ahojte. som pravacka a boli ma prave zapastie akoby na strane palca. mam 13kilove dieta. ale zapastie ma boli aj k3e mam v ruke mobil mysku aj v noci. co vam pomohlo? zatial som akusila fyzio a tejping pomohlo minimalne. dik vopred
@zuzahajdulka kolko ti to trvalo? ano kojim. mysku a mobil vynechavam ale ruku jasne ze pouzivat potrebujem pri malom dietati
dakujem
okrem RHB a co pisali vyssie, skus ortezu, pripadne Flector naplast alebo aj Lena naplast
ste uzasne baby. ked mala zaspi v pokoji si to spisem a zacnem skusat .
treba obmedziť tie veci, ktoré to spôsobujú, kedy ťa to bolí a precvičovať, tiež ortéza by bola fajn a od bolesti, nejaký ibalgin gel alebo niečo také, čo si aplikuješ lokálne
Prva pomoc - orteza, aby si automaticky tu ruku nepretazovala plus nejaky gel lokalne.
Potom - smer lekar na vysetrenie. Ak mas zapal, nahrievanim si to pos*ries este viac.
Vertikalna mys je super, ale staci uz aj "lepsia" ergonomicka. Detto klavesnica.
A aj ked to je rada, ktoru som ja vtedy tiez necchela pocut (mamal som od nosenia deti tenisovy laket) - nenosit tak vela, ruku nepremahat 😉
Drzim palce, nech dostanes spravnu diagnozu a na nu spravne riesenie!
Ja som to mala parkrat, vola sa to De Quervainov syndrom (pozri si to, je aj test podla ktoreho zistis ci to je toto), zapal slachy, mne pomohla protizapalova inekcia a mesiac orteza.
kocky dakujem. musim to cele nastudovat
@juliet86 Ahoj, čo ti pomohlo na to zápästie prosím, mňa tiež bolí už asi cca 2 mesiace, ale pri tej hrčke nie pri palci, neviem rukou otáčať - rotovať do strán, bolí aj v noci aj cez deň, chcem ísť na chirurgiu ale neviem, čo vymyslia....nič nepomohlo, ani tape, masti, obväzy...
Ďakujem ti
Menej používať mobil a myšku, tiež to mám a myslela som, že z háčkovania, ale prišla som na to, že to je asi z počítača ako držím hore prsty nad myškou stále v tej istej polohe.