ja sa prioritne napijem vody, ibuprofen mi nezabera, to sa mi ani neoplati davat.
co si date vy? kavu, bylinkovy caj alebo tabletku?
No keď je miernejšia, tak Panadol, keď silná, tak Ibalgin, raz do roka sa mi stane, že je tak silná, taká migrenózna, že skončí vracaním, vtedy nepomôže nič iba to zvracanie, akonáhle sa vyvraciam, tak aj bolesť odíde. Ono to asi je podľa toho, že aká je príčina bolesti...
@halienka ja mavam migrenu tak dva krat do roka, ked sa toho nejako viac nakopi, alebo je nieco vacsie. takto bezne len zo stresu... preto sa ju snazim odburat tak aby som neuzilavala ziadne lieky na to.
lenze mi prestal spavat aj mladsi , takze ideme non stop. no a potom ma aj ta hlava fakt boli
Kedysi ked som este nepila kávu tak mi zabrala len tabletka od bolesti ale potom som zistila ze ked si dám preventívne jednu doobeda kávu tak ma hlava nebolí. Takze tak som sa naucila na kávu. 🙂
mne vzdy pomoze aspirin, tableta na rozpustanie do vody 🙂
Ja sa najprv napijem vody 😀 . Potom si dám kávu 😀 , no a ak nepomôže ani to, tak Ibalgin alebo Algifen kvapky 🙂
Tabletky nalgesin
mňa keď začne bolieť hlava tak si najprv dám vodu (normálne čistú aspoň za 2poháre) to mi zvykne pomôcť alebo niečo sladké napr:čokoládu (mňam 😀 ) a keď mi už nič nezaberá tak Panadol ale nie šumivý ale obyč. tabletku.
ja si dam vzdy pohar vody a hned potom kavu, to mi vacsinou pomoze, ak ma vsak niekedy boli hlava tak, ze niesom schopna "zit" tak algifen kvapky, popripade ibalgin, ale ten zvyknem vyvraciat,
@xlucia no ak je tá bolesť z nedospatia, tak to sa asi spraví bez liekov jedine tým, že si oddýchneš, inak len lieky... Tá bolesť fakt môže byť z rôznych príčin a len keď zistíš presne z čoho tak môžeš si nejako pomôcť aj bez liekov, niekedy to aj keď človek vie z čoho nejde bez liekov. Ako píše @lucia375 , to je napr. bolesť z nízkeho tlaku, aj ja to mávam, vtedy káva pomôže, zvýši tlak. No môže byť zo stresu, nedostatku tekutín, z chrbtice, z očí, dokonca aj z tráviacich problémov, žalúdkari často trpia bolesťami hlavy, tiež nedokrvovanie cievok atď....No napr. na stres a napätie je dobrý medovkový čaj, upokojí, celkovo uvoľní, skús, možno ti pomôže. Ja si ho zvyknem robiť väčšinou na večer, aby som ľahšie zaspala, ale niekedy aj cez deň. Inak poznám aj jednu dobrú vec, keď už je veľmi zle, keď som veľmi veľmi unavený psychicky aj fyzicky, ale potrebuješ na to 10 minút a miestnosť, kde ťa nik nebude rušiť. Je to taká relaxačná technika, najlepšie pohodlne si sadnúť, ja si zvyknem tak aby som síce sedela ale nohy mám vyložené. Zavrieš oči a začneš sa sústrediť na chodidlá a vo svojom vnútri si hovoríš, ako cítiš, ako sa ti uvoľňujú prsty na nohách aj päty, celé chodidlá sa ti krásne uvoľňujú rozlieva sa ti po nich teplúčko, úplne cítiš ako sa opúšťajú všetky svaly na chodidlách...potom si to isté vravíš o lýtkach, stehnách...proste pomaly postupuješ smerom hore...zadok, brucho, hrudník, chrbát, ruky, krk, tvár, hlava. Každému sa vo svojich myšlienkach venuješ rovnako dlho a vždy to isté čo si myslíš sa snažíš cítiť v tej časti tela, vždy sa na tú časť zameráš a fakt pocítiš ako sa ti tam rozlieva teplo. Keď skončíš, Zotrváš v tomto stave pár minút, ak si to robila správne, tak máš taký zvláštny pocit, akoby si si takmer necítila telo, je tak dokonale uvoľnené skoro ako v spánku, registruješ iba svoju myseľ. Pár minút v tomto stave zotrváš a potom veľmi pomaly otvoríš oči a pomaličky sa začneš rozhýbavať, ruky nohy, povystieraš, povyťahuješ, pomaly sa postavíš, poohýbaš si telo. Koniec. Ja sa viem po týchto 10-15 minútach cítiť neuveriteľne dobre a nabitá ďalšou energiu. No musíš si zabezpečiť aby ťa nikto nevyrušil vtedy, lebo potom je to celé naprd, tie svaly musia v každom prípade zostať nehybné a uvoľnené ten potrebný čas. No je to dlhé 😀 ale snáď som ti trošku pomohla 🙂
ako vám závidím tabletky,,,znie to divne, no ja som tehotná a mávam 3dňové nepretržité bolesti a jediné, čo by som si mohla dať, je paralen, na ktorý som alergická,,,káva nepomáha, ani voda, spať sa pri tom ani nedá, takže som vtedy zúfalá,,,ale vždy na 3. deň intenzívnej bolesti to prejde samé od seba,,,
@xlucia taurin je popisany aj na tejto stranke http://www.aminomax.cz/taurin.php vyslovene ma preberie z velkej unavy, povzbudi a vzpruzi. Zmensi mi bolesti hlavy. Mozes si najst aj odbornejsie clanky na nete, ale hladala som na popis nieco zrozumitelnejsie. Samozrejme nemalo by sa prehanat, lebo hoci nie su preukazane nasledky z predavkovania, naco to skusat? Beriem len ked som bud mrtva unavou alebo migrenozna. Teda nie kazdy den.
nalgesin-homeopatikum
@tinki ona pise ze na panadol = paralen je alergicka...
ja magn B6 beriem denne.
@halienka no asi sme sa nepochopili. myslela som ze mi aj mladsi prestal spavat cez den. cize ficime nonstop, starieho mam tiez viac doma nez skolke. su uz vyse dva mesiace chori. cize pistia od rana do vecera.
ked mam cez den aspon tych 15 min. kludu na kavicku slabucku, ze sa furt nieco nevypytuju, tak zvladam v pohode. ale niekedy je toho fakt dost, maju v zadkoch vrtule a energiu asi jak perpetum mobile. a ja im nestiham
@xlucia čiže hlava ťa bolí nie z nevyspatosti ale skôr z takej celodennej únavy a stresu? Tam by ti tiež mohol pomôcť ten medovkový čaj alebo to cvičenie...ale samozrejme to je už na tebe 🙂 ja som len chcela pomôcť ak teda nechceš moc tabletky 🙂
@amdeis ten taurin sa dá voľne kúpiť, či je na predpis?
ja si dam mig-400,a studeny obklad na hlavu
mne najlepsie zabera Aulin, na taku obcasnu predmenstruacnu migrenu 🙂 Zaberie za 15 minut a mam klud.
ale da sa tie starsie mi musia pomahat s tymi mladsimi aj ked teraz su v tom pubertalnom veku a vymyslaju 😉
Ja som pred tehu mávala hrozné migrény...niekedy zabrala káva, inokedy veľa čistej vody a keď to už bolo na nevydržanie tak na migrénu jedine Panadol - najlepšie ultra rapid šumivý dve tebletky naraz 🙂
ja to mávam napodobne ako @halienka a proste vždy ked zacnem cítiť, že ma pobolieva hlava, tak si rýchlo dam ibalgin alebo paralen, lebo chcem predísť zvracaniu. A čo som si tak všimla, velmi ma ovplyvňuje počasie, vždy ked sa má výrazne otepliť, tak dostanem migrénu.
ja si davam taurinove tablety, ale ja mam bolesti hlavy z boreliozy, takze u mna sa to kombinuje so strasnou unavou. Taurin ma vzpruzi a pomaha zmensit bolesti hlavy.