Čo vám pomohlo pri psoriáze?

michaela412
14. mar 2023

Ahojte, môj muž má psoriázu (lupienku), chodil ku kožnej a nijak mu to nepomáha, už som mu kúpila aj rôzne prípravky a stále nič. Robia sa mu chrasty väčšie a väčšie. Jedine keď ideme k moru na dovolenku, tak sa mu chrasty nerobia, pekne mu odpadnú, ale ostanú mu také červené fľaky. Ďakujem

negymama
14. mar 2023

pomoc je taka komplexna, som dlhorocny psoriatik, mame to rozsirene v celej rodine.
- na akutne stavy spray a mast "Skin Cap"
- kupele s vysokou mineralizaciou vody, chodime napr. do Bukszéku v Madarsku, tam je az 10-15 nasobne mineralizovana voda oproti beznym liec. pramenom. Kupime si 2-3 dnovy pobyt. aj raz za mesiac ci dva.
- lahka nedrazdiva strava, vylucit udeniny, silne koreniny, vyprazane jedla, vraj nie je vhodna aj paprika a paradajky ale ja ich jem, mame vlastne domace.
- posilnovat imunitu, jest hlivu, chodit na slnko, brat D vitamin...lebo kazde ochorenie, zapal, viroza zhorsuje stav, hlavne ak je spojene s horuckou

ivangeline
14. mar 2023

Suhlasim s prispevkom hore. Poznam pripad,kde sa v strave a alkohol neobmedzoval...dospelo to do velmi zleho stadia. :/

elmivelmi
14. mar 2023

@michaela412 Nech zacne s dietou AIP

fauko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
drzaopica
14. mar 2023

@michaela412 liečiť u kožného, alebo v dennom kožnom stacionári, keď máte.?
Musí byť aktívny môj ex priatel má 43 r psoriázu mal od puberty pomohla mu biologická liečba žil vtedy v Nemecku teraz je na SK poisťovňa mu ju nechce preplatiť.Aktualne je 2 rok na ID kĺby bolesti je denne na liekoch.Prisne dodržiavať stravu a liecit

michaela412
autor
14. mar 2023

@michaela412
@negymama
@ivangeline
@elmivelmi
@fauko
@drzaopica ďakujem pekne za rady, vážim si to 🙏

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
michaela412
autor
14. mar 2023

@stvura má to môj manžel, hlavne na kolene a zadku úplne hrubé šupiny, svrbí ho to a viem žeby sa to nemalo trhať, no on si to lúpe dolu. On je v tomto taký, že darmo mu niečo vravím, kúpim on si ide po svojom. Mal by si to pravidelne natierať no po týždni ho to prestane baviť atď. Slnko mu pomáha aj vitamín D som mu kúpila aby ho jedol v zime. On začne a prestane, lebo jemu keď sa efekt nedostaví hneď, tak to preňho je akože neúčinné. No niekedy treba vydržať fakt dlho aby to zabralo.

negymama
14. mar 2023

@michaela412 skus ten spray co som pisala, je to pohodlnejsie a nie tak mastne ako masticka, len zlahka nasprejuje, ma to pomerne rychly ucinok takze ho to bude motivovat pouzivat dalej.

nikha2809
14. mar 2023

Dr.Michaels.Mam roky psoriázu, jedine toto mi pomohlo a dlhodobo

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilinka1989
14. mar 2023

@negymama ako to je tam prosím cenovo v tom Maďarsku

michaela412
autor
14. mar 2023

@nikha2809 toto som presne dnes kukala, je to drahšie, ale keby mu to ozaj pomohlo nemám problém to kúpiť. Recenzie sú tam pekné, len či to je ozaj tak

nikha2809
14. mar 2023

@michaela412 ja som mala ložiská už všade, kožná mi roky dávala to isté a nič nepomáhalo a toto mi zabralo a dlho už mám pokoj sem tam nejaký fľak na to už ale len streknem skin cap a zas je pokoj.Ale dlho to trvá kým zaberie a musí poctivo používať každý deň tie produkty všetky, nestačí len krém kúpiť, musíš celú sadu, síce aj dva mesiace som sa každý deň natierala ale zabralo to.

dkethe
14. mar 2023

Dievcata, ja to mam na laktoch. Rok poctivo mazem (kortikoid), a neviem co som vlastne cakala... Da sa to vobec vyliecit?
Stalo sa obcas, ze som 3-4 dni nenamazala, a okamzite cele supiny boli spat.
To je dozivotne?

michaela412
autor
14. mar 2023

@nikha2809 ja to manželovi ukážem a uvidím čo povie, možno keď bude vedieť, že koľko to stojí, tak sa bude natierať poctivo 😀 on to má dedičné po svojom starom otcovi

nikha2809
14. mar 2023

@michaela412 tak každý to máme zdedene, no.Ja som vyskúšala všetko okrem tabletiek a nedám na to dopustiť.
@dkethe je to na celý život, niekedy je lepšie, inokedy horšie, kortikoidy takto pôsobia, akonáhle prestanes je to späť, mne kožná vyše 15 rokov dávala dookola kortikoidy a pred z toho

drzaopica
14. mar 2023

@dkethe nedá..kortikoid zničí všetko, ale v podstate nepomôže iba utlmí.

negymama
14. mar 2023

@lilinka1989 my chodime vacsinou do apartmanov, tam je cca 20-25 eur za osobu a noc. vstupne do kupelov kde ako, tie co su len liecebne bez toboganov a zabav pre deti su lacnejsie. priklad egerszalok cca 5 eur na osobu celodenny vstup, v tom bukszeku asi 10-11 eur celodenny. v jeseni sme mali napr. apartman len za 16 eur za osobu a noc. Ale taky mensi skromnejsi.

negymama
14. mar 2023

@lilinka1989 chodime vacsinou mimo sezony, je lacnejsie a vacsi klud menej ludi. V lete je aj tak psoriaza celkom ukludnena. Na jesen sa to zhorsuje. Napr v tom egerszaloku funguju cely rok otvorene teple bazeny sirneho typu, ako u nas Smrdaky. ale ako samoplatcu nas vyjde lacnejsie to madarsko. Dokonca silvester sme tam stravili...v horucom bazene so sampanskym v ruke.

negymama
14. mar 2023

@lilinka1989 https://szallas.hu/programok/nosztalgia-furdo-e...

ako su nizsie ceny, 1750 forintov za vstup pre dospeleho, to je dnesnym kurzom asi 4,5 eur.

lilinka1989
14. mar 2023

@negymama to muselo byť mega 🙏😊😊😊

lilinka1989
14. mar 2023

@negymama perfektne to tam vypadá, len čo keď ani ceknut po maďarsky nevieme😯

negymama
14. mar 2023

@lilinka1989 je tam kopec poliakov, minule bola cca 30 clenna skupina cinanov, neverim ze bezseluju po madarsky. bezne maju tabule pri pokladni po anglicky, takisto bezne v restauracii ci v bufete nazvy po mad. anglicky, polsky. Niektore mesta a kupaliska blizko slovenska normalne rozumeju bufetari aj slovencinu a cela ponuka je aj v slovencine.

mimi410
16. mar 2023

@michaela412 manžel ma psoriázu 10 rokov. Dlhšie nepomohlo nič. Je to autoimunitné ochorenie, nadmerná obnova kožných buniek preto sa vytvárajú šupiny. Manžel ma (mal) veľké ložiská vo vlasoch, lakťoch kolenách na brade. Jediné čo nám už dlhodobo pomáha je prírodná liečba, krém s hadim tukom a slimačím mucínom a dva krát do roka detoxikácia, úprava stravy. Vyliečiť sa to samozrejme nedá, len dostať pod kontrolu. Neliečená psoriáza môže napadnúť až kĺbové tkanivo.

telly4
12. jan 2024

@mimi410 prosim bolo by take nieco aj na exem?

telly4
12. jan 2024

@nikha2809 prosim a nebojite sa ze su v tom tiez kortikoidy? Na s tym teraz liecim exem ale viem ze to bola a teda stale je velmi diskutovana tema 🙈

tulipanik12
4. sep 2024

@mimi410 písali ste to síce už pred rokom,no ak Vám môžem poradiť aj ja mám psoriázu,už od detstva,no našťastie slabú väčšinou len na prstoch rúk,natriem triamcinolonom E a zmizne.Mám to po otcovi,on to mal veľmi zlé,vo vlasoch celé krvácajúce chrasty a potom ešte za socializmu začal chodievať na injekcie Metotrexatu - kortikosteroid myslím raz za týždeň mu to pichali asi mesiac až dva už neviem presne,no úplne mu to zmizlo,odvtedy nikdy nemal ani jediný fliačik. Neviem prečo to neliečia takto,pretože psoriáza je vec,ktorú máte v krvi,čiže všetko zvonka pomôže len na chvíľu.Ja som si u kožnej tiež pýtala túto liečbu,no odbila ma s tým,že ja to nemám nejaké zlé.Neviem prečo nechcú dávať takú liečbu,no nemyslím,že kortikosteroidy by boli až také zlé,môj otec síce už nežije,no zomrel ako 76 ročný na zápal pľúc a neviem,žeby z tej liečby mal akékoľvek vedľajšie účinky.Taktiež ľudia,ktorí trpia rakovinou nemyslím,že užívali kortikosteroidy.A na záver cca pred rokom a pol som začala používať na nespavosť CBD olej a ajhľa zlepšila sa mi aj psorka,tento rok len na jednom prste.