Čo vám pomohlo pri panickej poruche?

mata2202
4. aug 2024

Bojim sa ísť všade ako to zvladate co vam pomohlo?

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
4. aug 2024

dalsia psycho diagnoza? kazdy den dve tri 4...co sa to deje Ludia, toto je vazne real?
som tu 8 rokov ale posledne mesiace tu citam same panicke poruchy a depresie.
co sa to deje. :(

vsicka036
4. aug 2024

Psychiater - lieky, psycholog - terapia na relaxacne techniky. To pomohlo mne.

bublinka1426
4. aug 2024

@vsicka036 toto pomaha? a platili ste za to ci preplacane poistovnou

deti95060810
4. aug 2024

jedine ti pomôžu Ad...teraz zatiaľ si daj oblbováky od obvodného

vsicka036
4. aug 2024

@bublinka1426 samozrejme, ze neplatila. Preco by to nepomahalo?

bublinka1426
4. aug 2024

@vsicka036 ok pytala som sa odpoved som dostala. dakujem

lucia851
4. aug 2024
hankab
4. aug 2024

@mata2202 jedine antidepresiva, vsetko ostatne je len snaha o odsuvanie problemu

egonsk
4. aug 2024

@bublinka1426 nove generacie su hltaci tabletiek, plni neuroz, poruch, depresii a kadecoho ineho so zmyslom zivota v uzivani si a neuznavani starsich a skusenejsich. To si si este nevsimla?

luccija
4. aug 2024

@bublinka1426 a ty sa čudujes?veď všade je tlak, čo príspevok to zle vzťahy v práci, doma, peniaze, choré deti.Ludia nevypustaju ventil a potom to buchne.Strava zlá, životný štýl tiež ,covid, vojna zlá politika, ženy doma s deťmi každá tretia má tetaniu podľa mňa je psychické zdravie u ľudí veľmi zle

luccija
4. aug 2024

@egonsk nezovseobecnuj prečo len mladá generácia?Myslíš, že stredný vek a starší ľudia osamelí...sú na tom lepšie?

egonsk
4. aug 2024

@luccija starsi ludia maju depku z toho ked vidia vnucata ako sa chovaju a beru pirule od bolesti a pripadne na utlm zialu. Stredna generacia tiez este nebezi tolko na antidepresivat ale zato ta mlada skutocne je preplnena problemami - nevedia co chcu studovat, nevedia co by v zivote chceli, nemaju zaluby, nevedia co je skutocny stres, lebo ziju v bavlnke od malicka a ked sa stretnu s realitou, tak ich to zkoli, taktiez zodpovednost je u nich na poslednom mieste - nemyslia na nasledky a dosledky svojich cinov, ziju stylom tu a teraz, nedokazu planovat a mat dlhsie vizie... Ci sa ti to paci, alebo nie, je to tak. Ano, zopar vynimiek existuje, ale je ich ako safranu.

bublinka1426
4. aug 2024

@luccija ved cudujem ze kazdy den tu su 2-3-4- prispevky co nikdy predtym

bublinka1426
4. aug 2024

@egonsk vsimla som si ze narasta pocet psychicky chorych ludi, ano

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vsicka036
4. aug 2024

@egonsk
@bublinka1426 budte radi, ze neviete, co je panicka a uzkostna porucha. Inak je sposobena nerovnovahou hormonov v mozgu ako nasledok vacsinou stresu. Neprajem ani najvacsiemu nepriatelovi.

luccija
4. aug 2024

@egonsk už starnes, keď si myslíš, že mladá generácia je taká a onaka🙂naši stari rodičia by povedali to isté o nás o strednej generácii, že sme nezažili vojnu, nerobili na poli, nezomreli nám jedno z piatich detí nezažili chudobu.Vzdy si myslíme, že ta generácia pred nami je zhyckana a horšia.Dnes majú ľudia veľa veci na výber a z toho môžu mať neistotu a chaos.Mam sa vydať, študovať, cestovať po svete, bude ten lepší muž či ten, stihnem deti?nemám zmeniť prácu a budem mať lepší postup?

@ninka297 ale to si tiež len niečo kompenzujeme veľa ľudí to, čo nemali v detstve lásku a pozornosť a veľa ľudí má dieťa po x rokoch vytúžené a tam to tak je.Alebo je menej detí v rodine viac času a hyckame si ich.Dnes, keď niekomu povieš, že staršie dieťa stráži mladšie, tak ho zneužívaju, lebo nemusí ho strážiť to rodičia chceli dieťa, dnes sa ľudia boja pustiť 13 r do mesta voľakedy sa deti túlali kade tade.Teraz dieťa spadne a rozbije si koleno pomaly sa sociálka volá.Zije sa úplne inak.mne povedal otec, ze jeho učili plavat kamaráti v 7 r na jazere a babka to ani nevedela, lebo bola v robote.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bublinka1426
4. aug 2024

@vsicka036 kazdy den tu pisu ludia o poruchach. to mi normalne nepride.

ninka297
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bublinka1426
4. aug 2024

@ninka297 odsudzujem??? kde ved pisem ci toto je skutocne co sa tu poslednu dobu pise na MK, kazdy den 2-3-4 psycho temy, to je cele.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hankab
4. aug 2024

@bublinka1426 ano, je. Je toho v dnesnej dobe tolko, ze az. Napr. v praci sme 4 baby v kancli a z toho 3 mame tetaniu potvrdenu neurologom.

bublinka1426
4. aug 2024

@hankab mozno je to ako s lgbt proste davno tabu dnes otvorene, a teda asi je to aj tak so psychodiagnozami. uz sa ludia prestavaju bat o tom hovorit ze su chori

hankab
4. aug 2024

@bublinka1426 presne tak. A mnohi ani netusia co to moze byt. Tiez som chodila 3 roky k vseobecnemu, vzdy ma otocil s tym, ze to mam zo stresu z prace a mam si vziat dovolenku. Az som ho dotlacila aby mi dal vymenny listok k neurologovi po tom, ako som si sama googlila a nasla nahodou clanky o tetanii. 3 roky som sa trapila a netusila co mi je.

barbora854
4. aug 2024

@bublinka1426 ty ani možno sama netušíš že máš aj ty nejaký psycho problém ale hneď tu ľudí riešiš .mozno si sama ani neuvedomuješ že v sebe máš nejaké panické stavy alebo tetanicke ci úzkostné 😁a netvrd že nie lebo každý ich mal ,ma alebo bude mať 😎niekto to ma krátkodobé a u niekoho nastane nerovnováha hormónov v mozgu a cim to je ?mozno aj nezodpovednymi matkami ktoré nosili v bruchu dnešnú generáciu a popíjali alebo fajčili alebo nejako ináč škodili plodu .vies okrem iného aj to sa počíta 😁ďalšia vec poväčšine tieto choroby sú dedične 😉vedela si?😁

bublinka1426
4. aug 2024

@barbora854 uz som sa k tomu vyjadrila vyssie. myslim ze viac komentar netreba.

mata2202
autor
5. aug 2024

@taynee bola som vonku a začala sa mi točiť hlava a v očiach tma, zľakla som sa strašne odvtedy sa bojim niekde ísť stále strach ci to zvládnem a keď už na mňa príde strašne mi bije srdce potim sa.