Čo vám pomohlo na preťažené zápästie?

juliet86
20. jan 2022

ahojte. som pravacka a boli ma prave zapastie akoby na strane palca. mam 13kilove dieta. ale zapastie ma boli aj k3e mam v ruke mobil mysku aj v noci. co vam pomohlo? zatial som akusila fyzio a tejping pomohlo minimalne. dik vopred

lypka
20. jan 2022

Menej používať mobil a myšku, tiež to mám a myslela som, že z háčkovania, ale prišla som na to, že to je asi z počítača ako držím hore prsty nad myškou stále v tej istej polohe.

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
juliet86
autor
20. jan 2022

@zuzahajdulka kolko ti to trvalo? ano kojim. mysku a mobil vynechavam ale ruku jasne ze pouzivat potrebujem pri malom dietati

juliet86
autor
20. jan 2022

dakujem

pinkgirl
20. jan 2022

@juliet86 ak máš doma infra lampu či bio lampu, tak pomôže nahrievanie zápästia - ale aspoň týždeň vkuse a 4x denne po 8-12minút. Lokálne si môžeš krémovať zápästie bežnými gélmi ako Veral, Ibalgin, Flector, Dolgit, Lioton.

zuzahajdulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vikusjk
20. jan 2022

@juliet86 mne pomohla Milgamma N, prve dva ci tri dni som brala az 4 tbl denne na odporucanie lekarnicky, potom zas dva dni 3 tbl denne a potom este asi 3 dni 2 tbl denne. Bolest ma presle uz po dvoch donch, ale brala som to podla jej rady. Odvtedy klopem, nevratilo sa mi to.

evulienkaslx
20. jan 2022

okrem RHB a co pisali vyssie, skus ortezu, pripadne Flector naplast alebo aj Lena naplast

juliet86
autor
20. jan 2022

ste uzasne baby. ked mala zaspi v pokoji si to spisem a zacnem skusat .

llucciaa
20. jan 2022

treba obmedziť tie veci, ktoré to spôsobujú, kedy ťa to bolí a precvičovať, tiež ortéza by bola fajn a od bolesti, nejaký ibalgin gel alebo niečo také, čo si aplikuješ lokálne

ichbinich
20. jan 2022

Prva pomoc - orteza, aby si automaticky tu ruku nepretazovala plus nejaky gel lokalne.
Potom - smer lekar na vysetrenie. Ak mas zapal, nahrievanim si to pos*ries este viac.
Vertikalna mys je super, ale staci uz aj "lepsia" ergonomicka. Detto klavesnica.
A aj ked to je rada, ktoru som ja vtedy tiez necchela pocut (mamal som od nosenia deti tenisovy laket) - nenosit tak vela, ruku nepremahat 😉
Drzim palce, nech dostanes spravnu diagnozu a na nu spravne riesenie!

carduelis
20. jan 2022

Ja som to mala parkrat, vola sa to De Quervainov syndrom (pozri si to, je aj test podla ktoreho zistis ci to je toto), zapal slachy, mne pomohla protizapalova inekcia a mesiac orteza.

juliet86
autor
20. jan 2022

kocky dakujem. musim to cele nastudovat

juliet86
autor
20. jan 2022

@carduelis jednoznacne je to ten syndrom... urobila som si ten finkelov test. je to to. idem kupit ortezu 😅

carduelis
20. jan 2022

@juliet86 len problem je ze je to postupujuci zapal, orteza odlahci ruku ale treba riesit aj s ortopedom lebo to moze postupovat dalej na palce a nebudes vediet hybat rukou, viem o com hovorim 😀 (mne predpisal ortezu ortoped a mala som preplatenu)

juliet86
autor
21. jan 2022

@vikusjk prosim ta tie tabletky si mala ze rano na obed vecer nie naraz vsak?

vikusjk
21. jan 2022

@juliet86 ano, rozdelila som si ich pocas dna. Od vtedy mam Milgammu N doma a brala som ju uz aj na bolave krize a tiez mi rychlo zabrala.

juliet86
autor
21. jan 2022

@vikusjk tak coskoro zacnrm. ortezu mam. k fyxio idem. cviky som kukla online a ttochu si yo chladim. ale neprijemna bolest je to

vikusjk
21. jan 2022

@juliet86 drzim palce

vevapeto
21. jan 2022

@juliet86 pomohla mi len návšteva ortopeda. Pichol mi tam kortikoid a odvtedy bol pokoj.

juliet86
autor
21. jan 2022

@vikusjk dakujem

juliet86
autor
21. jan 2022

@vevapeto a ako dlho a ako velmi ta to bolelo predtym?

vevapeto
21. jan 2022

@juliet86 bolelo to vyše mediaca, bolo to čoraz horšie, hlavne po zobudeni som nemohla rozhýbať . Ortopéd mi vravel, že je to veľmi častý jav u mamičiek 😬

juliet86
autor
22. jan 2022

@vevapeto dik za odpoved a prosim ta nevies ta kortikoid injekcia sa moze ked dojcim?

vevapeto
22. jan 2022

@juliet86 to ti neviem veru.

carduelis
22. jan 2022

@juliet86 ja som mala kortikoid inekciu a dojcila som, bola som akurat aj tehotna a bolo to ok, je to len lokalne, stacila len inekcia a zmizla bolest, nemusela som brat lieky, ja by som sa urcite priklonila k tomuto rieseniu

juliet86
autor
22. jan 2022

@carduelis dakujem

frzeiovn
30. aug 2023

@juliet86 Ahoj, čo ti pomohlo na to zápästie prosím, mňa tiež bolí už asi cca 2 mesiace, ale pri tej hrčke nie pri palci, neviem rukou otáčať - rotovať do strán, bolí aj v noci aj cez deň, chcem ísť na chirurgiu ale neviem, čo vymyslia....nič nepomohlo, ani tape, masti, obväzy...

Ďakujem ti

juliet86
autor
30. aug 2023

@frzeiovn no neviem ci aj na tu stranu alemjedna session u super fyzioterapeuta v bratislavem nastaztie