Ahojte mám 17 rokov a už tri roky má trápi akné. Mám stredne ťažkú formu akné .Navštívila som už 3 kožných lekároch ale ani jeden z nich mi nepomohol. Predpísali mi antibiotiká, rôzne mastíčky ale nič z toho nezabralo. Najviac sa vyskytuje na brade v aktívnej forme. Už som z toho veľmi zúfalá a neviem čo mám robiť. Nemáte niekto skúsenosť čo vám zabralo?
Ahoj ja mam veľmi mastnú pleť ale skúsila som olej z egyptskej čiernej rasce najprv povrchovo pekne mi to stiahlo vyrážky cez noc a potom som ho začala piť každú deň a super veľmi mi pomohol ale počúvam aj veľa o konopnom oleji alebo všeobecne produktoch z neho ale nemám s týmto skúsenosť. Nezabudni HYDRATOVAŤ pleť nejakým krémom, ktorý tebe vyhovuje ja mam úplne lacný z dm. Mala som naozaj dráhe krémy ale nič nebolo tak dobre ako toto 🙂 je to ružová balea rada na citlivú pokožku s mandľovým olejom a stojí 2,29€
@zoe369 akne je hlavne vnutorny problem, aj ja som sa s nim dlho trapila, mne nezabral ani roacutan, ktory som brala 3/4 roka, ale pomohli mi aloe vera gely a mikrostriebro....ak by si mala zaujem o viac info napis mi spravu 😊
@zoe369 pricina akne byva najcastejsie v traveni = v creve. Tvoje crevo je drazdene roznymi zlozkami stravy, ktore nevie travit. Crevo je dolezity imunologicky organ, cize tym je drazdeny tvoj imunitny system = vznika zapal = napr. na pokozke formou akne. Najvacsou sancou na uspech je uprava stravy, cim odstranis tie zlozky stravy, ktore drazdia tvoje crevo = upokoji sa imunita a zapal = upokoji sa plet. Trapil som sa s akne velmi dlho a toto bola jedina cesta, ktora mi pomohla. Kozmetika a lokalna liecba neriesia pricinu akne.
@zoe369 tie akne mozes mat aj z hormonalnych zmien - ktore su bezne okolo 17r 🙂 nemusi to byt nutne stravou alebo tym, ze nieco robis zle. Mozes si pomoct probiotikami na 6 tyzdnov - beries 1x denne, denne si cistis plet vhodnym pripravkom na akne + nanesies matujuci krem. Mala si uz na predpis zineryt? -Mne to velmi pomahalo v tvojom veku. Vlastne to jedine mi zaberalo. Mozes chodit 1x mesacne ku kozmeticke na profi cistenie pleti - to tiez velmi zabera. A byt trpezliva. Zbavit sa aknie nie je jednoduche - v tvojom veku obzvlast.
@kittykat22 anoo zineryt som už skúšala ale tiež mi nepomohol
Ahoj, na akutny problem z vlastnej skusenosti odporucam gáfrovú masť a propolisovu mast.
Na dlhodobe riesenie moze pomoct aj vysetrenie u gynekologa, krvny obraz, hormonalny profil, je mozne ze mas PCOS /ako ja/. Menstruacny cyklus mas pravidelny?
Mne na akne velmi pomohlo nasadenie hormonalnej antikoncepcie.