Čo zaberá na liečbu panickej poruchy?

horseclipseduck
19. apr 2023

Prosím vás, nevedeli by sme mi poradiť niečo proti panickej poruche? Čo vám pomáha?
Už sa s tým strašne dlho trápim a mám pocit, že nič nepomáha (skúšala som aj spomalené dýchanie pri panickom ataku, ale vždy to potom zas príde). Je to strašne hrozné a neznesiteľné.
Užívate aj nejaké lieky? Lebo aj ja by som chcela, ale strašne sa bojím vedľajších účinkov..
Ďakujem za prípadné odpovede ♡

dori2
19. apr 2023

@horseclipseduck ja ti odporucam vyhladat v okolo psychoterapeuta. idealne takeho co robi KBt terapie. odkial si?

horseclipseduck
autor
19. apr 2023

@dori2 som z LM a už som vystriedala 3 psychológov a ani jeden mi moc nepomohol

motogirl699
19. apr 2023

Psychologička, de-press stop a nový partner

dori2
19. apr 2023

@horseclipseduck bola si aj v abc institute?

fischi
19. apr 2023

mne pomohol jedine psychiater a antidepresiva...tiez som nechcela najprv lieky, myslela som ze to nejak zvladnem...nezvladla som, uz som sa takmer bala vyjst von aby som nemala atak, viem ako sa citis a co prezivas a je mi to luto...liekov sa neboj, ja som nemala ziadne vedlajsie ucinky a davky uplne nizke stacili...ani zavislost sa neprejavila pri vysadzani..proste niekedy sa z toho prirodne nedostanes....netrp a vyhladaj psychiatra nech ti da lieky...

zabka79
19. apr 2023

@horseclipseduck mne predpisal xanax aj obvodak , musim povedat ze pomohol brala som.ho prilezitostne. Som clovek co sa boji kazdeho noveho lieku a studuje vsetky neziaduce ucinky a potom sa strachuje takze chapem. Nebola som zavisla ani nic podobne. Jeciny ucinok bol ze som bola v pohode.

vilma7
19. apr 2023

A čo tak hypnotizer?

marianarem
19. apr 2023

@horseclipseduck Mne nic moc nezabera, jedine benzodiazepiny a tie su dlhodobo nepouzitelne, dokonca narobia casom este vacsie problemy.
Pomaha co najviac odbremenit nervovu sustavu. Ja mam pocit, ze je teraz tychto problemov tolko aj preto, ze mame jednoducho pretazene nervy. Psychoterapia, ak je dobra, by mala pomoct odstranit zdroje zbytocneho stresu. No a potom spravit si doma co najpokojnejsie prostredie. My nemame ani telku, hudbu si pustam vacsinou len akusticku, nie elektronicku. Okolo vela dreva a prirodnych materialov. Poriadok v izbe, kde spim a hodinu-dve pred spanim uz len ticho a pokoj. Dalej pohyb na cerstvom vzduchu, idealne v peknom prostredi. Vyhybat sa hlucnym a rusnym miestam, pustat k sebe co najmenej informacneho smogu - ignorovat reklamy, billboardy a podobne. Robit relaxacie, meditacie. Pisat dennik na precistenie hlavy. Venovat sa nejakym potesujucim cinnostiam, ale nie velmi agitujucim. Velmi dolezity je aj dostatok spanku.
Jednoducho sa treba starat o nervy, oni sa casom upokoja. Mne sa toho zbavit uplne nepodarilo, ale toto su veci, co pomahaju.

mfilkova
19. apr 2023

Kamarátovi pomohlo ísť na fyzioterapiu, do toho rôzne dýchacie cviky, oxygenoterapia a veľmi sa mu časom polepšilo