Čo zaberá na mykózu?

denisenda
2. máj 2014

Ahojte žienky.Už dlhšie ma trápi problém s mykózou.Totižto gynekológ mi povedal,že mám nedostatok lutenizačneho hormonu,estrogenu,jednoducho nizke hladiny z toho mám nevhodné prostredie v pošve.Trápi ma už dlhší čas Bakteriálna vaginóza ktorá ma sprevádza nepríjemným sivožltým výtokom s typickým rybým zápachom.Vyskušala som asi 3 druhy antibiotík vo forme čapíkov a tabletiek do pošvy.No vždy mi to zabralo asi tak na týždeň a potom sa to opäť vrátilo.Skušala som aj prirodnu medicínu namočiť si tampón do kyslej smotany alebo do acidka.Myslite,že by mohli zabrať nejake laktobacili do pošvy ktoré by mi upravili mikroflóru v pošve? Ja už nevládzem.Mám partnera a ked čoilen zacítim neprijemný zápach tak to len tak neprejde.Prosím poradte mi čo s tým :( dakujem krasne.

0silvia0
2. máj 2014

Už sa to tu na MK riešilo: https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/zapach-z-posvy/
prečítaj si.

roni200
2. máj 2014

Kupuj si iba bavlnené nohavičky,žiadna umelina.Raz za čas použi vaginálne čipky, v lekárni ti poradia.Na nete si pozri ako sa máš stravovať.

monicm
2. máj 2014

@denisenda neviem,či by to pomohlo na takéto silné štádium,ja som proti mykoze v tehu (inak bola len tak normálne) používala gel na intimnu hygienu z dubovej kôry,odporučila mi to sestrička, a naozaj to zaberalo.ale určite to u mňa nebolo tak rozšírené,ako u teba,no za pokus to asi stojí,nie?

bronia13
2. máj 2014

a co tak pribiotyka ci ako sa to pise nepomohlo by to v nich je vela vitaminov....

saska.t
2. máj 2014

@denisenda precitaj si nieco o candide,najdes Vela odporuceni ako to riesit,kvasinky sa len tak nezbavis....

modrofuzik11
3. máj 2014

skus canesten 6. prelieci ta. 6 dni po sebe si zavadzaj tabletky. urcite obmedz sladkosti, tie pomahaju mykoze "bujniet". umyvaj sa vodou alebo specialnym mydlom. ziadne umele veci. ziadne tanga a pod. pohodlne bavlenene spodne pradlo... drzim palce

miriama11
3. máj 2014

No mykoza je velmi neprijemna vec.ja som sa s tym dlllho trapila a brala rozne lieky aj bylinky nieco zabralo viac nieco vobec.ked ti mozem poradit a to mi vravela aj lekarka ze v prvom rade musi ist partner ku lekarovi nech mu predpise lieky.preliecite sa naraz .ja som lutovala ze sme toto neurobili uz davno lebo teraz mykozu nemavam .dalej su probiotika specialne urcene pre zeny z tymto problemom oni obsahuju aj vytazky z grepu co je protizapalove.toto tiez trosku u mna pomohlo.a este mi zabrali bylinne kvapky ginex.treba ich brat dlhsie aby sa dostavil ucinok ale tak treba skusit.a ja uz som chcela kupovat wobenzim ale tak mne sa to upravilo tak som to uz neriesila ale citala som dobre ohlasy.tak drzim palce aby si sa toho zbavila

miriama11
3. máj 2014

Tie probiotika sa volaju candistop.

denisenda
autor
3. máj 2014

Ďakujem pekne za všetky odpovede,len niektorí ste ma nepochopili respektíve zle prečítali.V mojom prípade sa nejedná o kandidózu sprevádzanú sčervenaním pálením a hustým hrudkovitým výtokom ale o bakteriálnu vaginózu čo je sivo-biely výtok zapáchajúci po rybách z dôvodu zlej PH v pošve.
Skúšam si to teraz natierať kokosovým olejom,ktorý má protizápalové učinky a zabraňuje mykózam,teda s tým jogurtom a acidkom lokálne pokračovať nebudem a budem to riešiť zvnútra a tie vložky ma tiež zaujali,uvidíme

naturalisvita
3. máj 2014

treba skusit aj prírodnu konopnu kozmetiku a dámske hygienické potreby z bio bavlny. mne aj švagrinej to pomohlo. dnes sa všade uz trepe syntetika a chémia. keby si chcela vedieť viac tak napíš správu.

pe
5. máj 2014

Ja používam vaginálne prípravky Canesten, som veľmi spokoná, ako mi vždy zaberú, s mykózou sa totiž trápim od prvého tehotenstva, a to vždy keď som chorľavá alebo to preženiem so sladkosťami, v letáčiku ku Canestenu sa píše, že obsahuje látku, ktorá pôsobí na široké spektrum mikroorganizmov, lieči i niektoré infekcie spôsobené streptokokmi a stafylokokmi, preto si myslím, že by mohol zabrať aj tebe, aj iným s podobnými problémami, mne veľmi vyhovuje, takže odporúčam vyskúšať.