Čo vám pomohlo na vyčerpanie a únavu v materstve?

30. nov 2024

Po pol roku ma to akosi začalo valcovať. Nejaké tipy na vitamíny, doplnky čo vám pomohlo? Snažím sa spať stále, keď spí bábätko 🙂 Rodina a blízki pomáhajú, takže skôr hľadám niečo čo ma možno trochu nakopne a dodá energiu. Magnezium užívam. Ďakujem.

jesenzima
30. nov 2024

Mne pomáhalo chodiť veľa von na vzduch, byť v pohybe. .. keď som doma odpočívala, bola som viac unavená, ako keď som strávila deň vonku. A áno, aj v zime, keď je primerane počasie ...

really8
30. nov 2024

Cvicit. Valat sa a spat ked spi babatko je cesta do pekla

haraburdova
30. nov 2024

zelezo ! ja som mala tehotensku anemiu a moja vseobecna mi tvrdila (bez testov) ze urcite mi to preslo a ze nepotrebujem brat zelezo na predpis ako pocas tehotenstva. isla som za gynekologom, povedala som mu co a ako, opatovne mi predpisal zelezo a odvtedy som jak vymenena.
a ako bolo pisane hore, vonku. aj ked by obliekanie malo zabrat hodinu aj vyzliekanie, absolutna nechut, doma bordel, cerstvy vzduch robi zazraky nehovoriac o tom ako rychlo clovek zaspi.

kristinka92
30. nov 2024

Raz tu pisu že matka ma spat kedy dieta 🙈 potom že sa nemáš váľať keď spi dieta…nikdy nebude dobre tusim.
Mne najviac pomáha že moja najlepšia kamarátka ma taktiež deti dokonca skoro rovnako stare, takze presne vieme čo práve ta druha prežíva a na nič sa pred sebou nehráme. Normálne keď ma jedna z nás deň na 💩 tak si to napíšeme, postazujeme sa na cely svet a vesmír je opäť v rovnováhe 🤣

svetlonos
30. nov 2024

Ja by som pivedala kombi všetkého co ti tu píšu. Ale spi fakt koľko potrebuješ, nevyspatost je masaker, povie ti to aj lekár.
A geniálna je priamo infúzie a vitaminC naraz do žily. Si ako znovuzrodenia, a vôbec neprehanam!
Chod k dr a daj si aj zistiť, či nemáš nejaké väčšie zápaly v tele. Vtedy sa zelezo zle vstrebáva. Tiez ak piješ veľa kofeinu, mliečnych výrobkov. To treba s 2 hodinovým odstupom.

really8
30. nov 2024

@kristinka92 ja som napisala za seba. Dni ked necvicim som cela mlandrava bez energie nic sa mi nechce. Ked si odcvicim som nie len ze spokojnejsia sama so sebou ale mam aj viac energie. Ked si pospim je to horsie, som uplne ako mechom udreta a kym sa rozhybem a nakopnem tak to trva. Hlavne este teraz v zime.

lucia13022023
30. nov 2024

Čerstvý vzduch, pohyb. Aj teraz to tak mam, že som viac unavená keď vyspavam do 10, ležím cez deň atď. Ja mam viac energie, keď nemám čas si sadnúť 🤣

katica06
30. nov 2024

@kristinka92 tiež som mala takú kamarátku, roky sme spolu kočíkovali, ale a to je podstatné mali sme niečo čím sme sa mohli,, vypnúť,, od materstva ona študovala vš na diaľku a mala dievča na stráženie ja brigádu a mamu na pomoc. Mozog vtedy úplne inak funguje

autor
30. nov 2024

Baby tak takto napíšem hromadne- denne prejdeme vždy minimálne 10km vonku, s manželom sme športovci, takže nie je to, že sedím doma a spím alebo sa “váľam” 🙈😄 Žijeme aktívne, no teraz keď mám toto obdobie fakt veľkej únavy, tak si minimálne 1 denný spánok s bábätkom ľahnem aj ja aspoň na 30-40min. Nie je to teda, že mi chýba pohyb 🙏
S tým železom, asi zbehnem na kontrolu, ďakujem za tipy 🙂

really8
30. nov 2024

Ja len zeeeee, ked som citila velku unavu (vtedy som to pripisovala pocasiu a kazdy den ma vyplo pri malom na koberci) tak som bola tehotna😂

mabenn
30. nov 2024

Zelezo...odporucam globifer volnopredajny

autor
30. nov 2024

@really8 jemine nesranduj 🙈🤣 inak aj ja som to mala teraz v prvom trimestri 🙈😅😅

autor
30. nov 2024

@mabenn ďakujem!🙂 kúpim.