Prezrela som staré diskusie ale väčšinou boli o zlom trávení v tehotenstve, ja však nie som tehotná. U gastroenterológa som bola urobil mi sono (to bolo OK) aj detialne krvne testy a všetko bolo v poriadku. Mám však už vyše roka problémy s trávením, nadúvanie, zápcha, bolesti v oblasti pupku, pocit na zvracanie . Prichádza to a odchádza, stravujem sa dobre obmadzujem cukor, lepok aj laktózu aj ked sa im uplne nevyhýbam , jem vela zeleniny, lanove, chia semiacka atd. Už neviem čo robit, kedze u doktora som mala pocit, ze ma kvoli mojmu veku neberie vobec vazne, kedze testy boli v poriadku (mám 30).
Máte nejaké rady, doplnky ktoré pomohli vám? Viac ľudí spomínalo štavu z aloe ale neviem akú značku. Dakujem za info 🙂
@viestta lanove mam drvene a jem iba kavovu lyzicku denne, chia obcas ked si urobim na ranajky pudding atd. nemyslim ze to bude tym ale pit viac vody urcite neuskodi
A tieto problemy mas po jedle?..napr, keby som po jedle vypila nieco studene, mala by som presne to, co pises...musim po jedle pripadne medzi jedlom pit iba caj..zeleny , ovocny, bylinkovy, proste vela robi ked teplota jedla a tekutin ktore prijimas nie je minimalne podobna.
@december12 Pijem len vodu izbovej teploty pretoze ju mam vo filtracnej kanvici , skusim mozno viac tych cajov teraz ako je leto tak som na ne celkom zanevrela.
Cucoriedkovu stavu, čaj, čaj zo slezu. Raňajky ovsené vločky na ľubovoľný spôsob a mne veľmi aj pomáhalo kyslé mlieko.
Neskúšala si tráviace enzýmy? Pancreolan,alebo na trhu je aj množstvo prírodných tráviacich enzýmov.
Tiež som mala také bolesti okolo pupka s tým že ma vždy nafúklo a vyzerala som ako tehotná. Probiotiká by mohli pomôcť a sledovať príjem vlákniny. Jablká, slivky a hrušky sú u mňa jednotka na zápchu. Obmedzila som aj strukoviny a je to lepšie. A pitný režim samozrejme. Len ja mám problém s lepkom, laktózou a histamínom, takže to čo zaberá mne, nemusí iným no. Ale skúsiť to môžeš 🙂
Tráviace enzýmy Probio24
Presne v tvojom veku som mala rovnaké problémy. Pomohlo mi dlhodobé užívanie probiotík, 3 krát denne Pancreolan forte, pila som týždňovú kúru zo zemežlče /vždy len slabý čaj/, po týždni pauza 3 týždne. Toto mi pomohlo.
Mne na toto zabral Floraliv 2x do roka auz je to super.
Ja jem zdravo, vyhybam sa laktoze oblukom a stale bol problem. Zvysok rodiny zeleninu iba v nedelu vo vyvare, ovocie ziadne a nemaju problem. Potom mi Dr predpisal Floraliv.
Dakujem velmi pekne za rady, vyskusam!
Prekopať celé stravovanie a zistiť čo ti robí zle. Mala som takéto problémy pár rokov dozadu. Výsledky všetky dobre a výsledkom bolo len lenivé črevo. Šla som na google a zisťovala aké potraviny sú ťažko stráviteľné. Surová zelenina ti tiež môže robiť problémy. Dlho zostáva v žalúdku. Ja som mala brucho ako v 6 mesiaci tehotenstva po kazdom jedle. Dopuj sa probiotikami, pi veľa vody, ľanové si dávaj ale musia sa zapiť veľkým množstvom vody. Ráno si skús dávať veľa ovocia, pi šťavu so sušených sliviek- majú v dm. Sama musíš vyraďovaním potravín zistiť čo ti môže robiť zle. Nejedz zeleninu na K ako karfiol, kaleráb atď. Bravčové mäso sa ťažko trávi takže jedine mleté. Najlepšie z mäsa len morčacie. Hlavne trpezlivosť lebo tieto tráviace záležitosti trvajú dlho kým sa dajú dokopy
Ahoj zistilo sa čo to nakoniec bolo?