Ahojte, čo vám prosím dobre zaberá na silné hnačky? V utorok som zjedla ovčí syr a odvtedy mám ťažkosti, lekár mi nasadil enditril a imodium, no vôbec to nepomáha, som na wc aj 20x denne, dnes len odporučil pokračovať v liečbe, no problémy neustupujú. Smectu užívať nesmiem. Mám diétu, jem len banány, piškóty, čierny čaj. Treba len počkať? Nemám doposiaľ takúto skúsenosť tak neviem posúdiť či je to až v takejto miere ok. Ďakujem za všetky rady.
Probiotiká linex dlhodobo plus teraz varená ryža, čierny čaj...ak neprejde do 3-4 dni ísť za lekárom a nenechať sa odbiť
Mne imodium zabralo prakticky uz v prvy den a tiez slo o problem z jedla. Lenze ja nemozem vtedy ani banany, len mierne osladeny cierny caj (so stipkou soli kvoli dehydratacii), ani vodu nie, alebo fatru mineralku. V podstate den dva nejem nic, len pijem a potom max pridam suchar. Len aby si nemala salmonelu...uz po 3 dnoch je to na zvazenie
@martina803 pred par rokmi som mala niečo podobné. Dávali mi endiex a espumisan. Dostala som infuzky. Trvalo to dosť dlho. Odznelo to samé od seba. Zničilo ma to. Len veľa trpezlivosti.
Ja by som okrem spomenutých liečiv odporúčala aj čierne uhlie - univerzálne. Naviaže na seba škodliviny z čreva a vylúčiš ich, následne sa ti upraví črevná mikroflóra - na to ber probiotiká napr. Nutrolin B. A ak hnačky budú pretrvávať, mal by ti dr.urobiť ďalšie vyšetrenia (krv, stolica) a prípadne predpísať lieky na hnačku Reasec.
@martina803 robil Ti vyter?nezda sa mi to uz ti je dlho na take hnacky.
Prisna dieta: ryzvoy odvar - nechat rozvarit ryzu, prip k tomu mrvu, dobre osolit. ani piskoty by som nejedla, len slane tycinky - ale tie bezvajecne, dietny suchar, banan, struhane jablko bez supky. A ked nepomoze tak k lekarovi, lebo hrozi dehydratacia.
Pit cierny caj osladeny len Glukopurom, nie cukrom, Pit vyprchane mineralky (najlepsia je Fatra) casto po malych mnozstvach. Hylak si kup v lekarni, celkom fajn vec, mne pomaha.
Nabuduce uz ovci syr nejest extremne nebezpecne.. ak nebude lepsie treba ist k lekarovi ( vyter, krvne odbery) v syre mohlo byt snad hocico
@hedviga2 ja mam tiez laktozovu intoleranciu, aj alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, no ked som si sem tam (2-3x do roka) dala ovci syr, tak mi nikdy nebolo zle.. tak neviem, mozno uz nesmiem ani ten🙂
@ddaassuullaa aj mne bezne zaberie imodium uz po prvej tabletke, potom idem na wc az po 24 hod najskor, raz som si dala dve tablety a umierala som v krcoch aku som mala zapchu a bolesti, preto mi je divne ze som uz mala 6 tabliet od stredy a nic sa nedeje
@luccija nerobili mi vyter, hovorila som s lekarom len po telefone, netrufla by som si v takomto stave ist k lekarovi ani inde von, ozaj ledva dobieham z obyvacky na wc 🙂
@martina803 velmi cudne a to tiez mam alergiu na mlieko ako take uplne, no ovcie syry v pohode, aj kozie. Dokonca parmezan mi nerobi problemy. Aj ked teda sa snazim uplne minimalizovat, len nechcem varit na 3x😄 mohol uz poriesit vzorku.
@martina803 no takto som to mala aj ja. Doteraz som si obcas nieco dala. V stredu som zjedla bezlaktozovy jogurt a este dnes mam hnusne problemy. Más robene aj testy na potraviny? Ak áno tak kde? Ja uz buduci tyzden zacnem riesit.
@martina803 mne zabral liek Reasec. mimochodom, ovčí syr, nemôže ísť prípadne o salmonelozu?
@martina803 a čo sa týka výteru či vzorky stolice, tak mohol odniesť lekárovi alebo do lábaku niekto z rodiny predsa, keď tebe sa nedá vzdialiť od wc.... to nie sú srandy 4 dni akútnych hnačiek. telo prichádza o živiny, minerály, dehydruješ sa napriek tomu, že sa povedzme snažíš veľa piť :( a ide nám víkend....
Tasectan, chod si kupit do lekarne a ked ju mas taku silnu, daj si tu najvyzsiu davku aku mozes, tusim to je 2 tobolky /4hod..over si na obale..postupne znizuj davkovanie, ked sa ti to bude zlepsovat..Uz som tu raz pisala..dcera mala nieco ako salmonelu, smecta/hylak nic nezabralo..az tasectan
@hedviga2 testy na potraviny mi robili velmi davno u alergologa, tam mi vysla akurat paradajka a ani si nepamatam co, to bol taky nijaky test mozno dokopy na 5 veci.. takze nerobili.. brat si daval robit testy na potraviny v lab online, ja som zatial neskusala.. mam robenu akurat gastroskopiu s odobranim vzorky na celiakiu tak to mi nevyslo a to mlieko plus soja z krvi
@martina803 som uz objednana na piatok. Uz nechcem takto fungovat. Som uz starsia a beriem vela liekov. Mozno mi to vyvolali tie chemické látky. Chcem vediet co mi vadi. Prajem aj tebe klud v tele.
@martina803 cucoriedky-znie to zvlastne, ale je to totalna bezkonkurencna pecka-cerstve alebo kludne aj kompot.
@hedviga2 a kde si to das vysetrit? Mozno by som skusila aj ja, tiez beriem vela liekov a nikdy neviem z coho mam tazkosti;)
@nessi01 vyskusam, cucoriedkovy kompot stale jedaval dedo, ked mal problemy s bruchom🙂
@martina803 v piatok mi obvodny povie cenu a ked ju zvladnem odoberie mi hned krv. Kam to poslu neviem. Ale vcera som aj goglola a tych stanic je dost. Ak mi bude veny cez ciaru posle ma na gastro a tam nebudem musiet platit, ale urcite sa to ponatahuje. Kvoli rychlosti som chcela aj zaplatit.
@martina803 nemáš zelenú stolicu?
Pri salmoneloze je zelená.
@martina803 cierne uhlie
@martina803 Mne na 100% cernicovy caj z listia
@martina803 mne takto začala intolerancia na laktozu- z nicoho nič