Čo vám pomohlo na pásový opar?

tomastomas1
26. apr 2024

Ahojte mate niekto skúsenosti co Vám najviac pomohlo a koľko to trvalo kým vám to prešlo úplne?

thirstymonk
26. apr 2024

Čauko, v prvom rade pomohlo antivirotikum. Choď ku kožnej, keď nie je krepa, tak ti predpiše famcyklovir, alebo niečo také... Keď je krepa, pošle ťa na neuro. Toto užívaj. Ja som to mal asi 3 týždne, malý fliačik na ľavej strane brucha. Trošku to štípalo, ale nič hrozné.
Môj dedo mal celú ruku oparenú a tak, že ešte na štedrý deň musel ísť na pohotovosť, aby dostal inekciu od bolesti. A keď moj dedo potrebuje inekciu od bolesti, tak to znamená len toľko, že to muselo ku*va bolieť. U mňa to bola pohoda.

majamat
26. apr 2024

ano, hlavne antivirotika su dolezite anecakat. vhodne je ich nasadit do 2dni od zaciatku rpiznakov. ale ak sa nestihen do 2dnio, tak aj neskor.
doporuca sa uczivat vit B, hlavne by tam aml byt Tiamin, ale aj sotatne vitaminy su dolezite. odporucam skor nieco taketo B-Komplex Zentiva forte .
videla som este iny B-komplexforte,a le to su take konske tabletky, ze hroza. tieto su mensie. taketo boli este snad za komunistov a mne realne pomohli pri tazkom nedostatku. ja som nemala pasovy opar, ale afty, skarede, vela, apalene, dlho sa licili a toto obdobie trvalo skroo rok. prechadzalo to do zapalu dasien, zvycsenych uzlin, mala som aj horucky. cize viem, ez tento B-komplex F je ucinny.

mozu sa doplnit aj ine vitaminy an imunitu - D,C, aj Zinok, tusim aj Selen dost odporucaju.

a teda kludne aj leiky od bolesti, lebo ej to bolestive.

jamimo
26. apr 2024

@tomastomas1 okrem vyššie popísaného vyššie dávky Lyzínu 👍, +Revitanerv strong

tianna
26. apr 2024

@tomastomas1 hneď treba nasadiť antivirotika, dnes ak si ešte nebol už obvodnú nestíhaš tak zavolaj na pohotovosť. Trvalo to dlho, mňa ešte 3 mesiace po pasovom opare bolela tá oblasť a veru snáď aj pár rokov následne som to mala citlivé napríklad na zmenu počasia. Ale úplný akut cca 3 týždne. Najmä pozor na kontakt s tehotnymi ženami a deťmi/ľuďmi ktorí nemali ovčie kiahne. Staršie detí mali ovčie kiahne práve kvôli môjmu pásovému oparu a to mi tvrdila lekárka že šanca nakaziť ich je takmer nulová.. 😂

zena666
26. apr 2024

Antivirotika od kožného jedine plus vitaminy

nika185
26. apr 2024

pasový opar patri do rúk infektologa, kde pošle obvodný lekár, lebo je potrebný výmenný lístok, urobia odbery krvi, predpíšu antivirotiká, analgetiká ....a musí byť PN, lebo je to infekčné, dobré sú obklady z repíka