Čo vás bolelo po chirurgickom odstránení zuba múdrosti?

tatianka79
27. jún 2014

Ahojte,v utorok som bola na resekcii pravej dolnej osmicky a mam pocit ze dnes ma boli iny zub,nie 47 ale 46, co je vlastne uz mrtvy zub. Boli ma aj v spankoch a celkovo...som ubolena. Sankovy klb ma bolel niekolko tyzdnov lebo zub mi tlacil do kosti,takze to boli tiez, ked mi zub vyberali tak mi so sankou riadne kmasali,aj ked som myslela ze to len vyrezu a je to 🙂 volala som do nemocnice a povedali mi ze je to normalne,ze bolest vyzaruje do okolitych zubov a moze to trvat niekolko dni...kym nie je krv,hnis,teplota a opuch,tak taketo hojenie je prirodzene. Chcem sa opytat vas ci ste tiez mali bolesti a co vas bolelo...ako dlho. Stale dojcim takze striedam ibalgin a paralen. Dakujem vam 🙂

mahulenka87
27. jún 2014

ahoj. Bolesť sa nervami prenáša... takže kľudne môžeš mať pocit, že ťa bolí iný zub. 😉 väčšinou bolí aj celá sánka. Mňa cca 10 dní. Problém bol otvárať ústa a keď som zívala, akoby sa mu huba zasekla 😀 Dobré sú studené obklady na líčko, studená voda do pusy, ale nevyplachovať silno, mohlo by to vyplaviť zrazeninu a predĺžiť hojenie. Tabletky som brala tiež asi týždeň... Skús sa poradiť v lekárni, kt. tabletky od bolesti môžeš aj počas dojčenia (možno panadol)

vege1
27. jún 2014

@tatianka79 mne teraz chirurgicky odstranovali 6tku. Bolelo to hrozne asi tyzden. Bolest bola lokalizovana hlavne v uchu a okolitych zuboch. Samotna rana ma ani tak velmi nebolela. Pomahali mi striedave studene a horuce obklady (proste u mna fungovalo to striedat) a od bolesti paralen. Ked sa to uz nedalo vydrzat tak aj mig40 (ale ja nie som teraz tehotna ani nekojim). Ranu som si vyplachovala repikom a dvakrat denne aj curaseptom 220 z lekarne. Ale pri vyplachovani len jemne podrzat tekutinu na rane a potom vyplut, aby si si neobnovila krvacanie..

belllinka
27. jún 2014

@tatianka79 12 dni ma bolela cela sanka aj zuby na strane trhania

bahira1962012
27. jún 2014

prvý bolel poriadne po vytrhnutí,druhý v poriadku celkom asi 5 dní pobolieval,celá sánka ma nebolela

090379
27. jún 2014

ahoj, mňa to tiež bolelo, bola som opuchnutá a na tabletkách...ak ale budú bolesti trvať dlho tak choď na kontrolu...ja som to cítila asi týždeň

smarti
27. jún 2014

mňa to strašne bolelo skoro 2 týždne, 3x denne som brala Ibalgin.

sigma510
27. jún 2014

Tak ja som mala extrakciu hornej osmičky v marci tohoto roku a trhanie trvalo aj s injekciou cca 15 minút, ani som nevedela že sa niečo udialo. Po trhaní som v ten deň zjedla jeden paralen, lebo to pobolievalo, ale nič extra a potom už nič, nebolela ma ani rana a ani okolie zuba, žiaden opuch a ani antibiotiká som nebrala, normálne som fungovala aj jedla, len nie moc horúce aby to netieklo. Pri spodných to bolo trošku horšie, tie sa spravidla hoja horšie, mala som to aj šité aj antibiotiká som preventívne brala, no a vyzerala som jak keby som dostala riadne po papuli 😀 opuch asi 3-4 dni, bolesti okolo týždňa v okolí rany a po celej sánke, potom to bolo lepšie, vyplachovala som repíkom a kamilkami, po každom jedle.

tatianka79
autor
29. jún 2014

@vege1 ahoj,mozem sa opytat ake si mala problemy ked ti vyberali 6-ku? Budes tam mat nahradny zub? Ja som dnes bola na pohotovosti lebo ma boli prave 46 a zubarka podla rontgenu povedala ze mam nedostatocne vyplnene kanaliky na mrtvom zube a to moze boliet ak je tam napr zapal. Talze bud znovuprecistenie kanalikov alebo vybrat von 🙂 dakujem

vege1
29. jún 2014

@tatianka79 ahoj, mne na tej sestke pred rokom vytiahli nerv a cistili korenove kanaliky. Pred casom sa mi ale pri krcku zuba vytvorila taka hnisava hrcka, tak som s tym isla k zubarovi. Na rtg sa ukazalo, ze zub mal mikro prasklinu a presne medzi korenmi sa vytvoril hnisavy absces, takze zub musel von. Kanaliky inak boli vyplnene ok.. Len tu prasklinu nikto nemohol predpokladat. Budem tam mat implantat, ale so zubarom sme sa dohodli, ze najskor o pol roka, ked sa rana uplne zahoji.