Čo vám zabralo a pomohlo na akútnu formu akné?

zoe369
30. jan 2020

Ahojte mám 17 rokov a už tri roky má trápi akné. Mám stredne ťažkú formu akné .Navštívila som už 3 kožných lekároch ale ani jeden z nich mi nepomohol. Predpísali mi antibiotiká, rôzne mastíčky ale nič z toho nezabralo. Najviac sa vyskytuje na brade v aktívnej forme. Už som z toho veľmi zúfalá a neviem čo mám robiť. Nemáte niekto skúsenosť čo vám zabralo?

renatka1985
30. jan 2020

Ahoj, na akutny problem z vlastnej skusenosti odporucam gáfrovú masť a propolisovu mast.
Na dlhodobe riesenie moze pomoct aj vysetrenie u gynekologa, krvny obraz, hormonalny profil, je mozne ze mas PCOS /ako ja/. Menstruacny cyklus mas pravidelny?
Mne na akne velmi pomohlo nasadenie hormonalnej antikoncepcie.

hugigugin
30. jan 2020

@zoe369 daj si skontrolovať žalúdok a pečeň. Mne podávali norga imuna, (20rokov dozadu). Plus som mala predpísanú antiku. Prešlo to samé. Ale trebalo dlho.

adka114
30. jan 2020

Ahoj ja mam veľmi mastnú pleť ale skúsila som olej z egyptskej čiernej rasce najprv povrchovo pekne mi to stiahlo vyrážky cez noc a potom som ho začala piť každú deň a super veľmi mi pomohol ale počúvam aj veľa o konopnom oleji alebo všeobecne produktoch z neho ale nemám s týmto skúsenosť. Nezabudni HYDRATOVAŤ pleť nejakým krémom, ktorý tebe vyhovuje ja mam úplne lacný z dm. Mala som naozaj dráhe krémy ale nič nebolo tak dobre ako toto 🙂 je to ružová balea rada na citlivú pokožku s mandľovým olejom a stojí 2,29€

eliska13
30. jan 2020

@zoe369 suseda robí tradičnú čínsku medicínu a hovorila, že obmedziť mliečne výrobky plus pravidelne čistiť u kozmeticky

kubiatko30
31. jan 2020

@zoe369 akne je hlavne vnutorny problem, aj ja som sa s nim dlho trapila, mne nezabral ani roacutan, ktory som brala 3/4 roka, ale pomohli mi aloe vera gely a mikrostriebro....ak by si mala zaujem o viac info napis mi spravu 😊

michal141
8. feb 2020

@zoe369 pricina akne byva najcastejsie v traveni = v creve. Tvoje crevo je drazdene roznymi zlozkami stravy, ktore nevie travit. Crevo je dolezity imunologicky organ, cize tym je drazdeny tvoj imunitny system = vznika zapal = napr. na pokozke formou akne. Najvacsou sancou na uspech je uprava stravy, cim odstranis tie zlozky stravy, ktore drazdia tvoje crevo = upokoji sa imunita a zapal = upokoji sa plet. Trapil som sa s akne velmi dlho a toto bola jedina cesta, ktora mi pomohla. Kozmetika a lokalna liecba neriesia pricinu akne.

kittykat22
8. feb 2020

@zoe369 tie akne mozes mat aj z hormonalnych zmien - ktore su bezne okolo 17r 🙂 nemusi to byt nutne stravou alebo tym, ze nieco robis zle. Mozes si pomoct probiotikami na 6 tyzdnov - beries 1x denne, denne si cistis plet vhodnym pripravkom na akne + nanesies matujuci krem. Mala si uz na predpis zineryt? -Mne to velmi pomahalo v tvojom veku. Vlastne to jedine mi zaberalo. Mozes chodit 1x mesacne ku kozmeticke na profi cistenie pleti - to tiez velmi zabera. A byt trpezliva. Zbavit sa aknie nie je jednoduche - v tvojom veku obzvlast.

zoe369
autor
9. feb 2020

@kittykat22 anoo zineryt som už skúšala ale tiež mi nepomohol