Chcem prestať fajčiť, je tam to chcem, aj snaha je, ale silná vôľa je nie až taká silná ako by som si predstavovala.
Teraz je veľa reklám nicorette, defumoxan a pod.
Rada by som vedela či všetky tieto prípravky sú voľnoodstupne alebo existuje aj niečo na lekarsky predpis a je to účinnejšie.
Takisto by ma zaujímal názor, že ak by ste používali niečo z týchto prípravkov, tak ktoré odporúčate, vo Vám okrem vôle dopomohlo reálne prestať fajčiť.
Ak je nieco účinnejšie na.predpis tak pôjdem požiadať doktorku o pomoc len potrebujem počuť Vaše skúsenosti 🤗
Prosím zdrzte sa názorov že mám zahasit a proste si už nezapalit.
To som už počula veľa krát.
Prvý krok je chcieť prestať aj keby to malo byť s pomocou.
Ďakujem
Tie marketingove naplaste/zuvacky velmi nepomahaju skor taky placebo efekt, viem ze niektori presli na vaping ale to je tak 50/50 , iqos nie stastna volba znova len na efekt niektori sa stanu zavisli na tom, pretoze to nesmrdi atd
Su aj beznikotinove cigarety ked clovek aspon pre pocit ze nieco ma a taha ale bez pevnej vole nic sbsolutne nic z toho fungovat nebude
@janhe treba silnú vôľu a ono to pôjde, manžel nefajčí 35 rokov, keď sme sa zoznámili a dali dokopy fajčil v priemere 1,5 krabičky denne, ja som mu povedala buď ja alebo cigarety a dokázal to, nevesta keď sa zo synom zoznámili fajčila tiež veľa, synovi sa to nepáčilo keďže doma nikto nefajcime a zo začiatku to bolo také, že keď neboli spolu tak fajčila a teraz už vôbec a to predtým skúšala všetko možné a nepomohlo a nakoniec stačila len silná vôľa chcieť prestať a dokázala to 2 roky sa cigarety už nedotkla povedala
Ja som teda prestávala miliónkrát, som ten typ co začne po 2 - 3 - 5 rokoch znova fajčiť. Bohužiaľ.
Okrem terapie s psychadelikami co je asi najúčinnejšia cesta mi celkom pomohla hladovka.
Vezmi si voľno a ten deň nič nejedz, iba pi vodu a bylinkové čaje, ideálne stráviť ten deň na prechádzke. Hlad je taky silný ze v myšlienkach pretlači chuť na cigaretu. Takto preckas prvý deň ktorý je pre fajčiara úplne najhorší koli abstaku.
Zahnanie myšlienok na cigaretu - nájdi si nejaký "rituál" vždy keď príde chuť na cigaretu. Niekto si da žuvačku, niekto začne počítať do 50, môžeš spraviť drepy alebo len v myšlienkach, mne veľmi pomohlo keď som si v duchu predstavila ako lietajú okolo mňa otravné muchy (fajčenie) a odhanam ich rukami. Proste sústrediť svoju myseľ na inú vec. Myšlienka na cigaretu trvá pár sekúnd a príde niekoľkokrát denne. Najskôr často ale už po týždni možno raz za deň a po mesiaci už ani nevieš ze si fajcila.
Motivácia. Prvý týždeň si každý deň odlož 4 eura za nevyfajcenu krabičku a na konci týždňa/mesiaca si niečo kúp pre seba.
Situácie kedy ti bude cigareta chýbať najviac ten prvy mesiac nerob - ak si zvyknutá na rannú klasiku kava + cigareta daj si ráno len čaj, kavu až neskor. Vyhybaj sa alkoholu. Cez prestávku v práci čítaj časopis. Vyhybaj sa fajčiarom
@janhe koľko fajčíš denne?môj kamarát mal v decembri chrípku bol silný fajčiar aj v práci a prestal fajčiť.Myslela som si, že vyzdravie a začne, ale drží sa.Ja sa nevyznám v tých nových typoch cigariet, ale má nejakú čo sa volá Easy a tu si občas potahuje je bez nikotínu.Skusim to nájsť tiež by som ju potrebovala🙂do Iqos nechod to človek fajčí aj doma, v aute a často viac, lebo sú krátke nevadí Ti dym je to také klamanie sa samého seba
A naplastiam z lekárne neverím
Ako všetci hovoria buď chcem, alebo nechcem môj muž roky fajčil a prestal zo dňa na deň.Tak zatiaľ aspoň obmedz počet a postupne znižuj.Ja fajčím, keď mám čas, takže pre mňa je cesta mať celý deň vyplneny
Baby ďakujem za odpovede
Vidím to tak že sa musím ozaj len prekonať pevnou vôľou.
Ale každopádne ďakujem za odpovede
Moj manzel fajcil 24r 30cigariet denne. Raz skusal prestat a 3 mesiace to bolo peklo. Nervozny, uhundrany. Minuly rok sme boli na oslave kamosovych narodenin. Pozerali sme fotky a on mal na kazdej cigaretu. Pre mna bezny obraz, ale jeho to tak vzalo, ze na druhy den si uz nezapalil. Cigarety sa mu vyslovene zhnusili a absolutne mu nechybaju. Myslim, ze uz nezacne. Takze je to asi v hlave. Drz sa!
Musis byt presvedcena, ze uz fajcit nechces. Ak nie si pevne odhodlana, tak to nepojde. Ja som skusala menej cigariet fajcit, predlzovala intervaly, ale to je o nicom, fajcit iba vonku a pod. Skoda snahy.
Ale nakoniec som sa odhodlala. Vedela som, ze to bez pomoci bude tazke, tak som isla lekarovi, ktory sa zaoberal odvykanim od cigariet. Postup bol nasledovny a aj zabral.
Odhodlanie prestat.
Postup lekara:
Do vecera fajcit, co to da.
Potom vyhodit cigatety, popolniky, zapalovace
Rano nasadit lieky a poctivo zut Nicorette zuvacky ( vtedy naplaste este neboli)
Vyhybat sa mirstam, kde sa fajci
Kazdy tyzden som sa musela ist "spovedat" lekarovi, ci som fajcila.
Postupne som lieky vysadila a potom postupne aj zuvacky
A mala som strasne vela volneho casu, ani som si neuvedomovala, kolko casu fajcenie zabera.
Nefajcim 20 rokov a kludne mozem byt v miestnosti s fajciarmi a ani ma nenapadne, zapalit si.
Inak, teraz si myslim, ze by lieky ani nebolo treba, staci to pevne presvedcenie, ze uz nechces a tie zuvacky, dodavaju telu nikotin, ale ten nie je pre telo skodlivy. Skodlivy je decht z cigariet.
Mama fajcila od 15 rokov.. teda 38 rokov.. uz nefajci 1,5 roka vdaka tbl defumoxan