Ahojte, čo vam prosim pomohlo na migrénu? Mávam ju v poslednej dobe dosť často a nechcem to riešiť len analgetikami 🙈
Že vraj aj botox do čela veľmi pomáha proti migréne.
Ja nad tým uvažujem lebo že vraj je to dokázané že to pomáha.
Tak nie je migréna ako migréna ….napr migréna viazaná na menštruačný cyklus, alwbo ju vyvoláva únava tlak či pocasie
Ale doporučujem návštevu neurológa
Mne tiež triptany, predpísané od neurológa. Autorka, ak ti zaberajú bežné analgetiká, tak to je celkom fajn. Ak to máš od chrbtice, môže pomôcť cvičenie, alebo masáže. Ďalej vyhýbanie sa niektorým potravinám, správny spánkový režim (ani veľa ani málo), snažiť sa zredukovať stres atď., určite kopec toho nájdeš na internete. @ingusj616 mne neurológ povedal, že botox buď zaberie, alebo nie. Alebo môže ísť o dočasný placebo jav po aplikácii - pár dní / týždňov. Každopádne, zďaleka nezaberá u každého. Držím palce, nech si v tej prvej skupine, ak sa na to dáš.
mne lieky na recept od neurologa a ak to nie tak len ma sanitka zoberie na centralní prijem a tam dostanem 2 infúzie s morfínom idem na CT,MR. Urobi mi rôzne odbery a potom mám týždeň dozvuky vracam ked vychadza morfín ale že strašne až vodu.A chodím do poradne pre chronicke bolesti.
ja som mavala v mladosti silne migreny zo stresu ze mi ani tie triptany casto krat nezabrali a pomohol mi az pravidelny aerobny pohyb. Teraz uz mavam iba slabe z hormonov pocas cyklu, ale to je nic oproti tomu co byvalo. Na to mi zaberie ibalgin. Botox na hormonalne migreny u mna nemal ziadny ucinok.
U mňa ak je migréna, zjavne nie tak silná ako u prispievateľov vyššie. Zväčša cítim keď už sa niečo chystá. Snažím sa dostať do tmy a ticha, ak mi ešte nie je zle od žalúdka, tak si uvarím rebríčkový čaj, skúšala som aj namočiť nohy do horúcej vody, ako len vydržíš a musím povedať, že nejaký menší efekt to malo. Skúsiť môžeš aj masáže, čerstvý vzduch, zhlboka dýchať.
Určite dopĺňať magnézium a vit. skupiny B, ak ich neužívaš.
Ak je už neskoro, tak si dám analgetikum a snažím sa to prečkať. Ak to trvá dlhšie a je to intenzívnejšie, tak siahnem po liekoch na predpis, ktoré som pred rokom, dvoma potrebovala omnoho viac.
Ak sa u teba opakujú, určite choď na vyšetrenie.
V prvom rade mas riesit neurologa, orl, ocne
Voľakedy mi zaberali Algifen kvapky teraz mam iné lieky. Ale musím ich užiť keď to začína a hneď do tmi a ticha. Ak to presvihnem tak jedine na urgentne infúzie. Lebo ja mávam také zw až vraciam
Kamoška má na predpis Vyduru
od obvodnej sumatriptan...