Čo vám pomohlo pri liečbe posunutej platničky?

surama
26. jún 2024

Ahojte, co vam najviac pomohlo? Mam za sebou CT, lieky Sirdalud, infuzie, meranie nervov, chiropraktika, masera, osteopatku a cakaju ma rehabky a mam dalsie lieky a vysledok ziaden...rovnaka bolest. Vraj to mam len trochu posunute, ale tak tlaci ma to na nerv a boli to... Su dni, ked je super a su dni, ked mam cely den bolesti. Poradte nieco, co vam zabralo 🙏 Dakujem ❤️

lubkovaandrejka
26. jún 2024

@surama jooj, to ma mrzi,ze ti nic nezabralo :( a co ozon? To pomohlo mojmu ocovi plus cvicenie jogy, ked ho to zacina boliet.

janka_266
26. jún 2024

@surama cvičenie sm systém, veľa chodiť, malo sedieť. Ale trvalo to vyše rok a 1/2 a po 2 rokoch, keď som prestala cvičiť a vrátila sa do prace sa ozvala znovu. Tak sa to zas snažím rozcvicit a menej sedieť, aj keď to je v kancelárii ťažko 😃

surama
autor
26. jún 2024

@lubkovaandrejka Zatial ma neurologicka poslala na rehabky a dala ine lieky, potom sa mam ukazat. Tak, ked nezaberu rehabky, tak uz budem pytat ten ozon. Len ono to podla nej nevyzera tak strasne, ale proste mna to tlaci chapes.

monika2012
26. jún 2024

@surama Plávanie, nie však vo veľmi studenej vode. Chôdza v pohodlných teniskách skôr po trávnatom povrchu, ktorý tlmí nárazy pri chôdzi. Nepodchladzovať chrbát, nohy držať v teple. Ale je to beh na dlhú trať. Mne to pomohlo tiež asi až po roku a pol.

kaktusik007
26. jún 2024

@surama aky presny je nalez, kolko mm to mas posunute?

surama
autor
26. jún 2024

@janka_266 Presne aj u mna tak..kym chodim, je to celkom ok, ale ked dlhsie posedim, tak koniec a tiez mam sedavu pracu, do ktorej sa onedlho vraciam, tak som to dovtedy chcela nejak poriesit. Ten SM system zvazujem, ale neurologicka vravela, ze zatial rehabky.

surama
autor
26. jún 2024

@monika2012 Vdaka za rady 🙏

surama
autor
26. jún 2024

@kaktusik007 Toto nemam v papieroch uvedene, iba ze protruzia disku foraminalne vpravo s kontaktom na korenovu posvu korena L5 vpravo.

gemerka17
26. jún 2024

@surama nikde nevidím cvičenie pod dohľadom fyzioterapeuta. To je alfa a omega celej liecby + podstive cvičenie doma. Rehabilitácie cez poisťovňu sú stratený čas a nepomôžu ti. Zdvihni telefon a objednaj sa k fyzioterapeutovi, ktorý cvičí SM systém. Mala by si mu aj doniesť CD cko z MR ako vedel posúdiť čo a ako. Lieky, infuzie, chiroprakritik, ozón, masér sú blbosti. Všetko si urobila naopak. Resp. je to pristup, že niekto niečo urobí za mňa a čakáš ze ti bude lepšie bez tvojho snaženia. Celá chrbtica funguje na princípe, že len TY a TY sa môžeš vyliečiť svojou snahou a vytrvalosťou, musíš to odmakať.

kaktusik007
26. jún 2024

@surama vysledky magnetickej rezonancie?

banalu
26. jún 2024

Ja mam problem s dvoma platnickami v krizovej oblasti a jedine co realne zabera je cvicit, cvicit a este raz cvicit. SM system je na to uplne super, joga ci pilates tiez pomozu a hlavne spevnit brucho. Rehabky pomozu len tolko, kolko sa ty budes snazit a ako casto budes naucene cvicky precvicovat.
Mne velmi pomaha aj beh, aj ked ortoped povedal, ze idealnejsia by bola rychla chodza, no ak nebudem behat kopce a vela asfalt s dobrymi topankami, mozem aj behat.
Lieky ti len utlmia bolest, posunutu platnicku nevyliecia.

gaia14
26. jún 2024

@gemerka17 absolutny suhlas, mna fyzio a SMko dalo dokopy po par mesiacoch, bolest mi vystrelovala az dole do prstov na nohach. Lekar do mna len valil oblbovaky. Treba proste makat, chodit a dat si svaly do poriadku, nech drzia chrbat ako maju.

kaktusik007
26. jún 2024

dievcata, co tu radite SM system -- akoze sorry, ale prave ten je niekedy kontraindikovany pri extruziach platniciek - nie je totiz extruzia ako len posunutie a fakt ten Sm system vie narobit velmi vela nezvratnych skod... Takze prosim, kym nepoznate presnu diagnozu autorky - neradte jej to.

katkaseiner
26. jún 2024

zveziem sa v teme... nieco podobne riesim....
neurolog, magneticka rezonancia, oblbovaky - toto posledne som odmietla, chodila som na skenar, chcela som zacat s SM systemom, ale presla bolest, zabudla som na SM system... teraz sa to vratilo v inej forme a dnes som uz az plakala od bolesti...

surama
autor
26. jún 2024

@gemerka17 Ved som pisala, ze ma rehabky cakaju. Zajtra idem na vstupne vysetrenie, resp. posudenie stavu u fyzio. Aj ked som dostala listok od neurologicky, tak idem k sukromnikom a vsetko si budem platit sama. A to je blbost, ze chcem, aby ini robili za mna. Najprv som bola u obvodnej, ta tvrdila, ze mi nic nie je, tak som skusala masera, potom chiro, tam mi bolo povedane, ze mam zdeformovanu panvu, potom osteopatiu. Potom som isla zase za obvodnou, ze je to zle, ta ma konecne poslala na neurologiu, odtial na CT, potom neuro nastavila liecbu..najprv infuziu, aby sa stiahol opuch, medzitym som sa objednala na rehabky a medzitym som mala nejake meranie nervov. Samozrejme doma cvicim. SM system mi bolo povedane, ze teraz nie je vhodny, az neskor..po rehabkach. Takze ak nabuduce budes mat chut urazat cudzieho cloveka, lebo ta kryje anonymita na MK, tak sa zamysli ci sa nemylis.

surama
autor
26. jún 2024

@katkaseiner Chapem. Mne to tiez tak pride, ze tie lieky su nanic.

gemerka17
26. jún 2024

@kaktusik007 Sm system nemá kontraindikáciu pri chrbtici. Tam len treba perfektného fyzioterapeuta, ktorý rozumie MR a vie nastaviť cviky, pripadne zvoliť inú metódu. Ak si si nevšimla, autorka o žiadne cvičenie ani nezakopla. Sú prípady keď pacienti mali veľmi škaredé MRko, odsúdené na operáciu a vďaka podstivemu cviceniu a mazania na sebe, dokázali ak obraz MR zvrátiť, len neurochirurg kukal.

surama
autor
26. jún 2024

@banalu Ved toto, ze ja absolutne nemam chut brat dalsie lieky, ked efekt ziaden. Tiez som chodila behavat, ale naposledy som ledva dosla domov, co ma tak striekalo do nohy, tak som to nechala😃 Chcem zacat poriadne posilnovat core, len som myslela, ze zacnem az po liecbe, ze sa tam ten zapal nejak stiahne.

katkaseiner
26. jún 2024

@surama ja ked som si pozrela na co presne su tie lieky, skoro som sa povracala... (a to som vtedy prave prehltla prvu a citala pritom letak). Boli pre onkologicky chorych, pre ludi s epilepsiou a nedali sa len tak zo dna na den vysadit... proste za mna nie... mam 43, toto sa musi dat aj inak. Na nazov lieku si uz nespomeniem, je to cca 3 roky dozadu.

gemerka17
26. jún 2024

@surama rehabky sú rozny pojem a ešte keď ti da výmenný lístok neurologička a ty sa rozhodneš to riešiť cez poisťovňu, tak to je to fakt zabitý čas. Nabudúce sa vyjadruj presnejšie, ak chceš rady. Okrem toho príspevkov je tu habadej, netreba zakladať nový. Aj o tom to je, že tu ťa pri chrbtici nikto za ručičku vodiť nebude. Proste primárnu liečbu si platíš z vlastného vrecka. Metód na cvičenie je viac, nastuduj si, porad sa, ktorá bude pre teba najvhodnejšia. Rátaj tak pol roka podstiveho cvičenia, kým sa dostaneš z najhoršieho. Potom budeš udržiavať. Chyba ti MR na správne nastavenia liečby.
A ešte jedna veľká rada: cvičenie z internete je úplne nevhodné. Viac si ublizis ako pomôžeš.

surama
autor
26. jún 2024

@katkaseiner Tiez premyslam ci ich vobec zacnem brat...skor mam velke ocakavania od rehabilitacii, ze ma tam nejak spravne nasmeruju..tiez si myslim, ze to musi ist aj inak. Cvicim doma, ale neviem ci spravne.

kaktusik007
26. jún 2024

@gemerka17 mam SM kontraindikovany. Vacsina cvikov, ktore tam su - mam zakazane, NESMIEM ich cvicit.

takze pises kravinu.

tiez som stretla ludi, ze jeee, SM system. Fyzioterapeuti v NRC Kovacova mi to vysvetlili dostatocne - SM system s mojou diagnozou v ziadnom pripade.

chapem ze je nas mensina, ze vacsine ten SM system ulavi --- no ja tu prave pisem ze moze vyrazne uskodit.

1gramofon
26. jún 2024

Ja mam mierne vysunutu platnicku na dvoch miestach v krízovej oblasti. Chodím na rehabilitácie, cvičím zatiaľ len 2x za deň a doteraz som sa nenamahala veľmi nech to tam nedráždim. Už som vyskúšala chôdzu viac než 15 min a strašne to boli. A to mi už končia rehabilitácie. Neviem co ďalej, začínam stresovať. Dufam, že mi predĺžia rehabilitácie.
A ľutujem ta teda, aby ti obvodná bez akéhokoľvek vyšetrenia tvrdila, že ti nič nie je...

gemerka17
26. jún 2024

@kaktusik007 tvoj prípad je tak 1 z 1000, aj menej. Čiže rozdávať rady ako je kontraindikovany, pričom autorka nemá ani základné vyšetrenie na posúdenie stavu chrbtice pri fyzioterapeutovi je úplne scestné. Musíš čítať s porozumením s ohladom na situáciu. To môžeš radiť, niekomu, kto má za sebou vyskúšané rôzne metódy cvikov pod dohľadom kvalitných fyzioterapeutov a ma všetky vyšetrenia za sebou. Rozhodne sa to však nehodí do tohto príspevku.

zuzinabila
26. jún 2024

@surama SM system -cvicenie, suche teplo,podporny bedrovy pas. samozrejme, okrem medikamentoznej liecby na zaciatku

luccija
26. jún 2024

@surama
@katkaseiner to je na mesiace, roky správneho cvicenia.Ak je nadváha treba schudnut..Lieky len utlmia bolest, keď je nerv zapálený a ostatné tvrdá pravidelná makacka.Mojmu mužovi dávali pod CT obstrek bol týždeň v nemocnici to mu pomohlo najviac kľud a infuzie bral 3 m pregabalin a cvičí s fyzio

luccija
26. jún 2024

On mal kríze a odtiaľ mu to išlo do nohy trpla, mravencila a časť stehna si necítil dobre.Chiropraktika by som neodporúčala ja som hypermobilna a mám to zakázané aj rotačné pohyby
@surama

surama
autor
26. jún 2024

@gemerka17 Vadi ti, ze zalozim prispevok, vadi ti, ze si chcem platit sukromneho fyzio, vadi ti, ze nemam MR urobene (asi sama sa tam naposlem, idem, kde ma posle lekar), vadi ti, ze niekto necvici SM system a netrapi ta, ze nemoze....Uplne si mi pokazila den svojou agresivitou..neznasam takych ludi. Chod si vybit nervy inde a nie ma tu urazas a splietas dve na tri. Ti tu clovek vysvetluje a ty vkuse ides svoje. Uz na teba nebudem ani reagovat. Je tu dost vela zien, ktore sa vyjadruju slusne a chcu pomoct bez urazok.

rodinnefoto
26. jún 2024

Momentálne riešim podobný zdravotný problém, vysunutá, vytečená platnička.
Mne obvodný lekár v prvej fáze nasadil flector sáčky + magnesolv.
Týždeň som chodila na infúzie, neodolpasse.
Odporučili mi ozónoterapiu, musela som preložiť termín kvoli viróze. Niekto si chváli, niekomu, že vôbec nepomohlo. Takže za seba recenziu zatiaľ nedám.

Momentálne cvičím SM systém a dúfam, že mi pomôže cvičenie.