Čo všetko môže spôsobovať cysta na vaječníku?

27. máj 2020

Prosím tie ktoré si tým prešli aké rôzne bolesti a ťažkosti vám spôsobovala cysta na vaječníku?

mims
27. máj 2020

Mala som hrozne bolesti, porod bol oproti tomu malina. Nemohla som chodit, lezat, spat, nic. Skoncila som na operacke a to som bola v tretom mesiaci.

slawka2208
27. máj 2020

bolesti9 mesiacov už som si myslela že som hypochonder, najskôr bolesť laveho boka, tlaky na kríže, trávenie bola katastrofa, zo všetkého som bola nafuknutá, tlak na konečník stolica zlá, podbruško ma bolelo. až som zo zúfalstva šla na laparoskopiu lebo všetky vyšetrenia boliv poriadku a tam mi našli cystu, vybrali v novembri bolesti sú stále ale už len tam kde my tú cystu vybrali mierne.

zuzi0911
27. máj 2020

Tak ja som mala bolesti a potom mi praskla aj s vajecnikom. Takže operácia.

katty2012
27. máj 2020

hlavne si nezakoren v svojej hlave, co sposobila cysta inym... pretoze mnohym absolutne nic a sama sa vstrebala. deje sa to bezne a casto

autor
27. máj 2020

@mims
@slawka2208
@zuzi0911
@katty2012 no babulky ja mávam práveže hrozne bolestí v pravej strane vajecnika a krížov. A to riešim už od novembra. V novembri mi tam našla niečo,povedala že pravdepodobne cysta, potom v decembri povedala,že už tam nič nie je. Že tie bolesti sú z niečoho iného. Do toho má začala páliť zaha, až som mala nepríjemné pocity v krku akoby tam niečo mám. Preto zisťujem či to všetko nemôže byť z tej cysty, lebo vraj sa niektoré zisťujú až laparoskopiou. Mala som ísť aj na gastro a magnetickú ale musela som všetko zrušiť lebo som ostala tehu. No bolesti ešte mávam aj tak.

@slawka2208 a tebe tu cystu nikde neobjavili na sone ? Išla si na laparoskopiu a až tam ju našli? 😱 Prišli ti potom aj tie ťažkosti s trávením?

@mims tie bolesti potom prešli? Normálne v trhu ťa operovali? A našli ti ju na sone? Tehu dopadlo nakoniec dobre, prosím?

slawka2208
27. máj 2020

Nenašli sa a to som bola na sone brucha,kolonoskopii, gastre, alergolojie, rengene, rengene bedrového klbu, magnetickéj rezonancii, obstreky na neurologii, rehabilitácie, lieky, nič nezabralo s bolesti celý deň. Na nervy až cez známeho som bola u operátora po ženskej stránke ze mi to všetko pozrie co tam robí sarapatu. A tam cysta mala krpata ale sarapatu robila na poriadok, vybrali mi ju ale bolesti bolesti mávam tal ci tak presne tam kde bola

autor
28. máj 2020

@slawka2208 fuha a aspoň to trávenie sa upravilo?

plnenapaprika
28. máj 2020

Rozhadzala cyklus. Menzes prisiel v polke cyklu. Tak som vlastne zistila, ze ju mam, lebo bolesti som nemala ziadne. A to mala 7,5 cm. Vraj megavelka. Nastastie potom praskla.

mims
28. máj 2020

No ja som mala dve, vacsie ako muzska past, boli priskrtene a plne krvi, zapalil sa mi aj slepak a zacinal vnutorny zapal, cize ma operovali fakt v poslednej chvili. Tehotenstvo nastastie dopadlo dobre, zdrave babo.

autor
28. máj 2020

@mims a to ti začalo tak náhle? Pred tým si nevedela,že to máš? 😕

alison11
13. jún 2020

Bodavé,rezavé.

alison11
13. jún 2020

Ja mávam PCO už roky ak mám ťahavú bodavú či ostrú bolesť pár sekun viem že mám cystu z folikulu na vaječníku tak si dávam Thiamín ten mi pomáha na ne ab praskli alebo sa vstrebali a prejde po prá dňoch zmizne tá bolesť.Mne Thiamín ešte gyn. nasadil ek%d som mala väčšiu cystu na vaječníku a hrozne bolel vaječník zneho.Držím palce aby sa Ti vstrebal počas tehu to zvykne byť ztoho že sa zastaví ovulácia počas tehu hormonálneale folíky sa tvoria len nedôjde k uvolneniu po pôrode sa to dá doporiadku.Mne to tak povedal vtom čas gyn.

leameleg
18. júl 2021

@slawka2208 ahooj ja momentálne to iste prezivam... tlak v podbrusku tlak na konecnik... hrozne....ziez mam vysledky ok :( uz som zufala co ti nakoniec pomohlo?

leameleg
17. aug 2021

@slawka2208
@slawka2208 ahoj ja mam to isté ;( už sa ti ro zlepšilo ??? Aj keď je to stará téma

slawka2208
17. aug 2021

@leameleg ahoj, bola som laparoskopii, odstránili ešte našli zrasty, potom ma ešte asi pár mesiacov bolievalo počas ovulácie to miesto kde som ju mala ale teraz v novembri budú tomu už 2 roky, a musím kopať o všetko možné neboli nič. Konečne sa teším a fungujem ako normálny človek bez liekov.

leameleg
18. aug 2021

@slawka2208 jooj tak to sa teším s tebou. Mňa čaká laparoskopia až keď lekár dojde z dovolenky .. verím ze mj to pomoze... och