Čo vám pomohlo na zápal achillovej šľachy?

nika1971
3. sep 2024

Čo vám pomohlo? Už som vybrala aj fyzioterapiu ako magnet, ultrazvuk, laser a bolí to stále. Noha napuchnutá, boľavá. Čo s tým?

veronka1996
3. sep 2024

@nika1971 Ja som mala zápal achilovky, šla som na MRI. Tá bohužiaľ ukázala rozsiahly zápal, mikrotrhliny a ešte aj ostrohu. Museli mi to operovať, konzervatívna liečba vôbec nezabrala (Aulin gél, Traumaplant, kľudový režim...). Takže nech Ťa lekár pošle na MRI a potom uvidíš, ale podľa mojej vlastnej skúsenosti sa operácii asi nevyhneš.

h2
3. sep 2024

@veronka1996 Prosím ťa, máš to po tej operácii už v poriadku? Môžeš napríklad aj behať, skákať?

veronka1996
3. sep 2024

@h2 Bohužiaľ nie. O 3 mesiace sa mi úplne roztrhla a museli mi ju zošiť. Už je tomu skoro rok a stále nie som zďaleka OK.

bublinka1426
3. sep 2024

@veronka1996 mne vravela ze A sa neoperuje... a tiez mam ostrohu aj ma poslala na oziare

h2
3. sep 2024

@veronka1996 ☹ Ja už s achilovkami bojujem snáď 5 rokov, strácam nádej, že sa to niekedy zlepší.

nika1971
autor
3. sep 2024

tak ste ma nepotesili ☹

h2
3. sep 2024

@nika1971 Je mi ľúto, oveľa radšej by som ti napísala pozitívnejšiu správu. ☹

ovaaa
3. sep 2024

Pomohli mi ožiare, po 2 r. som opakovala v Žiline . Mala som zápal a vždy sa mi zavápni a mala som tam dávno nejakú frakciu, ktorú som neriešila pre zbabelosť.Nic iné mi nepomohlo.

h2
3. sep 2024

@ovaaa A pomohli ti tak, že si úplne v poriadku? Môžeš behať?

gemerka17
3. sep 2024

@nika1971 treba nasadiť efektívnu fyzioterapiu. Laser 4 generácie alebo ružové vlny. To čo je cez poisťovňu je iba taka hrackarske, to ti nemá ako pomôcť aj keby si sa roztrhla.

ovaaa
4. sep 2024

@h2 s behaním som skončila, som rada, že nemám bolesti vymenila som za cvičenie, samozrejme nie hopsanie , šetrím ju. Po 2 r.sa mi znovu ozvala achilovka tak som absolvovala znovu žiarenie a zase sa mi to ukľudnilo. Z toho všetkého mi.pomohlo jedine toto.

h2
4. sep 2024

@ovaaa 😭 Ja som nebehala už asi 5 rokov, nedokážem sa zmieriť s predstavou, že už nikdy nebudem.

ovaaa
4. sep 2024

@h2 je to ťažké ale ide to.....človek je rád, že môže chodiť bez bolesti nieto ešte behať. Nahradíš ho niečom iným, tak, aby si ju nezaťažovala ...u mňa topka bike, prechádzka, cvičenie bez hopsania 😁