Ahojte prosím vás poraďte mi niečo na priberanie mám 28 rokov a mám 37 kg strašne málo jem nemám chuť dom vyčerpaná unavená ... Samozrejme na vyšetrenie som bola mám všetko na jednotku lekár povedal že to môže byť aj z nervozity stresu mám dve detičky neposedné . Poraďte mi prosím vás b12 by mi nepomohli??? A keď tak injekcie či tabletky ďakujem za každú radu ...
Sama pises, ze “strasne malo jes”. Pri takej vahe musis byt vycerpana 🤷♀️ Musis jest. Neverim, ze ti lekar neporadil, ako na to.
Hlavne toto nie je uz na obvodneho, ale na odbornikov, gastroenterolog, psycholog/psychiater ako podpora na odburanie tych blokad s jedenia. A neodkladaj to. Ani den. Mam znamu, co mala na hrubom creve tumor, bohuzial, odkladala to pridlho, uz tu nie je. Vela schudla, neriesila to, dokonca sa tesila, potom muzovi doma odpadla a zacal kolotoc vysetreni, ani chemo nestihla zacat :( A ano musim to napisat (aj ked je to ten najhorsi scenar), ale 37 kil!!! dospela zena, tolko ma moj 142cm stihly syn :(
no ale toto nie je ze nizka vaha, toto je uz az sa obavam napisat ze choroba, treba to presne riesit s odbornikom aby si nedopadla zle este.
Panebože,to je strašne málo 🥺. Niekedy bolí také zdravot.institucie, liečebne,kde ľudia boli pre problémy s príjmom potravy a tak. Aj u nás to dakedy bolo,na Liptove -Železnô,ale teraz neviem. Toto musíš riešiť so svojím doktorom a on ťa odporučí niekde. Ale nenechávaj to tak,musíš naozaj pribrať,bo sa to dostane do fatálneho stavu. Veľa šťastia 🤗❤️.
Tak ako extrémne vysoká váha je už na hazard si životom, tak aj opačný extrém.
Toto už je na odborných výživových poradcov, endokrinologa, gastrologa, aj psychológa-možno psychiatra.
Keď ješ strašne málo, problém začína tam. Treba prísť na to, prečo ti nechutí. Existuje milión dôvodov, od intolerancii, cez poruchy vstrebávania a psychické dôvody až po iné ťažké diagnózy. Určite smer doktori, toto už nie je sranda, pri takej silnej podvahe môžu o chvíľu začať zlyhávat organy
Nenapísala si koľko meriaš, je rozdiel či máš 37 kg pri 150 alebo 170 cm. Ale teda hocijak je to veľmi nízka váha. Keď nemáš chuť do jedla, čo keby si skúsila nejaké smoothiečka, kde si k ovociu a zelenine primixuješ napr. avokádo, arašidové maslo a ďalšie veci? Niekde som čítala, že ľudia ktorí chcú pribrať, si takto pridávajú kalórie, ale teda so zdravými prísadami, nie prejedanim sa v mekáči.
Skus pangamin. Ja mam injekcie b12 každý mesiac už pár rokov a nepriberam z nich.
To je veľmi nízka váha, až chorobná podľa mňa pre dospelú ženu, matku aj keby si mala len 150cm. Rýchlo riešiť, pýtať sa na všetky môžne vyšetrenia a hlavne jedz. Po troskách, často. Urob to pre svoje deti aby mali zdravú maminu a hlavne aby ju mali dlho 🙏
37 kil rozhodne nie je "len vycerpanost s malych deti". To je uz kriticky stav :( Na ake vysetrenia ta lekar poslal? Konkretne. Stitna zlaza, zelezo, vitamin D, gastro (vratane biopsie criev), ci ti dobre vstrebavaju ziviny, parazity, neexist. aby si pri 37 kilach mala "hodnoty na jednotku"... ani nahodou...