Ahojte, bývalé fajčiarky, obraciam sa na vás pre dobre mienené rady, ako sa vyhnúť túžbe znovu si zapáliť.
U mňa to bola pevná vôľa...ak sama nechceš nepomôže ti nič a nikto...aj keď vraj hypnoza je fajn 🤔 a pomáha...ale tu nemám na sebe overenú...
My sme začali pichať injekcie na ivf takže pol roka pred som sa nadobro rozhodla skončiť dymiť 👌🙏 fajčila som 13 rokov, posledné roky už len príležitostne, ale predsa. Som rada že som prestala 🙏 držím palce 👊
Mne pomohlo postupné znižovanie a zmena prostredia, keď som sa vrátila domov povedala som si že už si nezapalim lebo by som neprestala... treba sa brániť stereotypu, ktorý doma nastane.
Ked ti niekto na rakovinu umiera pred očami .To je dost silne svedectvo a precitat si biologiu ako ti krv roznaša rakovinotvorne bunky po celom tele kazdym vdychom, tiez, ze sa meni ta žila a uz sa nikdy neobnoví, zvyšuje sa ti tep a fajčiari umieraju aj na infarkt.Pozriet si pluca fajčiara - to velmi pomáha.Ja som tiez pribrala obcas si zapalim ale to sa neda porovnat, co som jednu od druhej .Najvacsia vyhoda, ze ked dlho nefajciš prestane ti to chutiť, citiš ako ti buši srdce a toči sa ti hlava.To teraz ked huliš jednu od druhej nemaš šancu spozorovať + smrad cigaretový z teba nejde
Suma summarum - ma to viac vyhod nefajčiť ako fajčiť + budeš mat o stovku viac každy mesiac v penazenke a pocitis to na nákupoch a chladničke
Ak máš pevnu vôľu a si naprosto odhodlaná tak ťa nič nezabrzdi... Je to najmä v hlave, keď spracujes hlavu máš vyhraté... Moj otec (20rokov intenzitívny fajciar=2 krabičky denne) prestal fajcit po tom co bol na takom prístroji-platnickach... Vydrzalo mu to 5-6 rokov kým nezacal znova🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a moj muz prestal kvoli peniazom, lebo sme sa prestahovali a tu krabicka stoji 7e priblizne to mas 14 e na den =420€ na mesiac... Velmi rychlo ho to preslo, a ani ho neberie... Pozitivum je ze takym ludom to potom smrdi, a natahuje ich👍🏻👍🏻 takze drzim palce✊🏻✊🏻✊🏻 TO ZVLADNES!!! 👍🏻♥️
Proste som sa zaťala, zapálila som si v piatok večer ešte a od soboty rána som sa zavrela doma, ľahla na gauč a celý víkend som trpela 😆. V pondelok bola chuť už menšia, a každým dňom to bolo lepšie. Ale nemala som deti, nemala som stres v práci, mala som také pohodové obdobie, nemusela som sa o nikoho a nič starať, manžel má plné podporoval. Manžel prestal pár mesiacov predtým rovnakým spôsobom, že proste jedného dňa prestal a bolo. A pribrala som potom asi 10 kg za 3 mesiace 🤣