Čo vám pomohlo pri zápche? Nezaberajú ani čipky ani sirup, naozaj už neviem čo skúsiť. Poprosím tehuľky o radu. Ďakujem 🤗
@selvecka96 vláknina z lekárne a veľa vody, vločky zaliať a do jogurtu slivky do toho, alebo kyslú kapustu
@selvecka96 skús čaj Senna ale neviem či ho môžu tehotné
Na lačno -asi polhodinu pred jedlom- pohár teplej vody (telesnej teploty), ľanové semienka. Namočiť na noc a ráno zjesť aj s tým slizom napr. v jogurte. Mak, orechy, ovsené/pohánkové/pšeničné vločky - ak k tomu primiešaš nejaké semienka alebo orechy, tak ešte lepšie. Kompótové šťavy všeobecne, nielen slivková. Ak zvýšiš príjem vlákniny, tak zvýš aj príjem tekutín lebo priveľa vlákniny môže tiež spôsobiť zápchu.
@selvecka96 lyzica oleja rano nalacno,slivkova stava - predavaju v Dmke, lanove semiacka zaliate ako caj teplou vodou, susene figy,slivky, ovocie- mne pomahal melon,ale teraz uz je po sezone, vela vody,mala som aj sirup Fructolax,Psyllium..nic nezaberalo zazracne,ale spolu to nejako vdaka Bohu slo..
Ešte som si spomenula na cviklovú resp. cviklovo-jablkovú šťavu. Aj cvikla varená je fajn. Len sa nezľakni potom na WC, keď to bude mať cviklovú farbu.
Jednoznačne psylium !!! A funguje aj pri hnačke!!!
@xjakubikovak senna vyvoláva návyk a často vedie ku znižovaniu hodnoty draslíka, čo môže vyvolať arytmie, v tehotenstve určite neodporúčam..
Skús laktulozu, dá sa kúpiť navoľno v lekárni, 😉
@selvecka96 kiwi
@mell27 ja som sa k tomu dostala iba raz aj to len náhodou takže moc o tom neviem, dobre že píšeš 🙂
ovsene otruby a to som vyskusala asi vsetko.
kazdy den do polievky alebo kaze dve lyzice. Ucinok sa dostavi na drihy den.
ale treba pravidelne.
@rachab no škoda že už po sezóne bo ten melón aj mne pomáhal a najhoršie, že teraz v tých chladnejších dňoch človek nieje schopný ani vypiť dostatok vody. A ďakujem za rady idem vyskúšať tie srandy. Snáď mi to zaberie 🙏
ahojky, mne dost pomohli susene slivky...