Ahojte, viete mi niečo poradiť, čo zabralo vám? Mám neustálne nizky tlak a keď má počasie deň,,blázon", tak to aj dosť pociťujem. Momentálne mám 90/54, aj ked sa to dá nazvať vcelku bežným tlakom. (90/60 je najcastejsi)... Káva nepomáha. Bola som pred pár týždňami u dr. a po krvných testoch zhodnotil, že som len vyčerpaná. (Nízky tlak,bolesť hlavy, únava, pochudnutie, bolesť svalov)... Mám 2 malé deti a je to miestami náročné sa o ne starať, keď sa cítim, ako ovalená... Ak my viete niečo poradiť na tlak budem vďačná .😇
PS: poprípade neviete, čo môže za tým byť? Kde nájdem riešenie, keď doktor obvodný vyriešil diagnózu rýchlo a nič neporadil.
Zelený čaj, ale kvalitný
Pit vela vody.
Mne pomaha kava, dostatocne vela vody, odpocinok, pripadne k tomu nieco sladke (ovocie, horka coko).
Vody pijem na hektolitre, ovocie, čokolády tiež
Nato asi neexistuje nic tiez ma to velmi trapi 🥲
@qwer2019 mne pomaha na chvilu zavolat rodicom a hned mam tlak niekde uplne inde 😂
@tncka Ale tlak 90/60 má veľa mladých ľudí. Zvyčajne ide o chorobu mladých. Treba naraz vypiť väčšie množstvo vody, pripadne “pumpovať” dlane. Teda roztvoriť čo najviac, záťaž do päste a opakovat pomaly viackrát. Mne to odporúčala sestra na kardiologii. Často som ten tlak mala aj nižší.
@tncka ja som to skôr myslela bežný u mňa. Akurát nedávno som.si robila srandu, že mi stúpol tlak... Mala som 90/70 :D .... dnes mi zrovna mamina vravela, že nech som opatrná, lebo môžem ľahko odpadnut z takým tlakom a sama doma s deťmi... ale keď musíš, tak sa dá fungovať aj z takým...
Dat si slabsiu kavu nozno je nizky oretoze telo nema dostatok kofeinu
@qwer2019
Magnézium, železo, vit C, D a vitamín B12.
Ta únava vyčerpanosť môže byť spôsobena nedostatkom minerálov a vitamínov. Potom sú problémy s tlakom.
Robil ti rozbor krvi ci ti to nechýba?
@lenkakravcova áno robil, či nemám anémiu náhodou. Tá sa nepotvrdila, tak skonštatoval, že som vyčerpaná a poslal ma domov.
@dominikatomas káv môžem vypiť xy a nemá to žiaden účinok na môj tlak
@qwer2019 tak mozno to nrbude suvisiet uplne z tlakom..nie si chudokrvnA?
Synovi pomáha hroznový cukor, tiež máva nízky tlak