné čo zabralo, kúpeľ v jablčnom octe
Zmiešať v pomere 1:2 s teplou vodou a máčať necht min. 20 minút, každý deň